Kunjungi Florence ing wulan Oktober

Oktober minangka wulan sing apik banget kanggo ngunjungi Italia Pancen isih panas lan pancen panas banget bisa ndemek sampeyan. Pancen pancen uga bisa udan nanging kabeneran udan utawa badai cepet lan apa sing ditindakake yaiku polesan lanskap.

Salah sawijining tujuan Italia sing apik yaiku Florencia lan yen sampeyan duwe perjalanan ing wulan iki, kutha bakal nampani sampeyan kanthi mbukak, warta, pameran, restoranIki kelas siji, lan yen sampeyan nganggo mobil lan wis ngerti manawa ora bisa mlebu ing pusat Florentine, ana sing anyar parkir umum cedhak!

Acara ing Florence

Oktober minangka wulan kanthi akeh kegiyatan. Akhir minggu sing diwiwiti sakcepete, yaiku akhir minggu kaping telu Oktober, dianakake Pameran Antik Fortezza da Basso. Pancen minangka kesempatan sing apik kanggo mlaku-mlaku, browsing lan tuku yen gelem investasi.

Yen sampeyan seneng gelombang pasar loak iki dina Minggu, ana Pasar Loak ing Largo Pietro Annigoni (pasar diatur ing dina Minggu kaping papat Oktober, kanggo informasi luwih lengkap). Ana kafe ing sacedhake supaya sampeyan bisa nggabungake gastronomi karo blanja lan ora mung sandhangan nanging uga buku, cathetan, perabotan, seni lan liya-liyane.

Ngomong babagan panganan, Tuscany Italia minangka papan kastanye lan tanggal 8, 15, 22 lan 29 Oktober Festival Chestnut Marradi Tahunan, desa gunung ing Apennines.

Festival kasebut dianakake ing deso Mugello, papan sing misuwur kanthi kualitas kastanye kanthi sebutan asale. Kanggo tekan kana, sing paling becik yaiku mlumpat ing kreta uap sing mangkat saka Pistoia, mandheg ing Prato, Florence (ing endi sampeyan bisa mlebu) lan Pontassieve menyang decant ing Borgo San Lorenzo. Ing kene sampeyan ganti saka sepur lawas dadi sepur lawas lan ngerti dhisik panen kastanye.

Kejabi kastanye uga ana truffle ing ngarsane lan tanggal 21, 28 lan 29 Oktober Tartfest, ing Montaione. Ana macem-macem kios kanthi truffle, ing pusat Montaione sing bersejarah, sing dicampur karo minyak zaitun, kastanye, keju lan madu. Uga sekitar truffle akhir minggu pungkasan Oktober yaiku Tartufo Bianco lan Nero, ing Mugello. Festival iki adhedhasar truffle ireng lan bocah-bocah bisa nglumpukake truffle sing disebar ing saindenging pusat kutha sing bersejarah.

Festival liyane cedhak Florence yaiku Festival Jamur Porcini ing Certaldo. Gampang banget lan sampeyan bisa nyoba daging sapi Tuscan nganggo jamur porcini. Festival kasebut saben akhir minggu ing wulan Oktober lan nganti 5 November. Ing tanggal 20 Oktober, ing tangan liyane, ing Piazza Santa Croce sampeyan bisa nyoba panganan lokal: ing kebo, mozzarella, ing acara kasebut Sagra della Bufala.

Oktober uga dadi wulan Mozart ing Florence lan pethikan kasebut apik tenan Istana Pitti. Siklus iki suwene telung wulan, Oktober, November lan Desember, lan sampeyan bisa cadangan tiket sadurunge kanggo menehi rasa musik sing digoleki. Musik Mozart pancen apik banget lan luwih-luwih ing setting palatial iki ing sisih liya Arno.

Sajrone wulan Oktober uga ana presentasi sing apik babagan Medici: Dinasti Medici, pertunjukan ing basa Inggris babagan kabeh kulawarga: kasugihan, kekuwatan, pembunuhan, intrik. Kedadeyan ing Biara Sant 'Onofrio delle Monache di Foligno, ing greja barok cilik ing njero, lan tahan sakjam suwene téater, humor lan musik langsung. Apik banget kanggo pendekatan sejarah Medici tanpa kudu mbukak buku sejarah.

Kajaba taun iki, seniman nggawe koleksi permata sing diilhami dening acara kasebut, gawenan tangan ing studio Florentine lan sing mung bisa dituku ing kene. Kenangan sing apik, yen sampeyan takon marang aku. Acara kasebut saben dina wiwit wulan Juni nganti November (lan dina liyane sajrone taun), jam 7 sore ing Vía Faenza, 48 taun. Regane tiket 30 euros.

Acara liyane sing disaranake yaiku mabur ing balon udhara panas liwat Florence ing festival delle Mongolfiere 28 lan 29 Oktober lan akhir minggu liyane ing wulan November.

Mlaku ngubengi Florence nganggo mobil

Kita wis ngerti manawa ora bisa sirkulasi nganggo mobil ing tengah Florence, mung taksi lan bus lokal sing bisa nindakake. Mula, yen sampeyan ora teka nganggo sepur amarga nyewa mobil kanthi bebas, ora ana pilihan liyane park njaba kutha sajarah.

Warta sing apik yaiku wiwit pertengahan Juni ana pilihan liyane kanggo parkir. Ing njaba kutha Scandicci ana akèh parkir kanggo mobil lan bis sing diarani Villa Costanza, saka dalan A1, dalan gedhe. Ing kene sampeyan bisa parkir lan njupuk tram kanggo mlebu ing Florence sawise lelungan mung setengah jam. Trem iki mangkat saben menit telu utawa kaping papat sedina muput.

Parkir dibayar lan sampeyan bisa nemokake ing antarane Firenze-Scandicci lan Firenze-Impruneta metu saka dalan gedhe A1. Ana tandha sing katon jelas sing ngumumake. Sampeyan diwenehi tiket otomatis lan nalika bali, nalika njupuk mobil, sampeyan mbayar biaya kanggo nginep. Situs iki nduweni kapasitas 505 mobil lan mbukak saben dina seminggu, 24 jam saben dina. Sampeyan bisa parkir wong motor lan kafilah nanging ora ana layanan listrik utawa banyu. Nginep paling sithik setengah jam, regane jam pertama Euros 1, loro patang jam, papat wolung jam lan pitung suwene sedina.

Ana jamban, kantor turis lan kantin sing adol produk lokal. Rega kasebut regane larang, nanging yen sampeyan ora pengin mbayar apa-apa, sampeyan kudu golek parkir gratis. Untunge ana papat ing pinggiran Florence: Pizzale Michelangelo, Ponte a Greve, Firenze Certosa lan Galluzzo. Ora ana sing nutup. Yen sampeyan bakal ninggalake sedina muput, sing pertama luwih kepenak lan yen sampeyan bakal ninggalake wayah wengi, sing nomer loro luwih gampang amarga duwe hubungan sing luwih apik karo trem lan pusat Florentine.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*