Kunjungi Gunung Olympus

Salah sawijining gunung sing paling misuwur ing donya yaiku Gunung Olimpus, gunung sing paling populer ing Yunani lan sing paling dhuwur. Eternally disambung menyang Mitologi Yunani Dina iki dadi tujuan kanggo ewonan pengunjung sing kepengin ngerteni bentuk lan sipate.

Ing kene sampeyan bisa nindakake sawetara prekara, mlaku-mlaku, munggah pucuke, turu ing papan perlindungan lan duwe salah sawijining momen sing paling luar biasa ing urip sampeyan. Ayo dideleng saiki ing Gunung Olympus.

Gunung Olimpus

Iki digawe dening rock sedimentary udakara 200 yuta taun kepungkur  Ing segara cethek Yuta taun mengko, gletser nutupi lan modifikasi lanskap, lan mengko, yen es lebur, kali sing dibentuk ngumbah watu lan bumi, menehi wujud anyar ing wilayah sekitar. Kedadeyan geologi kasebut saiki bisa dideleng ing morfologi khas gunung lan pucuke lan jurang jero.

Ing sisih ngisor gunung, iklim kasebut Mediterania, panas lan garing nalika musim panas lan lembab lan adhem ing mangsa adhem. Ing salju sing luwih dhuwur, udan katon ing musim panas. Kasunyatane, puncak, wilayah paling dhuwur yaiku udakara 2 ewu meter ana salju kaping sanga saka rolas wulan taun iki, yaiku wulan September nganti Mei. Iklim kasebut ngidini flora lan fauna gunung kasebut beda-beda. 25% flora Yunani diwakili ing kene lan ana akeh spesies endemik.

Saliyane, ana link kuno gunung kasebut karo mitologi Yunani, yaiku daleme Dewa Olimpik RolasDadi sampeyan nambah kabeh data iki lan sampeyan duwe gunung gedhe sing ana ing kana, ngenteni luwih akeh pengunjung saben taun.

Kunjungi Gunung Olympus

Gunung Olimpus ana ing sisih lor mangulon Yunani lan tekan 2917 meter Dadi kaya sing kita ucapake iku gunung paling dhuwur ing Yunani lan nomer loro nomer loro ing Balkan. Lereng ngisor iki sempit banget lan alas akeh kanthi alas ijo sing diukir nganggo banyu terjun lan guwa-guwa. Puncak, ana 52 pucukDheweke duwe salju pirang-pirang wulan saben taun lan asring didhelikake awan kanthi awan.

Pucuk sing dianggep paling angel kanggo munggah ing Mytikas, sawijining puncak sing kaping pisanan tekan ing taun 1913. Wiwit kuwi, para petualang ora mandheg tekane, nanging ora mangu-mangu lelungan kasebut angel. Wiwit pungkasan taun 30-an, kabeh wilayah kasebut wis dianggep Taman Nasional, kanggo keanekaragaman hayati sing hebat, lan wiwit taun 1981 UNESCO wis entuk gelar Cadangan Biosfer.

Gunung Olimpus ana ing tapel wates antarane wilayah Makedonia lan Tessaly lan cara paling apik kanggo ngakses lan jalur kasebut yaiku saka desa wisata Litochoro, ing sikil gunung kasebut. Yen sampeyan duwe mobil utawa ing Tesalonika, plancongan kasebut mung telung jam liwat dalan tol lan enem saka Athena (udakara 263 kilometer ing antarane ibukota lan gunung). Yen sampeyan ora bisa numpak sepur saka Athena menyang Larissa (limang jam), lan saka kana menyang Litochoro kanthi taksi mung setengah jam.

Ing babagan sepur saka Tesalonika, iki layanan langsung lan butuh wektu sakjam sepuluh menit lan uga diterusake nganggo taksi sing cekak. Yen seneng bis sampeyan bisa njupuk siji saka terminal ing Tesalonika, rong jam sepuluh menit lan pitung jam saka Athena.

Kita ngomong babagan gunung, uga ngomong menek utawa hiking. Kepiye kegiatan kasebut ing Gunung Olympus? Ya, sederhana, sanajan ora tanpa kangelan. Ana akeh jalur sing gampang kanggo ngetutake, sampeyan bakal nggawa sampeyan menyang canyon paling apik, saka sudut pandang panorama. Sampeyan uga bisa nyopir bagean, paling ora ing wiwitan pirang-pirang dalan. Ndhuwur gunung Olimpiade lengkap udakara telung dina sewengi.

ing jalur sing ditandhani Dheweke duwe derajat kangelan beda, saka III nganti VIII, miturut standar internasional. Luwih becik takon ing EOS (Greek Mountaineering Club), adhedhasar ing Litochoro, ing endi sampeyan bisa njupuk peta lan tips. Kajaba iku, yen pengin pitulung khusus saka wong liya, sampeyan bisa takon lan nyewa pandhuan saka Pieria, kutha liya sing cedhak.

Kaya sing wis diandharake ing ndhuwur titik wiwitan sing paling apik ing perjalanan ing Gunung Olympus yaiku Litochoro. Ana akeh hotel lan informasi kanggo miwiti petualangan kasebut. Sampeyan uga bisa entuk informasi babagan situs kemah. Kamping liar utawa gratis ilegal ing kene Yunani supaya sampeyan kudu nindakake ing papan sing unik ing dhasar gunung, ing taman liyane dilarang.

Nalika hiking ana sawetara tilase diklasifikasikaké gampang. Salah sijine yaiku gabung karo Litochoro karo Golna, Castana lan Litochoro maneh. Litochoro minangka kutha pitung ewu pedunung saka tur lan plancongan sing akeh banget menyang gunung, papan arsitektur tradisional sing apik banget. Cara kasebut nggawa sampeyan ndeleng Greja Agios Yoannis lan Nabi Elia ing dhuwur 2800 meter. Dhuwur iki maksimal saka rute iki.

Banjur, saka titik iki, sampeyan mlaku sakjam menyang Golna saka ngendi sampeyan bisa ndeleng pucuk sing apik banget Jurang Enipeas. Ngarah mangulon, sampeyan mudhun menyang dalan E4 sing nyambung Litochoro karo Prionia lan banjur bali, sawise mlaku mlaku ing pungkasan udakara patang jam ing antarane pemandangan sing apik.

Jalur liya sing gampang yaiku sing ninggalake Prionia, ngliwati Aghio Spilleo lan tekan Biara San Dionisio. Saka Prionia, sampeyan mbukak dalan E4 menyang Litochoro lan nututi peta sing bakal ngliwati banyu terjun, sampeyan bakal nyebrang jurang Enipeas kanthi jembatan kayu lan sampeyan bakal tekan Aghio Spilleo lan biara suci. Wis mlaku rong jam.

Jalur sederhana nomer telu yaiku sing gabung karo Krevatia Vrontous, Papa Aloni lan Aghia Triada. Jalur iki mundhak lan mudhun, nanging ora ngluwihi 950 meter. Diwiwiti ing papan perlindungan Krevatia, terus ing jalur lawas sing mudhun menyang Aghia Triada, ing tengah alas, sampeyan nyebrang kali lan sawise 40 menit mlaku sampeyan tekan Papa Aloni. Sawise ya, sampeyan wis tilase liyane sing diklasifikasikake minangka kangelan medium lan angel - mbebayani. Sing terakhir kudu rampung yen spesialis utawa mbukak pandhuan sing ngerti wilayah kasebut.

Pungkasan, yen petualangan fisik dudu masalah sampeyan, sampeyan mesthi bisa tur desa-desa saka gunung minangka litochoro padha, Dion yaiku kutha khas Makedonia kuno, Anus Skotina, desa gunung sing apik, Palaios Panteleimonas Abad kaping XNUMX utawa Palaioi Poroi, desa rock dibangun ing antarane abad kaping pitulas lan wolulas.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*