Ngunjungi Situs Warisan Dunia ing Spanyol

Aku minangka salah sawijining wong sing seneng lelungan menyang papan-papan Spanyol sadurunge ngerti papan liya ing luar negeri, sing uga duwe daya tarik, kabeh kudu dikandhakake. Alesané gampang: ing Spanyol kita bisa lelungan saka sisih lor menyang kidul utawa saka sisih wétan menyang sisih kulon nemokake kaendahan sing luar biasa sing pantes diwenehi gelar sing wis dimilikake: Warisan Donya. Mangkene artikel ing dina iki babagan, rekomendasi kanggo plancongan, kutha utawa deso, kanggo nggoleki Situs Warisan Dunia kasebut.

Dina iki, ing Actualidad Viajes, kita mung nampilake 5 wong, nanging isih akeh ... Apa sampeyan tetep karo aku kanggo ngawasi, sanajan saiki, saka adoh?

Alhambra, ing Granada

Granada bubar dipilih dadi kutha sing paling apik ing Spanyol. Kayane aku kelingan dheweke pungkasane saingan karo kecantikan Andalusia liyane, Córdoba. Aku wis menyang kalorone kutha lan aku seneng, nanging ya, Granada ngalahake kenceng (miturut selaku pribadi).

Ing Granada, kita bisa nemokake salah sawijining bangunan sing paling akeh dibukak ing kabeh Andalusia lan Spanyol, umume: Alhambra. Apa katon saka Goleki Saint Nicholas, utawa pancene mlaku ing lemah, minangka bangunan sing bakal sampeyan gumun.

Iki dibangun saka Abad kaping XNUMX, nalika taun 889 Sawwar ben hamdun Dheweke kudu ngungsi ing Alcazaba lan ndandani amarga kerusuhan sipil sing rame nalika semana ing Khalifah Cordoba, sing dadi Granada.

Yen amarga alasan apa wae sampeyan ora bisa ngunjungi, aja padha sumelang, saka iki kaca, sampeyan bakal bisa nindakake tur virtual lan sinau kabeh sejarah jero bangunan lambang iki.

Córdoba

Kita wis nyritakake sadurunge nalika The Alhambra duwe minat sing paling gedhe, lan kutha iki sing bersejarah ora bisa dilalekake saka dhaptar saiki. Pusat bersejarah kasebut dilindhungi UNESCO taun-taun kepungkur lan mung mlaku ing jembatan Romawi sing apik banget Mesjid lan nyelehake salah sawijining teahouses saka kuota Yahudi Cordoba, kita ngerti janjian sing pantes dadi Situs Warisan Dunia.

Kajaba situs sing wis kasebut nganti saiki, yen sampeyan lelungan menyang Córdoba, sampeyan kudu ngunjungi Sinagog, Lingkungan San Basilio utawa Alcázar de los Reyes Cristianos.

Saluran air Segovia

Aku durung ndeleng, nanging aku pengin banget saluran air iki. Konstruksi sing nyengsemake iki minangka gaweyane wong-wong Roma, kaya sing isih kita jaga ing Spanyol lan sing paling apik yen sampeyan ndeleng, miturut kanca sing wis ngunjungi yaiku dawa. Ing foto-foto sing biasane ditampilake, ukurane ora patih dihargai, lan saluran air ora duwe liyane lan ora kurang saka Dawane 15 km. 

Wis ketemu wadi kanthi apik lan minangka lambang perwakilan Segovia, tanpa mangu-mangu. Kasunyatan sing narik kawigaten lan aku ngerti saiki yaiku ing antarane watu lan watu ora ana jinis dempul utawa lesung sing nyawiji, nanging diselehake karo sistem tekanan lan bobot sing digawe wiwit pirang-pirang abad mula aku terus dijogo. Wong-wong Roma sing edan iki!

Seville lan bandha kasebut

Seville ora adoh saka rangking harta karun Andalusia paling apik lan ing kene dhaptar kasebut kalebu dhaptar khusus. Ing njero ruangan kasebut kita bisa nemokake bangunan minangka emblematic sing dikunjungi kanthi asri Giralda, Katedral, Alcazar o Arsip Hindia. 

Arsip Hindia minangka konstruksi kanggo pedagang lan pedagang sing ngliwati kutha kasebut lan saiki nyimpen file lan dokumen babagan bawana anyar.

Alcázar minangka konstruksi Muslim kanggo ngawasi Kali Guadalquivir. Kaloro bangunan sing diterangake nganti saiki ana gandheng cenenge karo kali amarga peran kasebut ana gandhengane.

Salamanca

Iki ngomong babagan Salamanca lan ngomong babagan sing lawas lan universitas. Iki dipromosikan sawise model Universitas Bologna, lan nyebar winih ilmu ing bangunan Gothic, Renaissance lan Baroque, sing bebarengan karo Walikota Plaza lan Katedral (Old lan New), minangka bagean saka kutha lawas sing dilindhungi UNESCO. Iki minangka papan sing unik kanggo dikunjungi ing taun iki: musim gugur-musim salju.

Muga-muga 5 situs Warisan Dunia iki tundhuk marang pesona lan mengko bakal dikunjungi saka sampeyan. Kaya sing dakkandhakake, aku duwe Segovia sing ditundha. Ora suwe maneh ...

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*