Ninh Binh, swarga ing Vietnam

Kabeh Asia Tenggara minangka jejak kertu pos sing ora iso dilalekake, kanggo mujur nengen ijo lan uga khazanah budaya. VietnamKajaba iku, nambah sejarah anyar sing menarik. Kita wis ngomong babagan Hanoi, ibukutha, nanging dina iki dadi giliran Ninh Binh, papan sing apik banget.

Ninh Binh dilindhungi dening UNESCO Lan amarga jarak kurang saka satus kilometer saka Hanoi, sejatine sampeyan ora bisa ketinggalan. Sampeyan ora bakal lali!

Ninh binh

Kaya sing wis diandharake, bubar wae 90 kilometer saka Hanoi, ing sisih lor negara kasebut. Kutha iki dadi provinsi lan kutha, nanging kutha kasebut ora bisa disorot, bandha kasebut ana ing sekitar lingkungan sing tujuan pariwisata njaba.

Kepiye carane tekan Ninh Binh? Kanthi meh 100 km saka Hanoi, rong jam nganggo mobil yen nyewa siji, nanging uga bisa tekan kutha Ninh Binh nganggo motor, bis utawa sepur. Sepur kasebut minangka pilihan sing apik lan ana enem layanan sing ngubungake Hanoi menyang Ninh Binh saben dina.

Ing kene sampeyan wis duwe plancongan telung jam nanging jam tambahan dikompensasi karo rega amarga tiket ing kursi sing kepenak udakara limang dolar ora luwih. Sepur wis resik lan jajanan didol ing ndhuwur.

Yen luwih seneng bis, ana rong terminal ing Hanoi, Giap Bat lan My Binh, kanthi bis lan van sing luwih cilik saben dina. Bis biasane budhal nalika wis kebak lan cara kanggo mlebu ing stasiun loro yaiku nganggo Grab utawa taksi. Sampeyan mung ngandhani yen terminal Giap Bat ditutup jam 5:30 lan 6 sore. Sampeyan mung kudu ngobrol karo sopir lan ujar yen mudhun ing Ninh Binh.

Pungkasan, sampeyan bisa terus nyekel taksi saka Hanoi menyang Ninh Binh nanging ora murah amarga sampeyan regane udakara 60 nganti 100 dolar. Utawa sampeyan bisa nyewa motor lan terus mlaku kanthi kauntungan manawa sampeyan bisa ngunjungi wisata nalika sampeyan mandheg ing Pagoda Parfum sing apik.

Saiki bener sampeyan ing hanoi nanging ing Teluk Halong sing apik? Aja padha sumelang, ana bis langsung, perusahaan GreenLian, kanthi regane $ 11 saben wong lan suwene nem nganti pitung jam. Kepiye yen sampeyan ing sapa Sampeyan uga bisa numpak bis utawa sepur kanggo bali menyang Hanoi lan saka kana nyambung menyang Ninh Binh. Dheweke lunga liwat dalan gedhe lan udakara udakara papat nganti enem jam.

Saiki sampeyan ana ing Ninh Binh. Suwene sampeyan kudu nginep? Sing paling apik yaiku saka rong dina, dadi sampeyan bisa njupuk kauntungan saka kaendahan alam lan peninggalan budaya.

Sing kudu ditindakake ing Nanh Binh

Bagéan Vietnam iki dikenal minangka Teluk Halong ing daratan lan iku… apik banget! Trang An Iki minangka wilayah sing dilindhungi UNESCO lan sampeyan bisa kanthi gampang mlaku sajrone sawetara jam. Sampeyan mbayar ragad mlebu banjur bisa numpak prau lan ngunjungi pulau-pulau kapur lan pulau-pulau cilik lan ing sadawaning kali sampeyan uga bakal ndeleng candhi sing didhelikake, grottos sing apik, candhi lan guwa sing ngambang. Foto sing bakal dijupuk! Ngidini mlaku rong jam.

Tepate ing Trang An, sampeyan bisa ngunjungi set film Kong, Skull Island, situs sing direkam film kasebut. Utawa yen sampeyan ora kasengsem ing Istana Vu Lam lan Gua Dia Linh lan Sinh Duoc. Numpak kapal liyane yaiku sing bakal ngerteni Tam Coc Bich Dong.

Yen sampeyan mlebu ing mangsa panen pari yaiku kertu pos sing bener ing loro-lorone kali amarga sawahe dadi emas ... Sawise tekan kana sampeyan bisa ngunjungi guwa sistem telung guwa, jarene, salah sawijining sing paling ayu ing negara kasebut. Lan ing pucuk gunung kasebut ana candhi, pagoda, wiwit abad kaping XNUMX. Mirip karo Trang An sanajan luwih larang, nanging lawang mlebu kompleks Bich Dong gratis, kanthi telung pagoda, telung level lan luwih saka satus tangga.

Sing apik yaiku ing kene sampeyan bisa nyewa sepeda lan numpak dhewe ing deso. Mungkin mate sampeyan bakal ngerteni sampeyan kaya akeh Gua Mua. Kanggo tekan kono, luwih dhisik kudu mbayar ragad mlebu banjur menek 500 langkah menyang pucuk Gunung Naga Lying, dadi luwih saka guwa minangka sudut pandang Tam Coc sing apik banget.

Nalika surup srengenge katon apik banget nanging sampeyan ora bisa tetep suwe amarga wengi wis surup lan peteng. Lan pungkasane, sampeyan bisa ngunjungi Bai Dinh Pagoda yaiku udakara sepuluh taun kepungkur sing paling gedhe ing Vietnam.

Dina kaping pisanan ing tur iki bakal nggawe sampeyan kesel, nanging ora bakal bisa ngganti padusan lan nedha bengi Thailand. Wis ing dina kapindho kunjungan wajib yaiku Ibukutha lawas Hoa Lu. Iki diwiwiti saka abad kaping XNUMX utawa XNUMX lan candhi, kraton, citadels lan papan suci. Umume umume rusak nanging ana loro candhi penting sing kudu dikunjungi: Tien Hoang lan Ding Le Dai. Jarak kasebut 14 kilometer saka Ninh Binh lan limang kilometer saka Pagoda Bai Dinh.

Banjur ana telpon katedral phat diem, yen barang penasaran narik kawigaten sampeyan: yaiku a Candi Katolik dibangun dadi Buddha Vietnam. Kabeh kayu lan watu. Ayo dak saranake luwih sethithik maneh: yen wis rampung ing wisata ing papan kasebut, ana wektu kanggo nindakake liyane numpak kapal lan plancongan menyang Cagar Alam Van Long, lahan basah paling apik ing negara iki sing duwe luwih saka 40 jinis manuk lan guwa sing asri banget diarani la Gua Duyung karo patung ing njero.

Tips pungkasan: kanggo ngubengi Ninh Binh, luwih becik nyewa sepeda motor ing agensi utawa hotel. Ngetung antarane enem lan wolung euro. Sampeyan malah bisa nyewa motor kanthi sopir. Sepeda minangka pilihan liyane amarga medane cukup rata.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*