Kapal klasik liwat Xochimilco Gardens

Mlaku liwat Xochimilco

Salah sawijining delegasi sing kalebu Mexico City yaiku Xochimilco. Dumunung ing sisih kidul-wétan kutha lan jeneng kasebut asale saka basa Nahuatl: kembang kembang

Situs iki wis lawas banget, nanging saiki wis dadi taman sing apik lan masarakat lokal lan turis mlaku-mlaku numpak prahu sing grapyak lan warna-warni. Kapal sing numpak Xochimilco wis dadi tradhisi sing sejati.

Xochimilco

Lake Xochimilco

Kutha ing Meksiko wis dibangun ing laguna sing jembar yen sadurunge tekane wong Spanyol wis dikembangake ing antarane saluran lan pulau.

Piye carane Tembung kasebut chinampa milih cara tetanen Mesoamerika: rakit sing ditutupi ing bumi ing endi ditandur sayuran lan kembang. Dheweke ngambang liwat tlaga lan laguna lan sabenere dheweke menehi ide babagan Tenochtitlán kutha ngambang.

Xochimilco penting saka sudut pandang sejarah, budaya lan antropologi amarga papane chinampas. A) Ya, ing taun 1987 UNESCO menehi dheweke penghormatan Warisan Dunia saengga papan kasebut lan hubungane karo teknik lawas ora bakal ilang ing kutha.

Tlaga Xochimilco

Lake Xochimilco

Ing Lembah Meksiko ana limang tlaga lan salah sawijine yaiku Xochimilco. Ora ukurane kaya pirang-pirang atus taun kepungkur wis suda dadi saluran nanging njaga area permukaan tartamtu lan tetep dipasang ing rong tlaga liyane ing klompok kasebut.

Punika a tlaga banyu tawarWong liya ing lembah kasebut yaiku banyu uyah, nanging banyune ora bisa diombe. Wis pirang-pirang abad dadi tetanen lan sumber-sumbere yaiku sumber saka gunung-gunung sing cedhak. Nalika Meksiko saya gedhe, banyu saka sumber iki wiwit nyedhiyakake kutha lan tlaga lan laguna ing lembah wiwit asat.

Iki kedadeyan ing antarane pungkasan abad kaping 80 lan wiwitan tanggal XNUMX lan supaya ora ngrusak ekosistem, karp lan lili diwiwiti. Mesthine, spesies pribumi kena pengaruh karo "penjajah" kasebut lan kahanane mung apik ing taun XNUMX-an nalika batere ngalami masalah lingkungan.

Lake Xochimilco ambane maksimal nem meter Banyu ing kanal kasebut meh ora asale saka Cerro de la Estrella lan nampa perawatan khusus supaya ora kena kontaminasi.

Mlaku liwat kanal Xochimilco

Kapal ing Xochimilco

Dermaga paling cedhak karo pusat sing prau ramah kasebut beda-beda. Ana Fernando Celada ing Laguna del Toro, sampeyan duwe liyane ing Laguna de Caltongo, ing dalan Nueva León, lan liyane ing pungkasan Calle del Salitre lan Calle del Nogal.

Yen sampeyan ora pengin ketemu wong akeh banget Ora luwih becik nglakoni mlaku-mlaku ing akhir minggu amarga iki minangka outlet klasik kanggo wong Meksiko dhewe. Pangecualian yaiku yen dina kasebut ana acara khusus kayata Kontes Kembang Paling Indah ing Ejido, tanggal 20 Mei yaiku Fiesta de San Bernardo utawa festival Niñopan.

Trajineras

Ana prau saben dina saben minggu, atusan wong. Dheweke dikenal kanthi jeneng trajineras lan dicet nganggo warna sing apik. Dheweke duwe jeneng amarga pemilik biasane mbaptis dheweke dadi garwane, pacare utawa salah sawijining anake.

Tarif biasane gumantung saka ukuran trajinera lan durasi kulo, nanging kabeh masalah haggling. Sampeyan bisa mlaku setengah jam, 45 menit, sakjam, rong jam. Sing apik yaiku sampeyan bisa nggawa panganan lan ngombe lan mangan nalika mlaku-mlaku amarga prau paling gedhe duwe meja ing tengah sing lenggah lan nampung.

Trajineras cedhak

Ana kapal sing duwe band karo musisi lan mariachis. Sampeyan bisa menehi tips nalika dheweke ngliwati sampeyan lan malah njaluk lagu khusus. Terusan apik, prau warna-warni lan sampeyan bisa ndeleng kutha ing kadohan, omah-omah cedhak karo kebon sing mudhun menyang kanal lan kembang.

Ing wilayah dermaga ana pasar sing bisa tuku kerajinan tangan lan panganan. Ing musim, kabeh mbukak nanging bisa uga yen musim salju utawa dina kerja, ana sawetara sing ditutup.

Xochimilco

Papan sing apik kanggo blanja yaiku Pasar Xochimilco, rong blok kanthi puluhan kios sing adol panganan kabeh jinis, sandhangan, kembang, obyek agama lan liya-liyane. Ing kene sampeyan bisa tuku apa sing sampeyan tumpangi ing trajinera, `contone. Yen ora ana prahu sing mung adol panganan lan dheweke ora mlaku sapa-sapa.

Kanggo ngrampungake mate sampeyan bisa ngunjungi cadangan alam apa sing ngluwihi kanal yaiku ing endi sing sampeyan bisa deleng kepiye cara teknik chinampa iki lan yen sampeyan duwe wektu ing wilayah kasebut umume ana atraksi liyane.

Ana omah saka jaman Porfirio Díaz, omah santiguas sawetara dadi toko, ing dalan Pedro Ramirez del Castillo lan ing dalan Benito Juarez. Apa ing Omah Seni lan Omah Cacique Apochquiyahuatzin.

Candhi San Bernardino

Ana uga Kuil lan Biara San Bernardino, tugu sejarah sing hebat. Iki didegake dening Fray Martín de Valencia ing 1535 lan katon kaya kastil, kanthi jubin. Menara lonceng wiwit taun 1716 lan duwe jam wiwit taun 1872. Juru bunder saka 1604 lan minangka conto sinkretisme pribumi lan Spanyol.

Villa Pancho lan Emiliano zapata

Sampeyan uga bisa ndeleng ing Hotel Reforma, bangunan saka wiwitan abad kaping XNUMX sing nyekseni a rapat antara Pancho Villa lan Emiliano Zapata, pimpinan Revolusi Meksiko sing hebat, lan Capilla del Rosario sing apik wiwit abad kaping pitulas.

Apa sampeyan seneng seni saka Diego Rivera lan Frida Kahlo? Dadi aja nganti lali kulo Museum Dolores Olmedo Patiño sing saliyane makarya nduwe kebon sing endah ing endi merak bebas ucul.

Meksiko minangka kutha sing apik, nanging sampeyan ora bisa ujar manawa ngunjungi yen sampeyan ora numpak prau liwat Xochimilco.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*