Nomer sihir China

Nomer sihir China

Saben wong duwe nomer favorit, utawa nomer sing ngelingi penting ing urip masarakat. Nanging kanggo sawetara budaya, angka luwih akeh tinimbang mung tokoh, bisa uga dadi simbol keberuntungan., simbol sing nambah rejeki utawa sebaliknya.

Contone, ing China nomer sihir ana 8. Nanging apa angka 8 ora duwe nomer liyane? Mungkin wujude, amarga yen sampeyan sijine nomer 8 kanthi horisontal, mula bakal dadi simbol tanpa wates. Simbol sing penting banget kanggo akeh lan uga kanggo wong Tionghoa.

Nanging yen sampeyan pengin ngerti sebabe China duwe nomer sihir lan kenapa nomer kasebut dudu nomer liyane, terus maca amarga sampeyan bakal kasengsem karo kabeh sing kudu dakkandhani. Mungkin mengko sawise iki sampeyan uga bakal nggunakake nomer iki minangka sulap.

Nomer sihir ing China

China

China minangka negara sing duwe budaya lan sejarah. Sampeyan mung kudu nggatekake kabeh monumen kuno sing ana lan kepiye carane duwe agama tradisional sing tetep nganti saiki.

Nanging kaya sing duwe sejarah sing apik, uga budaya sing percaya banget marang takhayul. Wong-wong ing budaya Tiongkok rumangsa yen takhayul duwe kekuwatan sing gedhe lan ora kena disepelekake. Opo yen ana, mula ana sebabe lan mula kudu dihormati lan dipikirake ing urip masarakat.

8 August 2008

Nomer 8 ing China

Tanggal 8 Agustus 2008, yaiku tanggal 08.08.08, ana perasaan sing beda kanggo kabeh warga China, saliyane Olimpiade., dheweke ngrasakake nesu tartamtu sing ora bisa diterangake.

Akeh kedadeyan ing China dina iki sing ana gandhengane karo nomer wolu lan dina sing ora bisa dibaleni maneh. Wong Tionghoa pengin ngelingi 08.08.08/XNUMX/XNUMX minangka dina sing paling penting ing urip, lan mulane ana kedadeyan sing ora biasa.

Ing game olimpiade

Nomer 8 mesthi dianggep budaya Cina minangka angka sing nglambangake rejeki, muga-muga sukses. Iki amarga amarga ing basa Mandarin, angka 8 muni kaya "ba" lan padha banget karo cara pangucapan "pengayaan." Iki amarga iku manawa Olimpiade diresmekake tanggal 8 Agustus 2008 jam 8 wengi, 8 menit lan 8 detik. Kabeh kudu sampurna!

Wanita hamil sing pengin duwe anak

Nanging, iki dudu siji-sijine eksentrikitas wong Tionghoa babagan nomer 8. Ing rumah sakit, akeh wanita sing hamil njaluk dhokter supaya nglairake utawa nindakake bagean caesar ing dina sing padha supaya anak-anake bisa lair nalika dina kasebut. rejekine apik. Nanging kaya sing kabukten, amarga akeh kekarepan wanita hamil supaya anak-anake lair ing dina kasebut, dhokter ora nyerah marang panjaluk amarga ora ana sing sah kanggo nindakake.

Akeh pasangan bebrayan

Nanging kaya-kaya ora cukup karo sing dakkandhakake nganti saiki, kudu dielingake manawa akeh pasangan Peking, luwih saka 16.400 wong sing nikah dina iku. Tujuane yaiku tanggal 08.08.08 bisa ditampilake ing akad nikah, sawijining bab sing dipikirake para pasangan sing bakal ngasilake nasib bebrayan.

Supaya kabeh pasangan sing pengin bisa omah-omah ing dina iki, kabupaten registrasi perkawinan ing distrik utama Beijing (Chaoyang, Haidian, Dongcheng, Xicheng, Chongwen, Xuanwu, Fengtai lan Shijingshan) dheweke mbukak kantor jam 12 jam sing udakara kurang saka enem esuk nganti jam enem awan. Uga ana staf ekstra kanggo ngrampungake kabeh panjaluk kanthi fisik lan online. Dadi, pasangan sing pengin bebrayan ing dina iku bisa nindakake kanthi cepet lan tanpa alangan.

Sihir 8

Nomer 8 bal

Sampeyan bisa ujar manawa 8 minangka nomer sihir kanggo wong Tionghoa, nanging uga akeh wong sing mikir manawa 8 minangka simbol tanpa wates lan angka iki bisa uga tegese apa sing dikarepake. 8 minangka nomer nasib apik kanggo wong akeh lan tanpa mangu-mangu gaib kanggo wong Tionghoa.

Ing astrologi Tionghoa ana 8 tandha, ing pamrentahane ana 8 menteri kekaisaran, duwe 8 poin kardinal lan uga ana 8 gunung kosmis sing penting. Akeh wong sing nyoba duwe nomer 8 ing urip supaya kanthi cara iki, dheweke bisa entuk rejeki sing luwih gedhe.

Nomer 9 uga penting

Nomer 9 iku sulap ing China

Wong Tionghoa kuno nganggep angka minangka bagean mistis jagad iki. Minangka nomer sing ganjil kaya 9, kalebu kategori "yang" makili kekuwatan lan maskulinitas. Ing Tiongkok kuno angka 1 nggambarake nomer wiwitan, dene angka sanga nuduhake tanpa wates lan ekstremitas, mula angka 9 uga katon ing pirang-pirang aspek urip ing China. Contone, ing istana kerajaan utawa ing biara, lawang, windows, tangga utawa aksesoris sing ana mesthi ana tikel kaping sangang utawa nomer sing ngemot 9.

Kanggo wong Tionghoa, malah nomer kalebu ing kategori "ying" lan nomer ganjil kanggo "yang". Wong Tionghoa cenderung ndeleng urip kanthi diametris. Dadi yen ana pangowahan ing urip biasane asil saka pangowahan sing beda. Simbol kaya 9 sing nglambangake anggota awak ing budaya Tionghoa uga minangka peringatan, titik balik sing kudu dipikirake supaya bisa sinau, tuwuh, dilahirake maneh, ganti lan malih.

Ing budaya tradisional Tionghoa, nomer sanga uga nduweni arti gedhe. Conto liyane yaiku yen dina kaping sanga ing wulan sanga wis dadi festival sing penting banget ing China. Iki minangka festival sing dikenal kanthi jeneng Double Yang Festival.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*