Olahraga ing Wales

Rugby, salah sawijining olahraga favorit Wales

Rugby, salah sawijining olahraga favorit Wales

Ing budaya tujuan kaya Wales kita bisa nemokake prekara sing jero banget kayata olahraga, sawijining aspek sing ora bisa ilang ing urip saben dina Welsh lan sing mindhah ewonan wong menyang pirang-pirang acara olah raga sing dianakake sajrone taun ing papan sing dituju iki.

Kanthi oyot sing jero, mula ora hairan manawa Wales diwakili ing Piala Dunia Rugbi, ing Piala Dunia FIFA lan uga Game Persemakmuran. Perlu dielingake yen nalika Olimpiade dianakake, Wales bersaing karo Inggris, Irlandia Lor lan Skotlandia minangka bagean saka tim Great Britain.

Olahraga sing paling populer ing Wales mesthi bal-balan, nanging nuli dianut karo rugby, soko sing akeh warga rumangsa ngidentifikasi lengkap lan nganggep, ing ndhuwur bal-balan, minangka olahraga nasional.

Saliyane bal-balan lan rugbi, akeh olahraga liyane sing dipraktekake kayata jangkrik, kaya ing sudhut liyane ing Inggris, salah sawijining tradhisi olahraga sing wis bosok ing kabeh garis lintang iki. Olahraga liyane sing duwe sawetara perwakilan internasional yaiku snooker, varian biliar sing akeh pengikut lan praktisi.

Ora ana sangsi manawa atlit hebat teka saka negara iki, nanging ora ana sing mbandhingake karo semangat sing ditindakake lan akeh olahraga. Jarang banget menyang lapangan bal-balan utawa rugbi lan ndeleng tanpa rame, utawa mampir ing pub tradisional nalika main game lan nikmati swasana sing paling apik lan game paling apik sing diiringi akeh wong lan segelas bir sing apik.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*