Omah Chatsworth: istana negara gedhe ing pedesaan Inggris

Chatsworth House Inggris

Ing jejere Taman Nasional Puncak sing apik banget, ing kabupaten Derbyshire, minangka salah sawijining omah bersejarah paling gedhe ing Inggris, sing Omah Chatsworth, istana pedesaan gedhe kanthi gaya paling apik ing villa Romawi lawas utawa istana Prancis. Bangunan sing misuwur iki minangka papan dununge Adipati Devonshire lan sedulure, wong Cavendish. Iki diadegake wiwit Sir William Cavendish lan bangsawan Inggris Bess de Hardwick manggon ing Chatsworth ing taun 1549.

Gedhong pedesaan iki dibangun ing antarane taun 1687 nganti 1707, apamaneh kanthi gaya neoklasik dening arsitek William talman, kanggo wong sing dadi Adipati Devonshire pisanan. Mengko diowahi dadi kraton barok, ing s. XVII, lan banjur ditambahi antara taun 1820 lan 1827. Chatsworth House nyimpen warisan sejarah sing cukup kalebu saka lukisan lan patung sing luar biasa, nganti prabotan, naskah lan buku sejarah, sanajan kebon sing luar biasa katon apik, nuduhake telung desain gedhe malang ing Inggris.

Saiki Chatsworth dadi obyek wisata utama, lan uga dadi tenaga ekonomi sing penting kanggo kutha cilik kasebut Bakewell (5 km saka omah gedhong), yaiku titik sing akeh kunjungan ing saindenging Inggris lan sing nambah 300 pengunjung saben taun.

Informasi luwih lengkap - Kidul Inggris (Inggris): Deleng jejak kuno sing tekan pantai Inggris
Sumber - Chatsworth
Foto - Chatsworth

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*