Oman, papan sing ora biasa

Apa sampeyan mikir babagan saka lelungan menyang Oman? Sampeyan bisa uga ora kalebu ing dhaptar tujuan wisata paling akeh ing saindenging jagad, nanging pancen duwe pengunjung. Kesultanan iki yaiku ing Asia lan sapérangan wewatesan karo Uni Emirat Arab.

Oman duwe pantai, cadangan alam, gunung, ara-ara samun lan mesthi, akeh sejarah Yen sampeyan seneng tujuan "eksotis", dina iki aku menehi pandhuan apa sing kudu ditindakake ing Oman kanggo nggawe perjalanan sing ora iso lali.

Oman

Nalika ngrancang perjalanan menyang Oman, luwih dhisik kudu ngerti yen kudu utawa ora visa, kabeh gumantung karo kesepakatan antarane negara. Umume, visa diproses nalika teka, nanging kudu dipriksa.

Sampeyan tekan Oman nganggo pesawat saka kutha ing Eropa utawa Asia lan kabeh Amerika. Biasane ana penerbangan langsung utawa kanthi transfer cilik ing negara-negara tanggane. Ngetung penerbangan saka pitung jam saka Eropa.

Oman ana ing Semenanjung Arab lan nduwe papat bandara lan siji maskapai, Oman Air, sing adhedhasar ing Bandara Muscat, lan siji maskapai murah, Salam Air. Yen sampeyan teka saka negara tanggané ana limang nyebrang wates. Uga ana pelayaran sing teka ing Oman, saka garis kemewahan, njupuk kauntungan saka limang pelabuhan sing diduweni kesultanan.

Ing wektu ngubengi Oman ana pilihan: utawa kontras menara, utawa sampeyan lelungan ing feri, bis, taksi utawa mobil sewaan. Bis kasebut aman lan murah lan beroperasi ing saindenging negara. Perusahaan pamrentah yaiku Mwasalat lan duwe layanan ing lan ing antarane kutha, nanging dudu perusahaan siji-sijine, uga ana liyane. Sampeyan uga bisa njupuk feri ing antarane sawetara kutha pesisir nggunakake NFC, perusahaan nasional, kanthi kelas kapisan lan feri sing cepet banget.

ing taksi uga efektif lan proporsi sing regane trep. Yaiku mobil oranye lan putih, sanajan ana taksi putih lan biru sing beroperasi saka bandara. Ora kabeh wong duwe mesin dadi sampeyan mesthi kudu ngatur rega karo sopir. Lan pungkasane, mesthi nyewa mobil menehi luwih mandhiri lan bisa ngatur kanthi lengkap. Ana akeh agensi.

Nanging apa luwih gampang pindhah mung liwat Oman? Kayane kaya ngono papan kasebut aman lan luwih santai tinimbang tangga teparo lan sing bangsane pancen grapyak tenan. Su jaringan dalan apik banget lan sampeyan mung kudu nuruti paribasan, Ngendi wae sampeyan lunga, lakoni apa sing sampeyan weruh: klambi kudu konservatif (tutup dhengkul lan pundhak), aja rame, njaluk idin njupuk foto lan ora lunga dhewe tanpa tur.

Wektu paling apik taun kanggo ngunjungi Oman yaiku antara September lan Maret nalika suhu antara 25 lan 30 C. Wiwit wulan April nganti September dadi musim panas lan panas banget, udakara 40ºC. Pungkasan, kanggo masalah praktis, itungan ing kene yaiku OMR (Omani Rial). Ana cathetan saka OMR 1 nganti 50 lan denominasi sing luwih cilik diarani baisas kanthi denominasi 100 nganti 500. Sewu baisa padha karo siji Rial.

Pariwisata ing Oman

Ngerti kabeh iki, apa sing bisa dikunjungi ing Oman? Nggih nduwe sewelas wilayah. Kita bisa miwiti karo kutha Muscat utawa Muscat. Apa ibukutha lan kutha paling gedhe, dununge ing gisik jurang kanthi kurang saka siji yuta jiwa.

masking Iki minangka jajahan Portugis ing abad XVI XVII lan dadi kutha sing pancen tuwa. Sampeyan bisa dina iki kanggo ngunjungi museum, Museum Anak, Museum Sejarah Alam, Museum Nasional lan akeh galeri seni. Uga ana Royal Muscat Opera House utawa Muttrah souk, salah sawijining sing paling tuwa ing Arab. Nalika nerangake kegiyatan sing ana ing kene, sampeyan bisa mlaku liwat wilayah sejarah ing kutha iki, lan budaya, utawa menyang pantai, seneng lan resort utawa snorkeling ...

Apa ing Pantai Yiti, ing desa dawane kilometer kanthi jeneng sing padha, ing Gua Majlis Al Jinn, salah siji sing paling gedhe ing donya, ing Desa nelayan Quriyat, malang Rocky saka Wadi Al-Khoud, bolongan saka Bimmah, rawa Al Amsab, Kepulauan Daymaniyat ...

Musandam iku sisih lor lan dipisahake saka sisa Oman karo UEA. Apa lanskap ing kene! Pegunungan ing ndhuwur rong ewu meter, fjords, banyu bening kaya kristal cocog kanggo renang, nyilem utawa snorkeling. Basis kanggo nggoleki wilayah semenanjung iki yaiku kutha Khasab. Pelayaran kanggo ngliwati utawa ndeleng lumba-lumba utawa tur 4 × 4 sing njelajah fjords lan gunung budhal saka kene.

Ing kutha kasebut yaiku Kastil Khasab, Jebel al harim lan yen sampeyan pengin nambah sawetara plancongan awan yaiku Pulo Telegraph lan Khawr Najd utawa sing apik Desa kumzar, nanging ing kasus iki, mung kanthi undhangan, agensi kudu ngolah.

Sewu kilometer adoh saka ibukota Oman yaiku dhofar. Sampeyan bisa numpak pesawat utawa, kanthi wektu, numpak mobil lan drive liwat rute pesisir sing apik menyang Salah, kanthi pemandangan pantai sing apik. Sejatine iki wilayah kidul sing adoh nduwe akeh atraksi sing apik tenan kaya Lubang mbledhos Mughsayl, Makam Nabi Ayoub lan Situs Warisan Dunia Frankincense.

Ing pesisir yaiku Kapuloan Hallaniyat, ing ngendi sampeyan bisa nyilem lan snorkel, uga papane Cagar Wadi Dawkah, Pantai Al Fizayah, Kutha Ubar sing Ilang, spring Jarzeez, ing Gundukan Thamrit, tebing Hasik, taman arkeologi Al Baleed utawa pesisir Mirbat. Lan amarga iklim sing panas lan lembab dadi ijo banget.

Kita ora bisa nggedhekake wilayah liyane ing Oman, nanging aku yakin manawa kabeh duwe pesona: Al Wusta, Al Buraimi, Al Batinah South, Al Batinah North, A'Sharqiyah South and North, A 'Dhahirah and A' Dakhiliyah. Perjalanan sampeyan dhewe kudu nggawe wisata apa wae sing pengin sampeyan lakoni. Apa sampeyan aktif lan seneng numpak pit, mlaku-mlaku, njelajah? Apa sampeyan seneng mangan lan ngunjungi museum, njelajah situs budaya?

Nalika sampeyan ndeleng, perjalanan menyang Oman bisa dadi perjalanan sing apik tenan.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*