Notre Dame, permata Gotik saka Paris

notre dame

Ana macem-macem papan ing donya sing ora butuh perkenalan amarga kondhang kasebut bisa digunakake dhewe. Iki minangka kasus Notre Dame utawa Our Lady of Paris, salah sawijining monumen sing wis asring kita deleng ing kertu pos, film lan buku. Notre Dame minangka seni sing luar biasa, sing penting ing kunjungan ing Paris sing ora bisa dilalekake.. Sabanjure, kita bakal ngandhani kabeh sing kudu sampeyan ngerti babagan katedral iki sing kaendahane wis narik kawigaten kabeh generasi.

Sejarah Notre Dame

notre dame eksterior

Pambangunan greja Gothic megah iki sing dikhaskan kanggo Virgin Mary ing Ile de la Cité butuh akeh wektu lan usaha. Karya kasebut diwiwiti ing taun 1163 lan nganti taun 1345 rampunge. Sajrone wektu, katedral kasebut wis nyekseni akeh kedadeyan sejarah kayata beatifikasi Joan of Arc lan penobatan Napoleon Bonaparte utawa Henry VI saka Inggris.

Ing 1793, Sajrone Revolusi Prancis, Notre Dame dadi kuil sing dikhususake kanggo alesan lan akeh bandhane dicolong. Kajaba iku, akeh patung sing dirusak lan Virgin Mary malah diganti gambar kebebasan ing macem-macem misbyah. Ing periode kasebut, greja kasebut pungkasane dadi gudang lan ora nganti taun 1845, program restorasi diwiwiti luwih saka rong dekade.

Banjur, nalika Perang Dunia II, Notre Dame ngalami pengeboman Jerman, sanajan untung ora dirusak.

Kunjungi Notre Dame

gargoyle

Sanajan Katedral Notre Dame minangka greja Katulik sing fungsine, saiki wis dadi daya tarik wisata utama., mula meh dadi kewajiban ngunjungi greja iki sing mapan ing Ile de la Cité sajrone sampeyan tetep ing Paris.

Pamicara Spanyol sing ngunjungi Notre Dame ing akhir minggu kudu ngerti yen wisata gratis ing Spanyol ditawakake saben Setu jam 14:30 PM. Yen ora bisa teka ing dina Setu, ana tur sing dipandu nganggo basa Inggris nalika Rebo lan Kamis jam 14:00 sore. Sampeyan uga bisa nyewa pandhuan audio.

Saliyane ngrasakake fasad lan interior candhi Gothic sing nyengsemake, bisa uga menek ing sisih kidul lan ndeleng gargoyles sing misuwur lan pemandangan Seine, Ile de la Cité lan Paris sing apik banget. Malah ngunjungi crypts katedral lan museum arkeologi, sing dununge reruntuhan Roma.

Lawang ing Notre Dame gratis mula entuk akeh wong, luwih becik kudu antrian luwih dhisik. Notre Dame mbukak kanggo umum wiwit Senen nganti Jumuah wiwit jam 8:00 nganti 18:45 lan dina Setu lan Minggu wiwit jam 8:00 nganti 19:15 sore. Saliyane, akses menyang menara lan crypt masing-masing duwe rega 8,50 lan 7 euro. Bocah cilik mlebu gratis.

Interioré Notre Dame

nang notre dame

Interioré katedral pancen misuwur banget, berkat windows gedhe sing mbukak ing endhas, clerestory, clerestory lan lorong. Umume jendhela kaca patri sing bisa dideleng saiki diselehake sajrone restorasi berturut-turut sing ditindakake wiwit abad kaping XNUMX.

Saka sudut pandang patung, Pieta monumental katon apik ing sisih ndhuwur, dipahat dening Nicolas Coustou ing abad kaping XNUMX, sing dadi pimpinan Notre Dame saka tengah apse. Ing sisih pinggir patung kasebut ana effigies King Louis XIII, karya Guillaume Coustou, lan Louis XIV, dening Antoine Coysevox, kalorone tumungkul lan dikepung karo malaikat sing nggawa Arma Christi.

Organ utama Notre Dame minangka instrumen sing gedhe banget lan apik kanggo pakaryan Aristide Cavaillé-Coll. Nduwe 113 game lan 7800 tabung, sawetara ana ing Abad Pertengahan, uga kothak sing dihiasi karo otomatis. Bisa dirungokake saben dina Minggu jam lima jam lima awan, nalika dimainake dening salah sawijining organisme Notre-Dame, utawa nalika plesiran diwenehake sewulan sepisan, dina Kemis, dening organis saka kabeh penjuru jagad

pasamuwan notre dame

Katedral Notre Dame ngemu bandha penting sing ana gandhengane karo Passion of Christ: pecahan makutha eri lan Salib Sejati uga salah siji paku saka salib. Peninggalan kasebut dituku dening Raja Louis IX saka Kaisar Konstantinopel. Ing taun 1239, raja dhewe nggawa barang-barang peninggalan kasebut menyang Notre-Dame nalika dibangun bangunan sing cocog, sing mengko bakal dadi Sainte Chapelle. Sajrone Revolusi Prancis, peninggalan kasebut digawa menyang Perpustakaan Nasional. Sawise Concordat taun 1801, dheweke dikirim menyang tahanan Uskup Agung Paris, sing nyelehake maneh ing taun 1806.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*