Pabean China

Tiongkok minangka negara gedhe kanthi teritorial lan budaya. Ing wates kasebut, manggon luwih saka seket klompok etnis, masing-masing duwe basa lan adat istiadat dhewe. Sawetara wong kaget para lelungan. Ing ngisor iki sawetara adat istiadat Tionghoa sing penasaran banget.

Salam

Wong Tionghoa kalebu wong sing duwe adat istiadat sing wis jero banget. Mula, nganti saiki sing paling umum yaiku nyalami wong asing kanthi ndhelikake sethithik nanging salaman kanthi gaya Barat minangka tumindak sing wiwit ditampa. Nanging, saiki dheweke ora nampani salam ing pipi, uga wanita.

Takhayul

Ing Tiongkok masarakat pancen percaya banget. Pamrentah wis kampanye pirang-pirang taun supaya wong Tionghoa ora ngidoni lemah, adat istiadat kuno sing ditindakake ing endi wae amarga padha percaya manawa iki cara ngusir roh-roh jahat saka njero.

Panganan Cina

Dihargai macem-macem sajian lan rasane enak, panganan Tionghoa pancen tumindak sing paling resmi. Biasane mangan nganggo sumpit, biasane diiringi sendok cekak tangan kanggo menehi awake dhewe utawa njupuk sup.

Sumpit aja nganti dipasang vertikal ing mangkok nasi. Yaiku tumindak sopan santun amarga ngelingake ritual nyawisake marang wong sing wis seda. Sampeyan uga ora bakal ditinggal ing njero piring yen wis rampung mangan utawa menehi isyarat sumpit ing tangan. Sawise panganan rampung, sing paling apik yaiku nyelehake sumpit ing sisih meja ing taplak meja.

Kajaba iku, beda karo Kulon ing China, sopan yen slurp sup utawa mangan kanthi swara rame. Lan ora nggawa sumpit menyang cangkem, nanging cara liya: sirahe nyedhaki piring kasebut.

Hadiah

Biasane ing China nolak hadiah kaping telu sadurunge nampa, mula sampeyan kudu negesake. Kajaba iku, dheweke ora bisa mbukak ing ngarsane wong sing menehi, kajaba kertu ucapan utawa matur nuwun sing kudu diwaca langsung.

Tradhisi pemakaman

Ing panguburan tradisional Tionghoa, warna putih minangka warna resmi sungkawa, ora kaya ing Kulon, sing ireng.

Gambar | Pixel

Tradhisi teh

Wiwit jaman biyen, teh wis dadi omben-omben tradisional China. Asal-usul teh Cina yaiku ing konsumsi minangka produk obat. Wiwit Dinasti Ming, akeh toko teh wiwit tuwuh ing saindenging negara lan minuman kasebut dadi populer ing antarane kabeh kelas sosial. Kanthi cara iki, teh wiwit wiwit ngombe obat nganti ngombe saben dina ing antarane wong-wong Tionghoa.

Dheweke nggawa ing endi wae kapan wae lan sing paling akeh dikonsumsi yaiku teh ijo kanggo rasa seger. Teh abang, teh Oolong, Pu Erh, lan teh kembang lan woh wis misuwur.

Sajrone rapat bisnis utawa kulawarga, cangkir kopi mesthi diisi ulang. Host dadi manawa ora kosong lan nalika diisi ulang kebiasaan kanggo nutul meja kanggo nuduhake rasa syukur marang tumindak kasebut. Kajaba iku, wong Tionghoa biasane ngombe ombenan kasebut menyang kanca-kancane nanging dudu gelas dhewe. Kudu rampung karo restoran liyane.

Tradhisi mantenan Cina

Ing Tiongkok kuno, pesta perkawinan diatur dening para petugas pertandingan. Saiki, iki wis ora ditindakake maneh, nanging kulawarga tetep duwe peran penting kanggo milih sapa sing bakal dikawinake.

Tradhisi Tionghoa negesake manawa kulawarga panganten lanang kudu menehi hadiah kanggo kulawarga panganten, kalebu panganan lan permen, sadurunge dikawin. Sawise omah-omah, wong wadon banjur manggon ing omah bojo lan dadi bagean saka kulawargane. Wiwit kuwi, tanggung jawab utamane yaiku kulawarga kulawargane dudu duweke.

Gambar | Pixel

Taun Anyar Cina

Taun Anyar Cina minangka tradhisi sing paling populer lan akrab ing negara kasebut. Nalika taun rampung miturut tanggalan lunar Tionghoa, mula tanggal kasebut mesthi ora padha.

Ing acara Taun Anyar Tionghoa, kabeh wong Tionghoa bali menyang kutha-kutha asale kanggo ngrayakake karo kulawarga. Kanthi cara iki, gerakan migran paling gedhe ing donya saben taun ditindakake ing China.

Sajrone minggu ing Taun Anyar Tiongkok iku kebiasaan ngunjungi kuil kanggo ndedonga kanggo kulawarga lan almarhum. Wong Tionghoa ngaku ngormati banget marang leluhure.

Kajaba iku, dianakake pesta lan kulawarga nglumpukake meja kanggo ngrayakake mlebu taun anyar. Ing nedha bengi iki, umume para bebrayan menehi amplop abang kanthi dhuwit (hongbao) kanggo bocah lan bocah enom.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*