Pakunjaran Count of Monte Cristo ana ing Marseille

Pakunjaran Montecristo

Mungkin nalika plancongan, sampeyan seneng menyang papan sing kaya ngono pakunjaran Count of Monte Cristo, mboten umum, ora wani ... menyang panggonan sing sampeyan seneng ngerti sejatine kabeh sejarah. Nalika sampeyan ngunjungi papan kanthi sejarah sing apik lan sampeyan ana ing kuil, istana utawa kutha sing dibongkar, sampeyan bakal duwe perasaan internal yen sampeyan ana ing jaman sing penting banget. Iki minangka cara bali ing jaman biyen lan ngerti sejarah papane.

Dina iki aku pengin ngobrol karo sampeyan babagan liyane babagan kunjara Count Montecristo, papan sing ewonan wong lelungan kilometer lan kilometer kanthi tujuan mung kanggo ngerti lan bisa nemokake luwih lengkap babagan sejarahe. Kajaba iku, minangka papan sing ana ing lingkungan sing luar biasa sing ora bakal nggawe sampeyan preduli.

Kastil Yen

Kastil If dibangun ing pulau cilik kepulauan Friuli sing ana ing Marseille. Iki minangka benteng sing dibangun paling ora ing taun 1529 kanthi dhawuhe Francisco I saka Prancis kanthi tujuan mbela kutha kasebut saka para penjajah sing bisa nyegah bencana ing pedunung.

Pakunjaran Montecristo

Kunjara ing Monte Cristo

Sakcepete sawise dibangun, dheweke mandheg dadi benteng kanggo mbela populasi lan wiwit dadi pakunjaran, sawijining fungsi sing bakal dilanjutake meh 3 abad, amarga terus nganti taun 1870.  Akeh wong misuwur sing dikunjara literatur lan bioskop sing dadi kekuwatan kasebut. Nanging Marquis de Sade, sing dipenjara ing kunjara Marseille liyane, uga wong sing nganggo topeng wesi ora nemu balung ing kene, yaiku, kayata literatur lan bioskop sing dipasang ing tembok kasebut, dheweke ora nemokake jenazah sing bisa mati.

Alexander Dumas uga nggawe keabadian karo dheweke lan nggawe dheweke dadi luwih misuwur amarga ngunjara karaktere sing paling kondhang ing novel petualangan ing kene. "The Count of Monte Cristo."  Ing novel iki, paraga kasebut bisa lolos saka pulau kasebut, nanging ora ana sing bisa dilaporake.

Ing taun 1890, iki dibukak kanggo umum minangka obyek wisata lan saiki, ana udakara 90.000 wong saben taun sing lelungan kanthi pirang-pirang kilometer tekan Marseille lan bisa mlaku liwat koridor sing apik.

Anekdot sing nyenengake

Pakunjaran Montecristo saka segara

Ana anekdot penasaran sing kedadeyan ing pulau cilik sadurunge pondasi pertama benteng kasebut diwiwiti. Kapal Portugis kanggo ngeterake badhak (yaiku hadiah saka Manuel I saka Portugal kanggo Paus Leo X) nggawe persinggahan ing pulau cilik iki.

Francisco Aku teka kanthi nggawa bagean gedhe saka pengadilane kanggo ngemut kewan kasebut, amarga dheweke durung nate nate weruh spesimen kasebut wiwit cedhak lan ing laladan kasebut, ora biasane golek jinis kewan jinis iki.

Yen sampeyan bisa, aja ragu-ragu ngunjungi ndhuwur menara. Ing tengah salah sawijine ana gema sing gemeter lan bocah-bocah seneng. Pemberontak, penjahat lan penjahat dikunjara ing kene sawetara wektu, nanging pancen bener wiwit abad kaping pitulas sajrone perang agama kaping pisanan, manawa akeh wong Protestan dibuwang menyang ruang bawah tanah ing ngendi akeh wong sing mati utawa ditinggal mati. Pakunjaran ditutup nalika pungkasan abad kaping XNUMX.

Kepiye carane mlebu penjara Count Montecristo

Wiwit saka Marseille ing plabuhan lawas, sampeyan bisa nangkep prau turis menyang pulau iki, lan bisa ditemokake ing pinggir pesisir. Iki mangkat saka Quai de Belges (lempung wong Belgia). Biasane kudu budhal saben jam wiwit jam sanga esuk lan rampung jam lima sore, sanajan prau bali pungkasan jam sepuluh nganti pitu sore. Ing Nusantara sampeyan bisa nemokake sawetara teluk sing apik kanggo nikmati dina sing apik ing pantai.

Pakunjaran Montecristo diubengi banyu

Ora adoh saka tujuan sing dituju. Pulo iki paling cilik lan bocah seneng ndeleng bètèng sing watu sing katon kaya kastil sing amba ing papan sing cilik. Jinis kastil bakal ana ing sisih sampeyan yen sampeyan uga pengin nikmati dina sing apik ing pantai.

Yen sampeyan ana ing kono, sampeyan bisa ngunjungi pakunjaran, museum lan bagean liya ing pulau kasebut. Yen sampeyan luwe utawa ngelak, ana bar cilik ing pulau kasebut. Nalika tekan, elinga yen penting banget nulis wektu salam supaya sampeyan ora tetep ana ing kono tanpa bisa bali maneh. Takon jadwal manawa ana modifikasi.

Pemandangan kutha Marseille saka pulau kasebut uga apik banget, dadi aja ragu-ragu njupuk kamera lan nikmati pemandangan sing apik. Sampeyan kudu ati-ati banget, luwih-luwih yen lunga karo bocah-bocah, apamaneh nalika mlaku-mlaku ing Pulo, amarga ana papan susuh kanggo gull gedhe lan bisa dadi agresif banget nalika nglindhungi susuhane. Manuk camar bisa ngira manawa sampeyan minangka panyerang utawa sampeyan pengin nglarani endhog utawa enom lan bisa uga nyerang kanthi agresif.

Perjalanan sing apik ing Marseille

Yen sampeyan pengin ngerti kastil sing apik, benteng iki lan uga kunjara, aja ragu-ragu nyiyapake perjalanan menyang Marseille kanggo plancongan luar biasa. Kunjungan menyang benteng mung bakal sedina lan cukup kanggo ndeleng kabeh, nanging Sampeyan bisa bukak Marseille lan nemokake apa sing ditawakake nalika preinan.

Yen sampeyan ora ngerti apa sing kudu ditindakake ing kutha sing apik banget, aja ragu-ragu mlebu ing kaca webe lan temokake apa sing diduweni kanggo sampeyan. Sampeyan bakal bisa ndeleng kabeh bangunan penting, lingkungan sing apik, nemokake gastronomi, ketemu warga, seneng cuaca lan kabeh kegiyatan kanggo turis.

Cetha manawa sampeyan mutusake plancongan menyang pakunjaran Count of Monte Cristo, sampeyan uga bisa nikmati plancongan luar biasa ing kutha Marseille. Apa sampeyan wis ngerti kapan arep lunga?

 

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*