Sing paling apik ing Costa Brava: Cala Corbs

yaiku Castell Cala Corbs

Dina iki aku bakal ngobrol karo sampeyan babagan area favoritku Girona Costa Brava, wilayah sing dilindhungi kanthi kapentingan alami Cap Roig. Khususe aku bakal fokus ing salah sawijining teluk sing paling ayu, Cala Corbs.

Cala Corbs kalebu ing wilayah alami Es Castell, salah sawijining budak perawan sing isih ana ing pesisir Girona, ing kutha Palamós. Iki minangka inlet segara sing sempit sing dilindhungi saka angin lan ombak ing segara kanthi warna biru pirus sing nyengsemake.

10 km garis pantai saka Palamós menyang Calella de Palafrugell babar blas lan tanpa kaendahan, Costa Brava asli. Hutan pinus sing tekan segara, pantai sing subur lan perairan sing jernih, nggambarake apa Costa Costa sadurunge sadurunge turis Spanyol tuwuh ing taun 60an lan 70an.

Malah Salvador Dalí ngerteni kaendahan Cap Roig. Studio lukisane ana ing kene, uga fotografer Josep Maria Sert.

Cala Corbs

Sajarah cilik. Ing taun 1994 pedunung Palamós dikonsultasikan ing referendum babagan pambangunan lapangan golf ing Es Castell. Umume mayoritas penduduk sing nentang kanggo proyek lan spekulasi lan amarga iki, wilayah kasebut tetep durung dibangun, tanpa bangunan lan direksa kanthi lengkap. Wis slamet saka turis lan tekanan real estate sing hebat sing duweni wilayah kasebut. Wiwit kuwi, balai kutha Palamós lan kutha-kutha tetanggan wis nglindhungi wilayah kasebut lan adaptasi akses kasebut supaya kabeh wong bisa seneng nalika ngurmati lingkungan.

Kepiye cara tekan kono lan apa sing kudu ditindakake ing Cala Corbs?

Kanggo Cala Corbs Mung bisa tekan segara utawa mlaku saka Playa de Castell (Palamos).

Kanggo mlebu Playa de Castell, sampeyan kudu liwat dalan gedhe sing nyambung Girona lan La Bisbal d'Empordà karo Costa Brava (Playa de Aro, Palamós lan Palafrugell). Cedhak banget karo Palamós lan ing jejere Vall-llobrega, kita bakal weruh dalan sing dituduhake Castell. Kita terus ing dalan gedhe iki, dalanan lokal. Mung 5 menit lan terus terus ing dalan, kita bakal tekan area parkir Playa de Castell. Entuk musim panas ora gratis, regane udakara 3 Euro sedina muput, kanggo konservasi lan perlindungan lingkungan.

tutup roig Cala Corbs

Yen sampeyan pengin seneng Cap Roig sawetara dina, sampeyan bisa nginep ing pirang-pirang hotel ing wilayah kasebut (uga ing Palamós, Calella de Palafrugell utawa interior wilayah kasebut) uga camping, salah siji sing dununge ing jejere Es Castell (Camping Benelux).

Sawise diparkir, ing ngarepe Es Castell, pantai sing durung diresiki lan cukup gedhe. Ing sisih kiwa sampeyan, kita bakal weruh dalan sing bakal nggawa kita menyang Cala Corbs (yaiku bagean saka Dalan Ronda Girona, sing diwiwiti saka Prancis menyang Blanes, Barcelona.).

Sawetara menit sawise miwiti dalan menyang Ronda lan ing jejere segara, kita bakal bisa ndeleng rong ciri khas wilayah kasebut. Ing tangan siji, Cala Foradada, inlet segara cilik sing watu kanthi bolongan ing watu sing banyune sirkulasi lan wujud trowongan. Saliyane, kutha Iberia, Es Castell (Abad kaping XNUMX SM nganti XNUMX Masehi) sing jenenge pantai.

Ing jalur kasebut, garpu dalan ing macem-macem titik. Iki ngendi kita kita bisa mutusake arep nggawe rute sing paling cedhak karo segara (luwih angel, kanthi akeh pasang surut, nanging luwih ayu lan spektakuler, disaranake nganggo alas kaki sing cocog) utawa rute interior ing sadawane dalan utama nganti tekan dalan pungkasan menyang Cala Corbs.

costa brava Cala Corbs

Aku pribadi Aku nyaranake sampeyan lunga kanthi cara siji lan bali maneh yen bisa. Sanajan jalur pesisir luwih angel, duwe kaendahan sing ora bakal nguciwani sapa wae. Watu kasebut munggah meh 100 meter ing sadhuwure segara nyebabake lereng vertikal sing tajem banget lan alas pinus nyerang jurang kasebut nganti tekan segara. Oalah perkiraan wektu mlaku saka Es Castell udakara 30 menit udakara

Cala Corbs minangka salah sawijining pantai pertama sing bakal ditemokake ing sadawane dalan pesisir. Yen pengin terus ngalor, kita bakal tekan pantai liyane sing dak saranake, Cala Estreta, udakara 20 menit saka Cala Corbs. Isih adoh ing sisih lor, kita bakal tekan Calella de Palafrugell.

Sawise tekan kana, tangga bakal menehi akses menyang pantai. Ing kana kita bisa ngrasakake lanskap lan dhasar segara. Ing sisih jejere teluk lan ing sisih kiwa sampeyan, ana sudut pandang alam sing jebule segara kaya pulau cilik sing bisa ngerteni kaendahan lingkungane.

Pilihan liyane sing apik banget kanggo njelajah pesisir Es Castell yaiku nyewa kayak ing pantai La Fosca (2km luwih kidul) Aku dayung liwat kabeh wilayah nalika esuk nganti tekan Cala Corbs.

Cala Corbs cekak

Yen seneng pantai sing prawan lan sepi, Cala Corbs lan Cap Roig dadi tujuan sampeyan. Puluhan pantai cilik sing watu-watu sing bisa nyilem, nglangi, lan ngaso ing lingkungan alam sing dilindhungi.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*