Palmyra, gumun ing ara-ara samun Siria

Palmyra Siria rusak

Dina iki aku bakal ngandhani babagan salah sawijining rute sing paling apik sing wis daklakoni, Palmyra. Wisata sing bisa dianggep eksotis lan saiki ora bisa ditindakake amarga ana serangan teroris ing wilayah kasebut. Iki babagan kutha kuno Palmyra, reruntuhan arkeologi sing nyengsemake ing ara-ara samun Siria.

Palmyra dinyatakake minangka Situs Warisan Dunia ing taun 1980. Dumunung ing ara-ara samun lan jejere oasis, kalebu salah sawijining sisa-sisa arkeologi sing paling penting sing isih disimpen sanajan ana serangane DAESH (Negara Islam) lan refleksi kabeh budaya lan jaman sing manggoni wilayah kasebut sajrone pirang-pirang abad.

Sawetara panemuan arkeologi nyathet manawa madege kutha udakara milenium kaping pindho SM lan sisa saka Neolitikum ditemokake.

Oasis Palmyra Syria

Sadurunge perang sipil lan serangan ISIS, Palmyra minangka salah sawijining papan sing paling apik ing Timur Tengah lan Siria.

Carane menyang Palmyra?

Mesthine, pitakon pisanan yaiku "Apa saiki bisa menyang Palmyra?" lan wangsulane bakal NO. Luwih becik dibukak yen wis tentrem ing wilayah kasebut.

Sanajan ngono, kanggo mlebu Palmyra, mung bisa liwat dalan, nganggo mobil utawa bis. Dalan langsung nyambung ibukutha Suriah Damsyik karo Palmyra, dununge udakara 220Km lan udakara 4 jam plancongan. Aku ora ngerti regane lelungan kanthi taksi, sampeyan mesthi kudu tawar-menawar.

Dalan Palmyra Syria

Sanajan dadi papan turis sing paling penting ing negara kasebut, aku Aku nyaranake lelungan karo agensi lan pandhuan, jarake dawa lan umume poster nganggo basa Arab.. Ing kana ana pirang-pirang hotel.

Hotel paling apik yaiku Istana Zenobia Cham, siji-sijine sing ana ing ngarep reruntuhan lan dibangun ing taun 1930 dening sawetara wong Eropa, Countess Marga D'Andurain lan rekane Pierre. Hotel sing apik banget, rega sing bisa ditampa, perawatan sing bener, lan crita sing pantes kanggo novel sing paling apik. Ing kana sampeyan bisa nemokake sebabe.

Apa sing kudu ditindakake ing Palmyra?

Reruntuhan dununge ing jejere kutha modern kanthi jeneng sing padha lan dheweke duwe ekstensi sing cukup gedhe. Umume bisa dikunjungi kanthi mlaku, nanging ana sawetara reruntuhan (menara pemakaman) sing mapan ing titik sing luwih dhuwur utawa luwih adoh sing mbutuhake kendharaan.

Makam Palmyra Syria

Palmyra ora misuwur amarga mung siji bab, yaiku sakabehing atur. Kutha iki dilestarikake kanthi apik wiwit pirang-pirang abad, dibangun perang, invasi lan jaman sing wis ana.

Aku nyaranake sampeyan ninggalake hotel kanthi cepet banget lan miwiti mlaku-mlaku ngubengi reruntuhan arkeologi. Ing mangsa panas, suhu gampang tekan 40ºC, nggawa banyu lan sandhangan sing nyaman kanggo mlaku. Kunjungi kabeh kutha kuna ing wayah esuk lan awan utawa sore menyang Lembah Makam. Yen sampeyan duwe wektu, aku bakal mlaku-mlaku liwat kutha modern Palmyra.

Ngandika, kita ora bisa ninggalake Palmyra tanpa ndeleng ing ngisor iki:

  • Kuil Bel (utawa Baal): wektu diowahi dadi greja sing dikhaskan kanggo kultus Bel, dewa paling dhuwur ing Mesopotamia, lan dibangun ing taun 32 Masehi dirusak dening DAESH. Sadurunge serangan kasebut dianggep minangka kuil paling apik ing Palmyra. Saiki dheweke dibangun maneh.
  • Candi Baalshamin, Nabu, Al-lat lan Baal-Hamon, uga dununge ing njero kutha lan dibangun antawis abad kaping XNUMX lan XNUMX sawise Masehi.

Kuil Palmyra Syria

  • Sumbu utama kutha: iki minangka colonnade sing luar biasa luwih saka 1km sing dadi dalan utama Palmyra wiwit abad kaping 2 Masehi lan digunakake dening warga lokal, pedagang lan liya-liyane. Mesthine minangka gambar kutha sing paling misuwur ing saindenging jagad.
  • Téater Romawi: minangka salah sawijining teater Romawi sing paling apik ing saindenging jagad. Dibangun ing abad kaping XNUMX Masehi, nalika Palmyra ana ing pamrentahan Kekaisaran Romawi.
  • Lembah makam: sawetara kilometer saka kutha lawas lan cedhak gunung kasebut ana sawetara menara panguburan. Salah sawijine yaiku menara Elahbel, wiwit abad kaping XNUMX Masehi, lan ing kahanan pengawetan sing sampurna. Sampeyan bisa ngunjungi interior lan ndeleng arsitektur lan lukisan sing nyengsemake.

Téater Palmyra Syria

Sawise perdamaian bali ing Suriah, aku Aku nyaranake sampeyan menyang Palmyra tanpa mangu-mangu.

Aku bathi bisa niliki dheweke setengah taun sadurunge perang sipil diwiwiti. Nalika semana negara kasebut kayane lagi mbukak jagad, akeh perusahaan Barat wiwit ana ing Suriah. Aku rumangsa yen masarakat umume seneng karo kahanan ing negara kasebut lan dheweke seneng yen pariwisata wiwit ngunjungi. Cetha aku lunga kanthi perasaan sing ora pas karo kasunyatan.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*