Panda Bear: ing antarane katresnan lan teror

Panda bear menek ing wit

Negara paling gedhe ing donya, China, duwe kewan asli sing dianggep meh keilahian: Panda Bear, mamalia karnivora sing asale ing negara wétan iki. Dheweke dikunjungi ing kebun binatang, ora mung lokal, nanging uga ing pusat internasional liyane. Panda Bear misuwur banget dadi logo dana global sing nglindhungi kewan, WWF.

Wis dingerteni yen kewan iki saiki lagi ing bebaya kepunahan. Kaping pirang-pirang kayane kewan sing tenang lan polos, nanging kaping pirang-pirang bisa dadi salah sawijining kewan sing paling mbebayani sing ana ing planet bumi kita.

Bear panda

Panda bear ing kebon binatang

Beruang panda minangka kewan sing gedhe lan gedhe sing katon kaya kewan boneka raksasa, nanging luwih saka penampilan.. Bear panda duwe napsu pring sing ora puas, biasane mangan setengah dina: mangan 12 jam. Biasane mangan pring meh 13 kilo kanggo nyukupi kebutuhan panganan saben dinane lan metune batang kasebut nganggo balung tangan, sing dawa lan fungsine kaya jempol. Kadhangkala panda uga bisa mangan manuk utawa tikus.

Panda liar asring urip ing wilayah sing adoh, pegunungan ing China tengah. Iki amarga ing wilayah kasebut ana alas pring paling dhuwur lan duwe tanduran iki kanthi seger lan lembab, soko sing disenengi. Pandas bisa munggah lan menek dhuwur kanggo dipangan nalika tanduran lagi langka, kayata ing mangsa panas. Biasane mangan lungguh, kanthi postur santai lan sikile bali diulur. Sanajan katon ora sedhih, dheweke pancen dudu pendhaki wit ahli lan perenang sing efisien banget.

Bear panda enom

Pandas bruwang dhewekan lan duwe rasa mambu sing wis maju banget, utamane kanggo pria supaya ora nemoni wong liya lan mula bisa nemokake wanita lan bisa kawin nalika musim semi.

Nalika wanita meteng, kandhutane suwene limang wulan lan dheweke nglairake bocah loro utawa loro, sanajan ora bisa ngrawat loro-lorone. Bayi Panda wuta lan isih cilik nalika lair. Bayi Panda ora bisa nyusup nganti telung wulan, sanajan lair putih lan banjur tuwuh warna ireng lan putih mengko.

Saiki ana udakara 1000 panda ing alam bébas, udakara 100 manggon ing kebun binatang. Kabeh sing wis dingerteni saiki babagan pandas yaiku matur nuwun kanggo wong-wong sing ana ing kurungan, amarga panda liar angel digayuh. Sanajan mesthine, papan sing paling apik kanggo bear panda, uga kewan apa wae, ana ing papan padunungane lan dudu ing kebon binatang.

Mungsuh panda

Panda bear mlaku-mlaku

Biasane umume ora akeh mungsuh amarga biasane ora ana predator sing pengin mangan. Sanajan mungsuh utama yaiku manungsa. Ana wong sing pengin mburu panda kanggo kulit lan warna sing unik. Kerusakan manungsa mbebayani habitat alami lan iki minangka ancaman paling gedhe lan nyebabake dheweke kepunahan.

Mungsuh liyane bisa uga macan tutul salju. Minangka predator sing bisa mateni bocah panda nalika ibune kesusu mangan. Nanging nalika ana ibu, macan tutul ora wani nyerang amarga ngerti yen bakal gampang dikalahake.

Apa pandas nyerang?

Panda bear mangan pring

Serangan Panda langka amarga nyingkiri wong lan papan sing dununge. Panda liar arang duwe kontak karo manungsa, sanajan panda sing nesu amarga diprovokasi utawa amarga nom-nomane diganggu bisa uga nyerang kanggo mbela awake dhewe.

Ing kebon binatang, bear panda nengsemake nanging sanajan langka, bisa nyerang yen dheweke rumangsa nyerang utawa ngganggu. Sanajan katon kaya boneka tedha, dheweke kudu dihormati kaya kewan galak liyane.

Warta babagan panda bear Gu Gu

Panda bear digantung ing wit

Ing sawetara acara, warta sing teka babagan Pandas Bears pancen luar biasa. Akeh sing angel dicerna amarga kewan sing kayane ora mbebayani iki angel banget. Salah sawijining warta yaiku kedadeyane Zhang Jiao, 28 taun. Putrane ngeculake dolanane ing ngendi Panda Bear jenenge Gu Gu, lan nalika nyoba nemokake maneh, dheweke nyerang banget.

Pak Jiao nandhang lara amarga kewan kasebut nyakot sikile, nanging sing paling nggumunake yaiku dheweke ora nindakake apa-apa kanggo ngatasi kerusakan kasebut. Napa? Dadi amarga kaya akeh oriental, ngajeni banget karo Panda Bear, sing dianggep minangka harta nasional. Dheweke ujar manawa dheweke lucu lan dheweke seneng yen dheweke mesthi mangan pring ing sangisore wit. Apa sikap sing luwih ngagetne!

Sing paling penting yaiku yen kebun binatang pengin, bisa uga njupuk tindakan ukum marang Zhang Jiao amarga mlebu ing wilayah sing diwatesi kanggo wong, kayata wilayah Panda Bear.

Panda nggawa Gu Gu

Panda bear karo bayi

Penting, yen Bear Gu Gu wis teka karo sejarah nyerang manungsa. Setahun sadurunge kedadeyan sing nglarani karo Zhang iki, kewan sing dimaksud nyerang bocah cilik sing mung limalas taun amarga wis munggah menyang watesan ing papane kewan kasebut. Lan sawetara taun sadurunge, dheweke nyerang wong asing sing mabuk amarga dheweke ngrangkul.

Temtunipun kewan iku naluri lan ora nyerang kanggo kesenengan nanging amarga dheweke rumangsa keweden lan dadi siji-sijine pertahanan. Nanging, kanggo kabeh wong sing nganggep Panda Bear minangka jinis kewan boneka, makhluk sing tenang lan manis, dheweke wis ngerti yen luwih becik tetep waspada lan ngurmati instruksi kebun binatang.

Apa sampeyan ngerti yen udakara $ 100 sampeyan bisa duwe Panda Bear cedhak lan sesambungan karo dheweke? Ya, jarene manawa apik lan dilatih ing papan cadangan, dheweke grapyak banget. Nanging luwih becik kadang ninggalake dheweke kalem lan bebas ora ngalami salah sawijining serangan, sing bisa nyebabake kacilakan sajrone urip, utawa korban jiwa sing luwih elek.

Sampeyan wis dielingake, bukak wong-wong mau nanging tulung, kanthi ati-ati lan tresno banget.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

7 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1.   mariam ngandika

    Aku ngira dheweke grapyak nanging matur nuwun kanggo informasi

  2.   Ricky ngandika

    Apa tulisan sing ora disenengi yaiku sing nulis ...

    1.    Theo ngandika

      Tulisan sing apik banget, bebener sing apik banget, aku uga kepengin ngerti apa panda bisa musuhan, sanajan bisa uga saka kulawarga ursidae, bear sing bobote luwih saka 200 kilo bisa ngrusak sampeyan kanthi siji pukulan kasunyatane, kanthi cara China minangka negara sing duwe wilayah paling gedhe sing dikuwasani manungsa nanging dudu sing paling gedhe yaiku Rusia

  3.   Andrea ngandika

    China, negara paling gedhe ing donya?… Mbok kepiye carane sampeyan melu geografi ing sekolah.

  4.   Karo biyungku ngandika

    Pos sing apik! Aku wis maca karo ponakanku umur 8 taun amarga kita ora yakin apa panda bakal nyerang wong.
    Sugeng nerbitake publikasi sing lengkap, wis mbantu kita sinau babagan pandas! Matur nuwun! 🙂

  5.   Pandro ngandika

    Wanita iki ora ngerti apa-apa

  6.   lin ngandika

    "Saka ngendi panulis? Apa Yayasan sengit karo panda?" Kasus sing terisolasi, lan ibuku, luwih sithik maneh lan ujar manawa kanggo ngunjungi bear panda, sampeyan kudu bersenjata. Dadi, apa kita kabeh ora bisa urip nganggo bedhil amarga nangani kekerasan sing ditindakake manungsa sajrone sejarah? Minangka serangan wong Tionghoa supaya mati, dheweke mung kudu ujar «lan kenapa wong Tionghoa ora nanggapi serangan kasebut? Kudune aku ngalahake panda »