Pandhuan kanggo ngunjungi Fallas of Valencia: Sawetara tips

Valencia Fallas 4

Yen kita bakal seneng nikmati Minggu Suci, mula kita bakal seneng Fallas saka ValenciaKasunyatane ora mung wong Valencian sing rawuh ing pesta iki, nanging saya akeh wong-wong saka wilayah liya Spanyol lan uga saka luar negeri sing teka ing festival khusus lan beda iki.

Ing artikel iki, kita ora mung bakal menehi katrangan babagan tanggalan acara lan pamrograman nanging uga bakal menehi pandhuan ringkes supaya sampeyan bisa ngrasakake pesta kaya sing pantes. Ing pandhuan kasebut, sampeyan uga bakal nemokake 5 tips Dheweke bisa uga mbantu sampeyan yen sampeyan durung nate rawuh lan iki pertama kaline ngunjungi Valencia nalika kencan kasebut.

Tanggalan: Acara lan program

Sajrone wulan Maret, ana maskara lan acara liyane sing bisa kita nikmati yen melu ing pesta kasebut, nanging dina gedhe saka Fallas lunga wiwit dina Selasa tanggal 15 Maret nganti Setu 19 Maret.

Apa tumindak paling penting ing falla?

La Cridà

La Cridà yaiku miwiti bedhil saka Fallas of Valencia. Cridà tegesé "nelpon" ing basa Valencian. Apa sing kedadeyan ing tumindak iki? Para faller paling gedhe ing Valencia yaiku sing ngundang kabeh wong supaya melu partai kasebut.

Iki dianakake ing dina Minggu pungkasan Februari ing menara Serranos, salah sawijining monumen paling penting ing Valencia lan sing kudune dikunjungi ing bagean sampeyan ya utawa ya.

Wong Ninot, ana apa?

Fallas ing Valencia

Tembung 'Ninot' tegese "boneka" ing basa Valencian, mula iku kalebu karya agung sing bisa dideleng saben taun. Karo kabeh tugas sing kudu sampeyan lakoni, ya mung siji sing disimpen saka kobong lan sing paling akeh duwe swara ing Pameran Ninot.

Ing pameran iki dibabarake luwih saka 800 Ninot, sing bakal dievaluasi lan ngetung dening kabeh pengunjung. Tanggal 19 Maret Ninot sing menang diterbitake y wiwit tanggal 5 Februari, dheweke bisa dikunjungi ing ruangan Alquerías Museum Sains.

Apa sejatine Fallas?

Las Fallas kaya asosiasi utawa klompok kanca sing biasane ditemoni sajrone taun kanggo nyiyapake 'ninot' ing lokal. Yen 'ninot' kasebut ora dadi pemenang, dheweke bakal ngrayakake festival gedhe ing Dina Santo Joseph, papan monumen kasebut uga diarani fallas.

Gumantung saka anggaran falla, monumèn sampeyan bakal luwih apik. Sing kabeh padha duwe umum yaiku sindiran lan banyolan. Ana akeh wong sing misuwur amarga kegagalan kasebut: saka politikus nganti atlit sing liwat selebriti saka pers jantung sing taun sadurunge menehi sawetara babagan kanggo sawetara perkara.

Valencia Fallas 3

Pitakon sing mesthi ditakokake, utamane kanggo kita sing dudu wong Valencia: Napa ngobong sing apik banget, angel banget lan iku uga butuh dhuwit kanggo ngrampungake? Festival kasebut diwiwiti nalika tukang kayu kutha njupuk kayu lan sisa-sisa sing ora migunani maneh ing dalan lan ngobong. Biyen, sisa-sisa kayu ora ana gunane, saiki dadi seni nyata.

Krim kasebut

La Krim dirayakake ing dina pungkasan perayaan, khusus dina San José (19 Maret), mungkasi Fallas ing Valencia. Diwiwiti udakara jam 22:00 wengi karo kobong saka bocah gagal ditandur ing saindenging kutha lan mengko dibakar liyane.

Lokasi dununge Fallas sing paling penting

  • Yerusalem Convent Falla - Matematikawan Marzal
  • Falla Cuba - Literato Azorín
  • Falla Sueca - Literato Azorín
  • Pameran Falla - Micer Mascó
  • Gagal Laksamana Cadarso - Cacah Altea
  • Falla Na Jornada
  • Falla Plaza del Pilar
  • Falla L'Antiga de Campanar
  • Falla Kingdom of Valencia - Adipati Calabria

Valencia Fallas 2

Tips umum kanggo ngubengi Fallas of Valencia

  • Yen sampeyan lunga saka njaba Valencia, tuku pesenan sampeyan, dadi hotel, hostel, apartemen, lsp. sanalika bisa. Kutha ing tanggal kasebut biasane kebak lan meh kita yakin manawa mbutuhake wektu luwih suwe, sampeyan ora bakal nemokake papan.
  • Yen sampeyan arep pindhah-muter kutha lali nggunakake mobil dhewe. Luwih becik nggunakake transportasi umum: sampeyan bakal teka luwih dhisik, sampeyan ora bakal nemoni masalah parkir lan ora bakal nandhang stres utawa kuatir nalika ndeleng lurung-lurung tartamtu ditutup kanggo lalu lintas.
  • Sandhangan lan sepatu sing nyenengake: Yen sampeyan mung menyang Valencia lan istimewa kanggo ndeleng Fallas, aja lali golek super rapi utawa dirawat. Pilih sandhangan lan sepatu sing luwih kepenak. Kaki sampeyan bakal matur nuwun ing pungkasan dina.
  • Sajrone mascletás tutup kuping utawa cangkemeKanthi cara iki sampeyan bisa ngindhari gangguan kuping ing kuping. Valencian bisa digunakake kanthi rame nanging manungsa liyane ora ...
  • Nyuwun peta kanggo ngerti kepiye supaya bisa ngubengi kutha lan nemokake kabeh titik sing disenengi. Ana peta khusus tanggal kasebut sing nggawa sampeyan menyang saben titik penting ing kutha.

Yen sampeyan wis maca kabeh informasi kanthi bener lan wis nggatekake saran kasebut, sampeyan ora bakal nemoni masalah. Rasakake Fallas Valencian lan gumun karo tontonan sing megah.

 

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*