Pandhuan kanggo nikmati New York nalika musim panas

New York nalika musim panas

Ana proyek sing bisa dipilih nalika plancongan lan liyane sing dudu. Nalika lelungan menyang belahan langit liyane, pancen ora lucu, nanging yen tetep tetep bisa, umpamane, seneng musim panas sing beda.

Piye carane New York ing mangsa panas? Kutha iki kalebu iklim sing kontras banget lan apik banget ing saindhenging taun, sanajan ing cuaca panas. Iki nduweni garis pantai ing Samodra Atlantik lan yen sampeyan pindhah sethithik, sampeyan bisa nyebrang tapel wates lan ngunjungi Kanada. Kanthi meh sangang yuta jiwa minangka kutha sing paling padhet ing Amérika Sarékat lan salah sawijining budaya sing beda-beda. Ayo dijaluk kepiye New York ing musim panas lan apa sing bisa ditindakake:

New York, nalika srengenge katon padhang lan panas

New York ing Musim Panas 2

Nalika ndeleng peta sampeyan kepengin weruh kenapa musim panas panas Ing New York. Negara seneng a Iklim subtropis lembab thanks kanggo angin sing nyebul saka sisih kidul kulon (panas lan lembab) lan matur nuwun kanggo sing saka sisih kidul-kulon sing garing. Nalika musim salju salju salju lan adhem banget ing musim panas, sampeyan bisa ngalami gelombang panas sing kejem lan nandhang suhu luwih saka 30 ºC, sanajan umume ora ana gelombang panas saben taun lan umume nginep ing kana lan ora biasane munggah luwih akeh.

Nanging kutha iki kenceng, akeh bangunan lan kondisioner nyebul hawa sing panas, panas ing njaba, aspal uga padha lan bisa uga ora bisa ditoleransi. Saran kula yaiku sandhangan entheng, topi, kacamata hitam, banyu adhem mesthi wae lan ora entheng nalika mlebu pusat blanja utawa bangunan kanthi kulkas. Lan yen ana gelombang panas, lah ... kanggo golek pantai utawa papan sing mbukak lan ijo kaya ing ngisor iki.

tengah Park

tengah Park

Es taman paling populer ing donya, paru-paru ijo sing gedhe banget ana ing tengah kutha. Iki nyabrang karo jalur, duwe tlaga, suket akeh, restoran lan uga kebun binatang. Boathouse minangka pojokan kanthi kantin lan restoran lan uga papan kanggo nyewa prau cilik sing nyebrangi tlaga. Ana armada saka 100 prau sing disewa kanggo ditumpaki, saka 10 esuk kanggo $ 15 saben jam (mung awis).

Kapal ing Central Park

Sampeyan uga bisa muter Plafon Minton, atap Bethesda Terrace sing digawe nganggo luwih saka 15 kothak warna. Iki minangka siji-sijine papan ing jagad iki sing digunakake kanggo dekorasi atap lan wiwit taun 1869. Dheweke pulih 16 taun kepungkur.

Saliyane, uga ing Central Park, yaiku Taman Shakespeare lan Kastil Belvedere ing sisih ndhuwur Roca Vista (dibukak saka jam 10 esuk nganti jam 5 sore, saben dina).

Garis Dhuwur

Jalur Dhuwur

Punika a trek sepur industri sing mlaku ing ketinggian lan wis pulih minangka mlaku-mlaku turis. Mlaku kanthi total 22 blok saka Gansevoort Street menyang 34th St., ing sisih kulon Manhattan. Sanajan dudu mlaku-mlaku sing dak saranake nalika awan, ya iku apik banget ing wayah awan, nalika srengenge surup liwat Kali Hudson.

Biasane duwe acara, kayata, antarane wulan April lan Oktober dipasang teleskop nalika surup, setengah jam sadurunge ditutup, lan kadhang kala ana kedadeyan gastronomi.

Jalur Dhuwur 2

Kajaba iku, ing wulan Mei lan Oktober, sampeyan bisa ngandhani pandhuan ahli saka Dhuwur Dhokumen kanggo nyritakake babagan keajaiban sing didhelikake iki. Yen sampeyan tapa, wiwit wulan Juni nganti September ana kelas semedi terbuka, esuk, dina Slasa, lan dina Kemis ana kelas Tai Chi.

Musim panas minangka wektu paling apik kanggo nikmati pojok New York amarga antarane lunches, wuwus, perayaan solstice, pesta panas, kegiyatan lan munggah njoget ing wengi papan dadi nyenengake. Garis Tinggi dibukak jam 7 esuk lan ditutup antara 10 lan 11 ing wayah wengi wiwit April nganti November. Gratis, sampeyan mlebu liwat macem-macem lurung-lurung lan malah ana sing duwe lift.

Kruceros

Pelayaran New York

Sampeyan ora bisa menyang New York lan ora ngerti Patung Liberty Lan Pulo Ellis, pulau sing nampa imigran lan kira-kira 12 yuta liwat abad pungkasan sangalas lan tengah rong puloh. Sampeyan bisa teka ing kapal Star Cruises: dheweke budhal saka terminal Battery Park, sisih kidul Manhattan, jam 9 esuk nganti 5 sore. Regane $ 17 saben wong diwasa lan ing musim dhuwur biasane akeh wong.

Cruise Line Lingkaran

Kamungkinan liyane sing sampeyan lakoni yaiku lumaku, numpak pelayaran lan deleng pulau Manhattan. Ana pelayaran sing suwene telung jam, ditawakake Circle Line, lan sampeyan ndeleng telung kali, tebing alas sing nyawang Hudson, Benteng Tryon Park, lan pitung jembatan kanthi rega $ 42. Sejatine akeh jinis pelayaran, kalebu ing wayah wengi lan regane $ 38. Yen sampeyan duwe New York City Pass ngirit 42%.

Taman Pulo Gubernur

Taman Pulo Gubernur

Salah sawijining jembatan paling misuwur ing New York yaiku Jembatan Brooklyn sing diwiwiti ing Center Street cedhak Balai Kota. Saka kono sampeyan duwe pemandangan Manhattan sing paling apik lan pulau khusus iki. Mung mbukak ing mangsa panas (nindakake kaping pisanan ing taun 2009), lan minangka salah sawijining ruang ijo sing paling tuwa lan paling disenengi saka kutha. Ing akhir minggu lan preinan Senen ing antarane Mei lan Oktober, masarakat bisa numpak taksi kapal saka Battery Maritime Building utawa saka DUMBO ing Brooklyn.

Pulo Gubernur

Ing kene sampeyan bisa nyewa pit lan mlaku, ana sing ayu pantai lan ayu dermaga sing ngubengi dheweke kabeh. Ana kegiatan kabeh musim panas lan malah sawetara acara ana ing basa liyane kayata Spanyol, Rusia utawa Cina. Nalika surup, pemandangan kutha angel dilalekake.

Pantai Brighton

Pantai Brighton

Musim panas identik karo pantai, mula yen panas ing New York, sampeyan bisa menyang Pantai Brighton, sing saiki diarani Brooklyn Moskow miturut jumlah imigran Rusia sing manggon ing kono. Pantai kasebut apik banget lan sekitare akeh toko lan restoran rusia kanthi pratandha sing ditulis nganggo alfabet Rusia. Minangka papan sing kepengin weruh lan sampeyan teka saka Manhattan kanthi sepur B lan Q.

Acara musim panas ing New York

Konser Musim Panas ing Central Park

Ngluwihi panggonan sing sampeyan bisa ngunjungi nalika panase saya banter, kaya sing dakkandhakake ing ndhuwur, New York minangka kutha sing ora turu sanajan beku utawa leleh. Ing mangsa panas ana konser ing panggung utama Central Park nganggo jazz, hip hop utawa band musik indie. Masalah mriksa situs web kutha kanggo nuduhake tujuan sing arep dituju.

Pesta MoMA

Ing sisih liyane museum MoMA misuwur ngatur pesta ing instalasi ruangan gedhe sing bisa nggabungake seni, alkohol lan musik. Kapan? Setu awan. Uga nalika srengenge surup layar film ageng diselehake ing sawetara teras ing kutha kasebut lan dokumenter utawa film ditampilake. Banjur partai nderek. Ing pesisir Hudson uga biasane ana band live saka kabeh jinis musik lan uga kelas nari.

Kolam renang Umum Astoria

Lan yen panas banget, sampeyan mesthi bisa mbukak salah sawijining Kolam renang umum sing dibukak saka pungkasan wulan Juni. Ana udakara 60 ing limang lingkungan kasebut, sanajan ana sing luwih resik tinimbang liyane: Astoria, The Floating Poll, McCarren Park Pool lan Hamilton Fish minangka sing paling disaranake.

Yen sampeyan isih durung ngerti tujuane arep musim panas iki utawa New York, swara lan swarane kaya ing njero sirah kaya lagu sirine, aja nganti srengenge lan panas medeni sampeyan. Pantes!

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*