Pandhuan kanggo nemu Karnaval ing Galicia

Karnaval Galicia

Ya, kita wis ngerti manawa yen ngomong babagan Karnaval, biasane kita mikir babagan sing ana ing Rio de Janeiro, lan nganti luwih cilik ing Tenerife. Nanging mbok manawa sampeyan ora ngerti manawa ing sisih lor, lan khusus ing GaliciaAna macem-macem karnaval, sing dikelola sajrone pirang-pirang dekade lan njaga adat lan tradhisi sing pancen kepengin banget kanggo pengunjung.

Kita bakal utamane menyang Provinsi Ourense, sing duwe Karnaval paling dawa lan paling tradisional, ing endi katon karakter gumun lan nalika nindakake festival sing ndadekake para wong sing mikir yen Karnaval mung babagan macak lan nari. Apa wae, iki dudu siji-sijine provinsi, amarga ana festival istimewa ing festival kasebut, lan preinan iki dialami minangka istimewa lan nyenengake. Wayahe nyingkirake konvensi lan supaya awake dhewe digawa semangat roh Karnaval.

Introid

Karnaval Galicia

Wangsulan: Bab ingkang kaping pisanan sing dikunjungi pengunjung ing Galicia yaiku tanggal kasebut ing kene kita ngomong babagan Entroido, yaiku tembung sing diarani karnaval. Ana akeh istilah liyane sing bakal katon kaya basa Cina kanggo sampeyan, amarga ing saben provinsi lan festival ana tembung sing milih barang eksklusif. Ayo, basa Galicia pancen sugih ing tradhisi lan tembung-tembung khusus sing pengin kita pamer.

Sampeyan uga kudu kenal karo 'cacheiras', yaiku endhas babi asin sing bakal sampeyan deleng ing pirang-pirang panggonan lan minangka simbol tanggal iki sing diwiwiti Pasa. Androlla minangka sosis khas saka pedalaman. Yen ngomong babagan karakter karnaval, 'sigillos' mesthi bakal dingerteni sampeyan, yaiku karakter sing nganggo topeng kayu lan topi gedhe kanthi 'xocas' sing ana lonceng gedhe ing pinggul.

Ana uga 'Shock' ing pirang-pirang wilayah ing Ourense, lan umume digunakake kanggo ngobrol babagan kostum sing digawe kanthi nyampur pakean supaya katon paling aneh, nanging tanpa makili sapa wae. 'Madamas' lan 'galans' minangka karakter warna-warni sing ora nganggo topeng ing sisih kidul Pontevedra, ing Vilaboa lan Cangas. Uga ana 'carauta', karakter entroido de Allariz.

Mlebu ing Xinzo de Limia

Galicia karnaval

Iki minangka salah sawijining karnaval paling dawa ing jagad iki, amarga ora ana liyane lan ora kurang saka limang minggu nalika pahargyan ngetutake saben liyane sing luwih ngagetne tinimbang sing sadurunge. Dheweke pancen paling misuwur ing kabeh Galicia. Dheweke diwiwiti karo Setu Petardazo, nanging biasane dianggep diwiwiti karo dina Minggu Faraleiro, ing endi tangga teparo lan pengunjung mbuwang glepung ing dalan. Minggu sabanjure nututi Oleiro Sunday, ing endi 'ombak' dilewati, yaiku wadhah lempung sing diisi anggur, banyu, confetti utawa permen. Sapa sing seneng, kudu mbayar anggur kanggo kanca lan nahan ejekan liyane.

Minggu Minggu Dina Minggu sadurunge Entroido, sing 'layar' pertama, karakter sing paling khas, metu ing dalan. Ing wayah esuk ana rapat 'layar' ing alun-alun utama balai kutha, lan kabeh wong macak lan nari kanthi irama band-band kuningan. Ing wayah sore, 'capuchons', kostum tradisional kanthi jubah lan hood, mlebu ing lurung-lurung. Sajrone Entroido 'layar' katon menonjol, karakter sing nggawa kandung kemih supaya dheweke wedi karo wong sing liwat. Kabeh rampung dina Minggu Piñata.

Mlebu ing Verín

Karnaval Galicia

Mangkene misuwur 'cigaretóns', sing mangkat ing minggu Minggu menyang Koredoiro. Dheweke nganggo klambi khas, nanging sing paling dikenal yaiku topeng khas, sing wis dadi simbol Entroido ing Galicia. Topeng digawe saka kayu lan dicet, kanthi topi gedhe uga ing kayu kanthi pemandangan sing dicet. Uga 'xocas' sing digawa lan nggawe swara rame nalika mlayu minangka ciri khas.

Karakter kasebut teka ing karnaval supaya kabeh wong melu. Dheweke kudune nindakake ngukum wong sing ora nyamar, sanajan saiki dheweke minangka simbol sing mlaku liwat dalan sing nuduhake acara. Iki ora bisa dilalekake.

Mangan sajrone Entroido

Karnaval Galicia

Yen sampeyan menyang Galicia, sampeyan ora bakal mandheg nyoba gastronomi, lan akeh masakan khas. Sajrone preinan iki sing kudu ngombe yaiku a rebus khas Galicia kebak daging, amarga Puasa diwiwiti lan kita kudune ora kekurangan. Rebus yaiku daging kayata pundhak daging babi, tulang rusuk, daging utawa cacheira, kabeh saka daging babi. Diiringi sayuran ijo turnip, sayuran sing paling khas.

Karnaval Galicia

Sampeyan uga bisa nyoba panganan cuci mulut ing sembarang sudut Galicia. 'Pancake' kaya crepes, lan biasane dipangan legi, kanthi gula, madu utawa krim. Ing kuping minangka panganan cuci mulut khas liyane, lan ana macem-macem resep. Sampeyan bisa dadi ahli sejati kanthi nyoba kabeh sing digawe, lan kayane ora ana siji-sijine sing padha rasane. Iki adonan adhem kanthi sentuhan anis.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1.   Lili ngandika

    Minangka warga asli Xinzo, aku isin maca katrangan saka koredoiro, mangga sadurunge nulis kanggo menehi informasi luwih becik amarga sampeyan wis ngaco nganti tekan ngisor

    1.    Susana Garcia ngandika

      Hai lili, nuwun sewu aku nggawe kesalahan ing teks. Temenan, kita ora mesthi bisa ngrasakake pengalaman sing dakkandhakake lan bisa uga kleru. Aku wis nyoba golek informasi luwih lengkap lan wis ngowahi. Muga-muga bisa dadi kekarepan sampeyan. Dadi saka Xinzo, sampeyan bakal ngerti persis kaya karnaval, sayangé aku durung bisa lunga, amarga adoh banget, sanajan aku seneng banget. Sampeyan uga bener manawa sethithik informasi sing dipikolehi kanthi online babagan karnaval Galicia, kajaba data umum lan program partai, sing isin banget, mula aku pengin nyusun kabeh prekara sing wis rampung, lan ya, aku wis bisa kleru mergo. Yen ana kesalahan, aku bakal matur nuwun banget yen sampeyan menehi katrangan, kanthi cara iki aku bisa ngowahi, supaya wong-wong sing maca bakal kasengsem karo Karnaval ing Galicia, sing beda banget karo liyane, kita ngerti tenan. Matur suwun klarifikasi lan muga-muga saiki wis sehat. Salam