Panganan khas Honduras

dijupuk

La panganan khas Honduras Iki minangka asil sintesis komponen Maya lan Aztec pribumi kanthi pengaruh Spanyol. Ing tangan siji, ana bahan lan resep-resep saka wong-wong pra-Columbus. Lan, ing liyane, nggunakake produk lan pasugatan saka España.

Loro komponen iki banjur digabungake dening pengaruh Afrika. Akibaté, gastronomi Honduras kuwat lan mawarni-warni, nanging tansah enak banget. Supaya sampeyan ngerti masakan sing paling enak, kita bakal ngomong karo sampeyan ing artikel iki babagan panganan khas Honduras.

Bahan-bahan

chuco atol

Chuco atole bowl

Kaya sing wis diterangake, gastronomi negara Amerika Tengah adhedhasar bahan-bahan sing wis digunakake dening wong-wong pra-Hispanik. Wong-wong iki manggon ing Honduras digunakake akeh sayuran. Ing antarane, singkong, waluh, tomat, kentang utawa ubi. Nanging, ing ndhuwur kabeh, kacang buncis lan, luwih-luwih, jagung. Iki minangka bagéan saka sajian panganan. Ing kasunyatan, malah banjur tortillas lan tamales digawe kanggo isi.

Dheweke uga ngonsumsi woh-wohan kayata nanas, jambu, alpukat utawa pepaya. Lan kanggo omben-omben, dheweke dadi favorit kopi, coklat lan atole. Jeneng iki diwènèhaké marang cairan sing dipikolehi kanthi masak jagung lan banjur dipanen karo gula, vanila, kayu manis utawa spesies liya.

Kanthi tekane wong Spanyol, produk kayata daging babi lan pitik, legum kaya kacang buncis lan woh-wohan kaya jeruk lan lemon. Dheweke uga nggawa beras, gandum lan lenga zaitun menyang Benua Anyar. Malah anggur lan, mulane, anggur, teka ing Amerika karo Hispanik.

Kabeh bahan lan produk iki wis mbentuk panganan khas Honduras. Secara logis, saben wilayah ing negara kasebut duwe masakan dhewe. Nanging saiki kita bakal ngomong karo sampeyan babagan sing dikonsumsi ing saindenging negara.

Sup bekicot lan duduh kaldu liyane

Sup keong

Simbol ing panganan khas Honduras: sup bekicot

La sup keong Iki minangka salah sawijining masakan nasional Honduras. Senadyan jenenge, ora digawe kanthi bekicot darat, nanging kanthi bekicot laut medium utawa gedhe. Mangkono uga, sanajan diarani kaya ngono, nanging dudu sup dhewe, nanging kabeh godhok.

Yen kita sebutno úa, sampeyan bakal ngerti. Amarga, saliyane bekicot, ana bawang, santen, yucca putih, pisang raja ijo, lombok manis, ketumbar, bawang putih, achiote, seledri, mrica lan jinten. Ing kasus apa wae, iku sajian sing enak. Iku katon cukup kaya ing sup panganan laut Gaya Honduras. Iki duwe udang, iwak, kepiting, nanging uga yucca, gedhang lan santen.

Bebarengan karo rong resep iki, negara Amerika Tengah duwe akeh resep sup liyane. Antarane liyane, kita menehi saran supaya nyoba sing nganggo babat, sing digawe nganggo weteng lan sikil sapi; ing sup capirotada, sing meh padha karo bawang lan keju saka Prancis; ing carob consommé utawa sup kacang karo iga daging babi.

Ing sisih liya, sanajan iki dudu sup, nanging luwih enak, kita pengin ngomong karo sampeyan babagan ditutupi santen. Nduweni daging sapi lan daging babi, chorizo ​​​​lan yucca, tomat, pisang ijo, bawang utawa cabe. Nanging uga panganan laut kayata udang lan kepiting. Kabeh iki dimasak ing banyu lan, kanthi logis, santen.

Baleada lan tortilla lan tamales liyane

dijupuk

Baleada, salah sawijining masakan nasional Honduras

La dijupuk Iki minangka sajian liyane saka Honduras. Iki minangka tortilla glepung gandum sing diisi lan dilipat dadi setengah. Dhiameteré kira-kira rong puluh sentimeter lan ing jerone isine kacang abang lan keju parut. Nanging, gedhang, alpukat, sawetara jinis daging lan malah endhog goreng uga biasane ditambahake.

Dadi populer resep iki ing Honduras sing, wiwit 2018, ing Dina Baleada Nasional. Lan malah duwe legenda dhewe. Iki ngandika ing San Pedro Sula ana wong wadon sing dodol tortilla iki. Dheweke wis slamet saka shooting lan wong, nalika padha lunga kanggo tuku wong-wong mau, ngandika, "ayo menyang shooting."

Nanging ora mung resep jinis iki sing digawe ing negara Amerika Tengah. Ing nacatamales diduweni dening Nikaragua, nanging wis diadopsi dening Honduras. Disiapake kanthi mbungkus adonan sing digawe saka jagung, beras, daging lan macem-macem sayuran ing godhong gedhang.

Sing padha yaiku gunungan, sing uga duwe adonan, sanajan ing kasus iki digawe saka daging babi, susu, sayuran, cabe lan tomat sing mateng. Uga dibungkus godhong gedhang. Akhire, ing kacang buncis Iki minangka tortilla jagung sing ditambahake kacang buncis lan keju parut.

Ayam Chuco lan daging liyane

tusuk sate amerika

Sate Amérika: resep pitik liyane saka masakan Honduras

Saiki kita ngliwati wisata panganan khas Honduras menyang daging. Iku banget populer ing negara Amérika Tengah ditutupi olacano, saka kang sup malah diekstrak. Iki nggawa sawetara jinis daging, khususe, daging babi, daging sapi lan sosis sing beda-beda. Bahan-bahan kasebut diasinake ing wayah wengi sadurunge. Banjur digodhog ing banyu kanggo ngilangi uyah sing berlebihan. Lan sajian disiapake ing banyu mancur nambah yucca, plantain, bawang bombay, cilantro, papak lan santen, ing antarane bahan liyane.

Merata digunakake digunakake ing Honduras punika chuco pitik utawa karo irisan-irisan. Daging unggas sing diasinake, tepung lan goreng sing ditambahake bawang, cilantro, cabe manis lan pisang ijo goreng. Jeneng tajadas amarga sing terakhir, amarga dibagi dadi potongan elongated.

Kaya sing sampeyan ngerteni, yucca minangka salah sawijining bahan dhasar masakan Honduras. Iki uga digabungake karo chicharrón. Sing terakhir yaiku nggoreng lemak lan kulit babi utawa kewan liyane. Ing yucca karo kulit daging babi Wis loro bahan, nanging uga bawang, macem-macem jinis chiles, tomat lan cuka utawa lemon.

Roti lan resep-resep sing padha

pupusas

pupusa

Ing Honduras macem-macem jinis roti dikonsumsi. Sawetara kaya ing Spanyol, dene, ing kasus liyane, minangka kreasi asli. Contone, dheweke roti klapa y sing gedhang, marquesote, donat utawa kue. Nanging mbok menawa sing paling khas yaiku singkong singkong. Iku roti tanpa ragi sing digawe maneh, nganggo glepung singkong, sing dipanggang ing wajan utawa wajan. Resep iki asal saka pra-Columbian.

Ing sisih liya, sanajan dudu roti dhewe, nanging tortilla jagung utawa beras, kita ngomong ing kene babagan pupusas. Amarga, sepisanan katon kaya roti sing diisi, khusus karo keju, kulit daging babi, squash, loroco lan kacang buncis. Iku uga resep Mayan lan, minangka penasaran, kita bakal pitutur marang kowe sing malah luwih rumiyin bosok ing El Salvador sing ing Honduras. Ing kasunyatan, Salvadorans nganggep minangka sajian nasional, lan yen sampeyan ngunjungi negara, sampeyan ora bakal suwe ndeleng pupuserías.

Iwak lan laut

Ceviche

Udang ceviche

Iwak uga nduweni peran dhasar ing masakan khas Honduras. Ing mojarra goreng karo irisan-irisan mbeta iwak sing jeneng iki diiringi gedhang ijo, lobak, wortel, timun, lombok manis utawa kubis. Kanggo bagean, ing iwak kebungkus Dipunsebat makaten amargi dipunlebokaken ing salebeting godhong gedhang lajeng dipun panggang. Salajengipun dipunsajikaken kaliyan sega pethak, kacang buncis, lan malah kacang buncis.

Iku uga éca Iwak goreng gaya Lake Yojoa. Iki digawe kanthi gampang, amarga cukup kanggo nggoreng iwak sing dilapisi glepung. Pisang ijo banjur diiris lan digoreng uga kanggo sajian lawuh.

Ora ana kekurangan, kaya ing negara liya Amerika Latining ceviches ing Honduras. Salah sijine sing paling enak yaiku udang. Iki digawe karo kerang iki disiram jus lemon lan diiringi cabe, bawang, bawang putih lan ketumbar. Banjur dibungkus tortilla lan dirasakake. Enak.

Kanthi kerang padha ing Udang Kreol. Resep iki disiapake kanthi nambahake mentega, bawang putih, saos tomat, bawang bombay, achiote, cabe ijo lan ketumbar. Kabeh iki digoreng ing wajan lan ditinggalake sajian sing apik banget. Uga goreng yaiku udang klapa, ing kasus iki sadurunge ditutupi ing woh grated iki.

Pungkasan, sing koktail curil Iki minangka resep kadhemen sing disiapake nganggo moluska bivalve sing diarani. Bawang, bawang putih, cabe panas, tomat, mrico lan saus sing diarani Inggris ditambahake.

Desserts lan pastries

Totopoles

sawetara kutub

Kita mungkasi demo panganan khas Honduras kanthi nyritakake sawetara panganan cuci mulut. Ing tustaca Kue sing enak digawe saka glepung jagung, mentega lan uyah lan ditutupi madu utawa karamel. Biasane dijupuk karo kopi nalika sarapan utawa cemilan.

El totoposte Iki uga digawe karo cornmeal, nanging luwih kaya cookie. Iku gampang banget kanggo nggawe, sampeyan mung kudu nambah mentega lan panel parut. Kanggo bagean, ing kerusuhan Padha narik kawigaten bocah-bocah amarga padha brondong sing diikat karo madu sing atos. Luwih rumit yaiku sawo manis, kang disiapake karo woh iki, nanging uga wis lemons, jus orange, cloves, gula abang, vanilla, kayu manis, banyu lan rum sethitik. Sing padha yaiku coyoles ing madu, amarga iki uga jinis woh umum ing Honduras.

Sadurunge kita ngandhani yen singkong akeh digunakake ing masakan Honduras. Lan kita bisa ngomong babagan gedhang. Iki digunakake kanggo kabeh, malah kanggo nggawe panganan cuci mulut éca. Iku kasus saka kue pisang, saka roti gedhang utawa saka gedhang ing kamulyan.

Ing kesimpulan, kita wis nuduhake sawetara saka resep-resep tastiest sing nggawe munggah panganan khas Honduras. Akeh sing dienggo bareng karo tanggane El Salvador, Nikaragua o Guatemala, nanging akeh liyane sing murni pribumi. Apa sampeyan ora pengin nyoba panganan sing enak iki?

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*