panganan khas Jerman

Sosis

Nalika kita mikir babagan panganan khas Jermanmesthi kita teka ing pikiran sosis. Pancen, gastronomi duwe luwih saka limalas atus macem-macem jinis. Nanging masakan Jerman luwih akeh tinimbang produk iki.

Mangkono, wilayah kidul kayata Bavaria o swabia nuduhake resep-resep karo tanggane Swiss y Austria. Kajaba iku, ing sisih kulon ana pengaruh saka misuwur Masakan Prancis lan ing sisih lor ana coincidences karo Masakan Walanda lan Skandinavia, utamané nalika nerangake iwak. Nanging, masakan Teutonik duwe sawetara ciri umum. Kita bakal nuduhake sampeyan lan banjur ngomong babagan panganan khas Jerman.

Karakteristik masakan Jerman

Sauerkraut

Sauerkraut, salah sawijining masakan sisih paling khas saka masakan Jerman

Nalika kita ngomong, masakan Jerman luwih akeh tinimbang sosis lan bir. Sing terakhir, mbok menawa, ngombe khas negara par excellence, nanging ana uga anggur apik. Nyatane, negara iki duwe nembelas wilayah anggur sing kira-kira pas karo dataran kali gedhe kayata Rhine, Elbe utawa Moselle.

Varietas anggur sing paling akeh tuwuh yaiku Riesling lan Silvaner. Kanggo menehi sampeyan idea babagan pentinge anggur ing budaya Jerman, kita bakal ngandhani yen ana panggonan sing diarani weinstube. Padha bakal padha karo wineries kita lan malah, ing sasi anggur harvesting, ing weinfests. Iki minangka pesta sing ngrayakake lan sajrone ngombe, kanthi logis, anggur lan mangan kue bawang sing diarani zwiebelkuchen.

Ing tangan liyane, ing istilah umum, gastronomy Jerman ditondoi dening kurban klempakan lan roso kuwat. Unsur liyane sing luar biasa yaiku dhasar kaya roti. ana kira-kira telung atus jinis roti ing negara. Iku ora ketepakan, mulane, wis rong museum darmabakti kanggo panganan iki.

Babagan diet lan adat istiadat wong Jerman, dhaharan utama yaiku sarapan lan nedha awan. Nanging, nedha bengi luwih entheng. Kaping pisanan kalebu kopi utawa tèh, endhog, roti gulung lan kue, daging lan keju sing adhem. Babagan panganan iki, minangka ciri khas Bavaria lan, kanthi tambahan, akeh ing Jerman bauernfrühstück o sarapan petani, kang kasusun saka kentang masak karo butter, caramelized trikatuka, daging babi, endhog lan mrico ireng.

Panganan tengah dina iki biasane duwe hidangan utama, biasane daging karo lawuh. Iki bisa dadi pasta, sayuran utawa sayuran. Banjur dheweke duwe panganan cuci mulut. Nanging, ing wilayah kidul, mbok menawa amarga pengaruh saka negara Mediterania, ana adat saka aperitivo. padha ngarani wektu roti o imbis lan biasane kalebu bir lan roti karo sosis, daging asap utawa keju.

Babagan nedha bengi, wis rampung watara jam pitu lan padha karo jajanan sore. Iku meh ora kasusun saka saperangan saka sandwiches. Nanging, iki wis diganti akeh ing jaman saiki. Saiki, wong Jerman uga mangan nedha bengi kanthi cara sing luwih lengkap lan nutrisi.

Akhire, kita bakal pitutur marang kowe bab panggonan ngendi sampeyan bisa nyoba panganan khas Jerman. Secara logis, sampeyan duwe restoran lan pabrik bir ing saben kutha ing negara kasebut. Nanging, minangka penasaran, kita bakal ngandhani sampeyan ana kekacoan. Padha kaya kantin Spanyol lan sampeyan bisa nemokake ing universitas. Padha panggonan sing kurban poto-layanan pangan, nanging cukup mirah. Senadyan iki, iku mangan cukup apik. Nyatane, majalah Jerman Unik milih saben taun mansa paling apik ing negara. Nanging, yen kita wis nerangake kabeh iki kanggo sampeyan, kita bakal ngenalake sampeyan babagan masakan sing nggawe panganan khas Jerman.

pretzel

pretzel

Macem-macem jinis bretzel, roti sing paling umum ing panganan khas Jerman

Kita miwiti karo roti iki, sing mbok menawa paling wakil saka luwih saka telung atus ing Jerman. Iki minangka jinis gelung gedhe lan tipis sing asale saka wilayah kasebut Bavaria. Ana rong resep kanggo nggawe: siji jinis roti lan luwih alus, dene sing liyane yaiku gaya cookie lan luwih konsisten.

Nanging, sampeyan bisa takon ing Jerman, kaya sing dakkandhakake, akeh jinis roti liyane. Antarane liyane, sampeyan duwe wutuh, gandum lan rye (sing terakhir dikenal minangka pumpernikel), bawang bombay lan nganggo wiji waluh utawa kembang srengenge.

Sosis

Sosis

wieners

Kita wis ngandhani sampeyan babagan produk minangka sosis Jerman. Nanging kita kudu ngerteni apa tegese babagan gastronomi negara kasebut. Kita uga wis kasebut kanggo sampeyan ana luwih saka limang atus jinis mau. Umumé, padha kalebu macem-macem daging cincang lan bumbu liyane.

Kajaba iku, padha disiapake, utamane, kanthi rong cara: panggang utawa rostbratwurst lan scalded utawa bruhwurst. Miturut wilayah, ing sosis thurinian, sing resepe rahasia, sanajan dikawruhi yen ngandhut daging babi lan rempah-rempah kayata caraway lan marjoram.

Wong Jerman mangan sosis kanthi pirang-pirang cara. Dheweke nggawe kaya kita, ing hotdog, nanging luwih seneng cara liyane. Mangkono, contone, diiringi salad kentang disebut kartoffelssalad utawa karo Sing populer sauerkraut. Sing terakhir uga digunakake kanggo ngiringi akeh masakan liyane. Iki kalebu salad saka filamen kubis sing wis ngalami fermentasi asam laktat. Akibaté, ana rasa asam sing kuwat.

Kartoffelsuppe lan sup liyane

sup bir

sup bir

Panganan khas Jerman kalebu macem-macem jinis sup. Umumé, iku resep-resep kuwat kanggo njaluk anget. Antarane wong-wong mau, telpon kartofelsuppe, sing digawe saka duduh kaldu daging, kentang, wortel, celery, bawang lan sawetara komponen daging, utamané sosis.

Luwih penasaran yaiku sup bir, sing disiapake karo minuman iki, duduh kaldu daging, mentega, bawang bombay, potongan roti goreng lan chives cilik. uga rampung sup asparagus o waluh. Lan, minangka penasaran, kita bakal ngandhani yen dheweke nyiapake, kaya kita, sup papak. Nanging dheweke ora nggunakake untu kanggo nyiapake, nanging godhong. Dadi, warnane ijo lan rasane beda banget.

Kanggo bagean, sing bat flädle khas saka Bavaria lan digawe saka potongan daging sing dipotong dadi irisan, rwaning teluk, mrico, chives, parsley lan uyah. Varian sing luwih entheng yaiku sup saka knodel, sing duwe bal saka semolina, bawang, wortel lan pala. Sing luwih kuat yaiku sup kacang polong, kang tradisional ing Rhine-Westphalia Utara, amarga biasane disuguhake karo sosis lan roti.

Knuckle: Eisbein

Daging babi

Eisbein: ros-rosan karo sauerkraut

Salah sawijining daging sing disenengi wong Jerman yaiku daging babi. Dheweke uga ngonsumsi akeh daging sapi lan unggas kayata pitik, angsa utawa angsa. Uga, game kayata celeng utawa rusa roe, utawa terwelu utawa wedhus ora kurang ing diet. Padha malah mangan akeh daging jaran, utamané ing saxony ngisor.

Nanging, bali menyang daging babi, salah sawijining bagean sing paling disenengi yaiku ros-rosan, sing digunakake kanggo masak panganan sing diarani. Eisbein. Logis, wis knuckle disiapake ing open ing suhu kurang kanggo entuk tekstur sing dikarepake. lan diiringi dening sauerkraut, kentang rebus, kacang polong mashed lan malah bakso. Nanging, uga mung disiapake panggang lan ora mung cara ngonsumsi daging babi sing diduweni Jerman.

Iku sabenere ing wilayah kita wis kasebut mung ing cutlet Saxony utawa Kasseler. Kaya sing kita mangan ing kene, yaiku daging babi sing diasinake lan diasinake. Nanging biasane dheweke uga ngiringi dheweke sauerkraut utawa sayuran.

Schnitzel utawa Viennese escalope

schnitzel

Schnitzel utawa Viennese escalope

Senadyan jenenge, iki minangka sajian sing akeh dikonsumsi ing Jerman lan uga ing Italia lan malah ing España. amarga ora liya a breaded veal escalope. Tegese, iku escalope Milan sing kita kenal ing negara kita. Salajengipun, jeneng ing kene paling cocok, amarga sebutan pisanan resep iki ditemokake ing manuskrip Milan saka abad kaping XNUMX.

Nanging, persiapan kasebut khusus. Iku ora cukup kanggo roti daging lan goreng. Sadurunge, kudu digebug nganggo palu kanggo nglembut. Banjur dilebokake liwat glepung gandum, endhog sing diantemi lan remah roti. Lan, pungkasane, digoreng ing mentega. Asil punika éca lan, kita marang sampeyan, iku bagéan saka panganan khas Jerman.

herring lan iwak liyane

rollmops

herring rollmops

Jerman ora banget diwenehi persiapan iwak gedhe. Salah siji saka appetizers paling populer ing negara, Nanging, iku rollmop, yaiku fillet herring sing digulung ing acar utawa bawang bombay lan diasinake ing cuka. Iku uga rego iwak trout saka wilayah ing Alas Ireng, sing biasane disiapake ing papillot.

Dene kerang, asale saka Segara Lor. Ing tlatah sacedhake iki umume njupuk jinis udang cilik sing diarani krabben Nalika sarapan. Padha uga dikonsumsi kerang gaya rhenish, sing duwe saus anggur putih, bawang, wortel, bawang, lemon, parsley lan mrico ireng.

Strudel lan produk pastry liyane

Kue Black Forest

Kue Black Forest

Kita ngrampungake tur panganan khas Jerman ing kue-kue negara. Salah sawijining persiapan sing paling misuwur yaiku swirl. Senajan asli saka Austria, akeh dikonsumsi ing saindhenging Jerman. Iki kalebu kue puff pastry sing diisi karo krim utawa pasta sing beda-beda lan ditutupi gula icing. Sing paling populer yaiku sing apel.

Nanging uga ana masakan Jerman kanthi kue sing enak. Salah siji sing paling misuwur yaiku alas ireng, sing nduweni lapisan biskuit coklat sing dicelupake ing kirsch sing diganti karo krim lan ceri. Pungkasan, puncake karo cukur coklat uga.

Uga enak kue keju o kasekuchen, sing disiapake karo keju ricotta utawa quark, endhog, krim, gula lan bahan liyane. Biasane, disuguhake kanthi adhem lan diiringi saus cranberry.

Ing kesimpulan, kita wis nuduhake sampeyan sajian utama sing nggawe panganan khas Jerman. Secara logis, ana akeh liyane kaya spatzle, yaiku pasta sing bentuke bunder sing diiringi macem-macem produk. Utawa ing frikadellen, yaiku sejenis bakso goreng sing isine daging cincang, endhog, remah roti, uyah lan mrico lan disuguhake karo tartar utawa saus putih. Apa sampeyan ora mikir resep-resep sing enak?

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*