Panganan khas Veracruz

Panganan khas Veracruz duwe basis penting produk segara. Ora muspra, wilayah iki dununge ing Teluk Meksiko lan, ora mung duwe garis pantai, nanging uga kutha sing menehi jeneng kasebut duwe plabuhan paling penting ing negara kasebut.

Veracruz uga dadi kutha pertama sing didegake wong Spanyol México. Mula, ing Komponen Hispanik saiki ana ing gastronomi. Iki dikombinasikake karo tradhisi Mesoamerika pra-Columbian lan karo unsur masakan african lan karibia kanggo nuwuhake gastronomi kanthi kuat amarga enak ing babagan rasa. Yen sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan panganan khas Veracruz, disaranake sampeyan terus maca. 

Panganan khas Veracruz: Sawetara sejarah

Kabeh sing wis dicritakake babagan gastronomi Veracruz wis diperkaya, kanthi produk sing ditanam ing negara-negara negara, subur banget lan keanekaragaman hayati gedhe amarga iklim tropis lan subtropis sing ana.

Nanging sing pertama sing arep dicritakake yaiku sejarah babagan panganan khas Veracruz. Spanyol nggawa akeh produk saka panganan. Antarane, kacang buncis, beras, gandum lan jeruk nipis. Nanging uga daging kaya panganan kasebut babi utawa sing saka hen lan permata kaya dheweke lenga zaitun lan papak.

Sawise didegake ing tlatah Veracruz, para pemukim anyar wiwit tuwuh produk liyane, sawetara wis tradisional ing panganan sadurunge Columbian, dene liyane ora populer. Antarane yaiku jagung, sing warung lan woh-wohan kaya nanas, klapa, sapote, pelem, jambu utawa jeruk.

Tacos

Taco jagung

Wis ana ing abad kaping XNUMX, para imigran anyar teka saka macem-macem wilayah ing donya sing ngasilake gastronomi Veracruz kanthi tradhisi arab, karibia lan teka saka Negara-negara Eropah. Kabeh iki nyebabake telung jinis masakan ing khas negara Meksiko iki. Ayo dideleng.

  • Masakan kreol kanthi pengaruh Amerika Afrika. Kaya sing diandharake saka jeneng kasebut, elemen gabungan kuliner Spanyol, pribumi lan Afrika. Iki minangka mayoritas lan, ing antarane produk khas sing digunakake, yaiku singkong, sing diarani Spanyol yam kanthi tepat amarga penampilane mirip karo umbi Afrika iki; jagung; gula utawa rempah-rempah kayata kembang Jamaika lan asam jawa.
  • Masakan Huasteca. Adedhasar tradhisi kutha remaja, dununge ing sisih lor Veracruz. Karakter utamane yaiku jagung kanthi macem-macem jinis kayata putih, ungu utawa abang. Antarane resep khas yaiku zacahuill, tamale utawa masa, sabenere digawe saka jagung, sing diisi daging saka macem-macem kewan; ing mole de nopales lan duduh kaldu huasteco.
  • Masakan Totinci. Merata khas ing sisih lor, adhedhasar jagung dhewe, mrica cabai lan kacang buncis. Antarane panganan khas yaiku macem-macem jinis atoles (ombenan adhedhasar jagung saka jaman pra-Hispanik) lan tamales.

Panganan khas Veracruz: Piring sing paling populer

Kaya sing wis dakkandhani, panganan khas Veracruz duwe basis penting iwak lan panganan segara, nanging uga kalebu éca saos digawe karo produk lokal. Kita bakal nuduhake sawetara pasugatan kasebut.

Iwak gaya Veracruz

Piring iwak gaya Veracruz

Iwak gaya Veracruz

Sajian iki kanthi tepat nggabungake kalorone: woh-wohan segara lan sing ana ing Veracruz. Bisa digawe karo iwak ing wilayah kasebut, wiwit saka dogfish nganti cabrilla liwat snook, tilapia lan basal. Nanging, sing paling akeh digunakake yaiku kakap abang, dikenal ing wilayah kasebut minangka kakap abang, iwak karang sing enak banget.

Nanging, rahasia resep khas iki yaiku saos, sing penasaran, minangka salah sawijining resep khas Meksiko ora gatel. Bahan-bahane yaiku minyak zaitun, rwaning teluk, uyah lan mrico, bawang, tomat, peterseli, bawang putih, oregano, zaitun lan caper.

Persiyapan cukup gampang, amarga, yen wis digawe saos, digawe bareng iwak ing oven. Persis kanggo menehi sentuhan pedhes, bisa ditambah cabai cuaresmeño lan disajekake nganggo beras putih utawa kentang. Tanpa mangu-mangu, gumun gastronomis.

Arroz a la tumbada, panganan khas khas Veracruz sing enak liyane

Piring sega tumbada

Arroz a la tumbada, salah sawijining panganan ing panganan khas Veracruz

Kita bisa ujar manawa padha karo paella panganan laut kita, sanajan duwe keistimewaan. Bahan-bahane, saliyane nasi, yaiku udang, kepiting, kerang lan produk laut liyane sing a sofrito digawe nganggo papak, bawang, tomat lan mrica abang. Pungkasane, rasane ditambah karo godhong peterseli, oregano, ketumbar lan epazote.

Katon yen asal-usul sajian iki kudu digoleki ing panganan para nelayan sing, ing abad kaping XNUMX, nindakake tugas ing pesisir Veracruz. Lan, minangka penasaran, kita bakal ngandhani manawa sampeyan diarani «menyang turu» kanggo nuduhake manawa wis siyap sup.

Minced utawa dicubit

Pinched

Nyokot

Banget misuwur ing tengah wilayah kasebut, ora liya tortilla jagung nganggo salsa ing sisih ndhuwur lan dihias karo keju lan bawang ranchero. Dheweke nampa jeneng dicubit, sabenere, amarga pinggir jajan dicubit saus supaya ora tiba.

Kayane katon kaya tali Iki digawe ing saindenging negara, lan yen sampeyan pengin mangan sing khas ing Veracruz, disaranake amarga enak banget. Nanging, penduduk asli wilayah kasebut biasane diarani desayuno.

Zacahuil utawa Sacahuil

Zacahuil

Isi zacahuil

El Tamale Wis misuwur banget, ora mung ing Veracruz, nanging uga ing saindenging Meksiko. Kaya sing sampeyan ngerteni, pancen jagung masak dibungkus godhonge dhewe. Nanging, zacahuil minangka asil saka masakan Huasteca, kaya sing wis dakkandhani.

Pancen a buta tamale, bisa uga sing paling gedhe sing bisa ditemokake ing kabeh negara. Nanging duwe sejarah luwih akeh. Adonan jagung disiapake ing resep iki kaya wong pribumi atusan taun kepungkur. Mangkono, ngasilake massa sing diarani nixtamal sing duwe biji kurang lemah lan katon luwih retak.

Adonan iki diisi daging babi, mrica cabai lan daging babi utawa daging kalkun, kalebu bahan liyane. Sing terakhir yaiku manuk gedhe sing asli ing Amerika sing rupane kaya kalkun.

Crappachole

Chilpachole

Crappachole

Panganan khas Veracruz uga kalebu sup sedhep banget lan ngisi. Yaiku kedadeyane bocah cilik, sing asale kalebu masakan Prancis. Amarga dudu perkara liya kajaba siji sup panganan laut Digawe nganggo iwak lan kepiting (kepiting biru khas saka pesisir Veracruz).

Nanging, chilpachole luwih kuwat tinimbang kaldu panganan laut tradisional. Kanggo pamula, diwenehake kanthi adonan jagung. Kajaba iku, duwe bawang, cabe garing, tomat, bawang putih lan epazote. Kabeh bahan kasebut menehi tekstur sing padha karo atole, omben-omben asale sadurunge Hispanik sing wis kasebut, sanajan iki umume legi.

Korek yaiku Duduh kembang Izote. Dhasar yaiku tanduran asli Amerika Tengah lan biasane uga nggawa udang, bawang, tomat, epazote lan kuping pipian. Sabanjure, iki minangka pasta sing digawe wiji waluh sing uga digunakake kanggo pasugatan liyane.

Mogo mogo

Mogo mogo

Pisang mogo, panganan enak liyane kanggo panganan khas Veracruz

Antarane kabeh sajian khas Veracruz, iki bisa dadi salah siji sing paling jelas ROOT Afrika. Amarga, uga disebut machuco, iku ora liya yaiku puree plantain ijo.

Kanggo nggawe, kulit kasebut dimasak ing banyu sing umob. Nalika lapisan nutupi, dicopot banjur ditambah butter lan uyah kanggo ngremuk nganti tekstur sing pas. Nanging sajian iki durung siyap. Puree diidini adhem ing kulkas supaya dikencengi banjur digoreng. Biasane, bakal disajikake kanggo sisi kacang buncis.

Jajanan

Sawetara masafin

Masafins

Yen panganan sing wis kasebut nganti saiki enak, kue-kue Veracruz ora adoh banget. Meh kabeh resep adhedhasar gandum lan, ing antarane permen sing paling penasaran, kita bakal nyebutake chogostas, sawetara bal sing duwe lempung sing bisa dipangan lan asale wiwit jaman sadurunge Hispanik.

Luwih tradisional yaiku duchesses, sejenis taco sing diiseni meringue klapa, lan masafins, sawetara polvorone ditutupi karo gula lan kayu manis. Kanggo bagean, tetamal Yaiku adonan jagung lan gula sing dibumbui karo rasa anise lan disajikake panas lan dibungkus nganggo godhong berijao.

La waluh Dheweke dadi protagonis pirang-pirang permen Veracruz. Yaiku kedadeyane fritter, sanajan, gegayutan karo iki, ing gullet, sing diisi karo meringue. Pungkasan, ing pemoles yaiku donyan jagung, mentega lan gula lan marzipan saka Veracruz Iki ditondoi kanthi duwe kacang tinimbang almond.

Ngombe

Torito

Torito rangkep

Wis dakcritakake atole, sing digawe nganggo macem-macem rasa, gumantung karo woh sing wis disiapake. Dadi, kita bisa ngobrol babagan atole gedhang, waluh, jagung utawa coyol (woh sing padha karo klapa). Uga dikonsumsi ing Veracruz ing horchata, sanajan ora digawe kaya ing Spanyol. Ing kana digawe nganggo beras lan kayu manis utawa vanila.

Sing luwih khas yaiku minuman kaya menyul, digawe nganggo mint, lan ing popo. Sing terakhir bakal enak, amarga duwe kakao, beras, kayu manis lan woh-wohan kayata azquiote. Pungkasan, ing bantheng Iki minangka koktail beralkohol sing bahane yaiku brendi, susu pekat lan butter kacang, sanajan uga digawe nganggo rasa liyane kayata mangga.

Minangka kesimpulan, kita wis crita babagan panganan khas Veracruz. Kaya sing bakal sampeyan ngerteni, kalebu kabeh jinis sajian, sing luwih enak. Nanging Veracruz ora mung misuwur amarga gastronomi, nanging luwih becik dikunjungi, luwih becik sampeyan uga njelajah apa sing bakal dikunjungi ing Veracruz. Yen sampeyan ora wani nindakake amarga ana watesan saka pandemi, iki artikel babagan syarat kanggo lelungan dening negara supaya sampeyan bisa nindakake tanpa wedi.

 

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*