Panganan khas Aguascalientes

La panganan khas Aguascalientes iku sugih banget lan macem-macem. Iki umume amarga sejarah negara Meksiko, nanging uga akeh produk saka tetanen lan resep leluhur sing diwiwiti sadurunge jaman Columbian.

Kahanan pisanan sing wis kasebut yaiku gegayutan karo kasunyatan manawa Aguascalientes didegaké minangka mandheg ing rute sing ngubungake wilayah tengah karo ibukutha Viceroyalty Spanyol Anyar, yaiku, kanthi Mexico City dhewe (ing kene kita bakal ninggalake sampeyan artikel bab kutha iki), dibangun ing lawas Tenochtitlan. Iki minangka wilayah gigantic sing nyakup barang-barang Hispanik ing Amerika Utara, wilayah tengah bawana, lan uga pulau Kuba lan sing cedhak karo dheweke. Nanging, tanpa ragu-ragu maneh, kita bakal ngobrol karo sampeyan babagan kabeh sing ana gandhengane karo panganan khas Aguascalientes.

Panganan khas Aguascalientes: Sintesis saka Meksiko

Saka sing wis dakkandhakake, sajian khas Aguascalientes yaiku sintesis gastronomi Meksiko. Pancen digawe kanthi cara adat lan nambahake bahan-bahan liyane. Nanging, sadurunge fokus ing panganan khas negara iki, ayo ngobrol sawetara babagan sejarah lan idiosyncrasies. Ora muspra, gastronomi, lahan lan evolusi sejarah ana gandhengane.

Idiotik saka Aguascalientes lan hubungane karo pawon

Lansekap Aguascalientes

Lansekap Aguascalientes

Kaya sing dikandhakake, Aguascalientes didegaké minangka mandeg ing rute perak, sing nggandhengake tambang Zacatecas karo Meksiko. Dununge ana ing sisih lor sisih lor wilayah kasebut Cethek, sing nggabungake dataran tinggi lan dataran kanthi gunung nganti dhuwure rong ewu meter.

Minangka wilayah sing subur banget, mula ora butuh suwe para petani lan pedagang bisa mapan ing kono, nggawe sektor pertanian sing makmur. Thanks kanggo dheweke, ing Kajaba iku, gastronomi ing wilayah kasebut wis diperkaya.

Iklim Aguascalientes dhewe nyumbang banget kanggo iki. Suhu paling apik ing saindhenging taun, kanthi rata-rata udakara 17 derajat Celcius. Biasane biasane kurang saka limang utawa luwih saka telung puluh. Ing bagean kasebut, udan arang, nanging duwe kali, bendungan lan teknik irigasi kuno sing bisa ngobati kahanan kasebut.

Asil kabeh iki minangka pertanian sing ngasilake jagung, gandum, cabai, kentang, tomat, alpukat, anggur lan kacang buncis, utamane. Kabeh sayuran kasebut ditemokake ing gastronomi Aguascalientes, padha karo daging diprodhuksi dening sektor ternak sing kuwat. Wilayah iki duwe sapi lan sapi penting, nanging uga wedhus lan wedhus.

Sawise wis dicritakake babagan bahan baku panganan khas Aguascalientes lan kahanan sejarah sing khas, kita bakal fokus ing sajian khas, sawetara sing bakal disenengi.

Piring khas Aguascalientes

Ing negara kasebut lan utamane ing ibukutha, tradisional nedha bengi, sing diarani jeneng, nyedhiyakake macem-macem jinis cemilan kanggo nedha bengi. Sabanjure, iki minangka porsi cilik saka taco, enchilada, flautas, tamales, tostadas utawa pozole, yaiku persiapan tradisional ing saindenging Meksiko. Nanging luwih akeh ciri khas Aguascalientes yaiku panganan sing bakal dibahas ing ngisor iki.

Ayam San Marcos

Pitik panggang

Pitik wis masak

Uga diarani Pitik Aguascalientes, minangka salah sawijining panganan tradisional ing negara kasebut. Biasane disiapake, kaya jenenge, ing FWilayah San Marcos, sing dianggep paling penting ing Meksiko. Perayaan iki diwiwiti taun 1828 lan ana ing sangang puluh hektar.

Antarane atraksi utamane yaiku Kejuaraan Charrería Nasional lan acara musik. Nanging lambangipun yaiku Taman San Marcos, dalan sing apik banget karo balustrade sing dianakake akeh tumindak pameran.

Nanging, bali menyang pitik Aguascalientes, disiapake kanthi tumis daging banjur ditambahake saos sing digawe karo woh-wohan. Iki minangka keajaiban manis sing nyedhiyakake gula, kayu manis, persik, pir, tomat, lan aprikot. Banjur kabeh masak bareng-bareng lan sajian wis siyap kanggo dirasakake.

Mrica cabai sing diiseni gaya alpukat

Mrico diiseni

Mrica cabe Aguacala

El chile Iki minangka bahan dhasar ing gastronomi Meksiko. Spesies mrico iki dipangan ing saindenging negara. Nanging Aguascalientes duwe cara khas supaya bisa mbedakake karo wilayah liyane.

Kanggo miwiti, iki minangka cabai gedhe sing dikosongake ing njero lan diisi. Produk sing digunakake yaiku daging sapi lan daging babi, bawang, biznaga, bawang putih lan jambu biji sing menehi sentuhan manis. Amarga salah sawijining ciri khas cabai aguacalestense yaiku ora gatel.

Menudo, panganan khas liyane saka Aguascalientes sing kudu sampeyan coba

Piring menudo

Sing cilik

Sanajan katon bisa menehi sampeyan rasa kuwatir, kita yakin manawa menudo minangka sajian enak sing kudu sampeyan coba yen ngunjungi Aguascalientes. Iki padha karo kita kalus, nanging kanthi persiyapan sing beda.

Pancen, duwe bagean weteng sapi, nanging uga balung, sikil, bawang oregano, bawang putih, mrica cabai garing lan tomat. Kanthi kabeh iki, saus sing dikenal minangka duduh kaldu weteng. Mula, aja padha kuwatir nalika ngrasakake rasa seneng iki.

Birria

Birria

Birria, klasik saka panganan khas Aguascalientes

Uga iki sajian daging. Iki digawe nganggo daging sapi utawa daging babi sing dimasak ing panggang. Banjur ditambah ketumbar, bawang lan cabe. Kanthi bahan-bahan kasebut lan jus sing metu saka daging, duduh kaldu wis disiapake kanggo tomat.

Nanging sing paling sampeyan gumun yaiku masak. Iki digawe ing wadhah logam sing dilebokake ing sumur sing sadurunge diiseni bara kayu. Godhong lan lemah maguey dilebokake ing sisih ndhuwur lan kiwa udakara patang jam. Pungkasan, daging kasebut disajikake karo duduh kaldu sing kasebut ing ndhuwur lan diiringi Tortilla jagung. Cekakipun, sajian sing padha uga enak.

Babi ngisep panggang

Daging babi panggang

Carnitas babi sing nyedhot panggang

Sejatine, babi sing nyedhot utawa babi enom minangka keajaiban gastronomi sing dipangan ing saindenging jagad. Tanpa mandhiri maneh, sajian iki misuwur ing saindhenging Castile (iki kalebu artikel babagan kutha Tolilian ing Castilian). Nanging masarakat Aguascalientes duwe cara unik dhewe kanggo njupuk.

Sawise daging dipanggang, banjur dipotong lan disuguhake diiringi guacamole dicampur karo jus pisanan dhewe. Sawise rampung, dheweke dikonsumsi ing piring utawa ing njero taco. Kaya sing sampeyan ngerteni, iki minangka tortilla jagung diiseni banjur dibungkus. Minangka penasaran, kita uga bakal menehi pitutur marang kowe, yen cara pungkasan nggunakake iki asring kanggo mungkasi pesta wengi, nalika wayahe mulih.

Gorditas sing diiseni

Montok diiseni

Entuk lemu diiseni

Panganan iki asale saka panganan jalanan, kayata burrito utawa, sabenere, ing tacos. Nanging, wis dadi panganan khas gastronomi Meksiko umume lan khusus Aguascalientes.

Uga digawe nganggo roti jagung kanthi bentuk tortilla. Banjur diisi daging babi, pitik utawa daging sapi lan samak. Sing terakhir yaiku salad sing apik sing disiapake karo bawang, cuka, kol lan wortel. Pungkasane, saus manis utawa pedhes ditambahake supaya cocog karo restoran.

Gulali

Gendhing keju lan jambu

Bumbu keju jambu biji

Manisan penting banget kanggo panganan khas Aguascalientes. Antarane, kita bisa nyebutake sampeyan krim lan butter butter, dheweke kismis condoche lan parutan klapa utawa cangkang, yaiku macem-macem roti legi.

Nanging, kita pengin ngutip babagan flan keju jambu biji amarga pancen enak tenan. Bahan-bahane yaiku endhog, susu pekat, karamel lan krim keju. Nanging kontribusi asli ing wilayah kasebut yaiku jambu, woh sing apik sing tuwuh subur ing Aguascalientes.

Ombenan khas Aguascalientes

Mead

Gelas mead

Kita ora bisa ngrampungake demo babagan panganan khas Aguascalientes tanpa ngandhani babagan ombenane. Antarane sing ora duwe alkohol, disaranake sampeyan nyoba mead, sing diekstrak saka maguey, tanduran umum liyane ing wilayah kasebut. Lan uga dheweke Uvate manis, sing digawe nganggo anggur, kayu manis lan gula.

Kanggo bagean liyane, ing antarane minuman beralkohol sampeyan duwe brendi, minuman keras saka ekstrak buah lan brendi. Nanging ing ndhuwur kabeh, ing kolonel, uga disebut wengi.

Iki minangka omben-omben sing asale sadurunge Columbian sing digawe saka fermentasi pir nopal lan pir liyane. Biasane, ing pir prickly abang, mula wedang iki wernane kaya mengkene. Kanggo nindakake iki, jus saka tanduran iki dimasak suwene loro utawa telung jam banjur ditinggal nganti difermentasi nganti pirang-pirang dina. Asilé yaiku madu sing legi lan legi sing rasane enak banget.

Minangka kesimpulan, sampeyan wis nuduhake sawetara sajian khas Aguascalientes, negara Meksiko sing duwe masakan sing enak lan nyintesis autochthonous kanthi pengaruh saka wilayah liyane ing negara kasebut. Nanging, kita bisa nyebutake resep liyane. Contone, poollas, sing digawe nganggo daging pitik daging sing diolah kaya steak lan disajikake nganggo kacang lan sega. Utawa uga ing tenderloin ing saus chile morita, yaiku daging babi sing diiringi saus jinis cabai lan duwe pakurmatan dianggep minangka panganan paling enak ing negara kasebut. Cekakipun, sajian khas panganan khas Aguascalientes yaiku daging tatemada, sing duwe mrico lan mole cabai lan, sawise direndhem, disedhiyakake karo pari, kacang buncis lan, mesthine, tortilla jagung. Apa sampeyan ora nganggep panganan iku enak?

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

bool (bener)