Panganan tradisional saka Spanyol

Gambar | Pixel

Panganan tradisional Spanyol akeh, macem-macem lan enak banget. Utamane kalebu kontribusi saka macem-macem wilayah ing negara kasebut lan bahan baku berkualitas sing ditanam kanthi lokal. Saka tapas modern sing populer nganti panggang tradisional sing tradisional lan masakan rebus, masakan Spanyol nyoba ngasilake produk lokal sing paling apik.

Nalika gastronomi Italia utawa Prancis wis dadi perhatian wiwit pirang-pirang taun, Spanyol tetep ana ing mburi, ngenteni wayahe ditemokake dening masarakat internasional. Bintang-bintang Michelin sing diasilake koki-koki Spanyol ing taun-taun pungkasan nuduhake perubahan gaya lan saya akeh wong sing kepengin nemokake rahasia panganan tradisional Spanyol. Yen sampeyan kalebu salah sawijine, sampeyan ngajak sampeyan gabung karo tur gastronomis iki ing saben pojokan negara iki sing arep mangan.

Bahan-bahan panganan tradisional saka Spanyol

Amarga Spanyol duwe wilayah geografis sing beda banget kanthi iklim sing beda, masakan daerah lan bahan-bahane beda-beda. Nanging, ing ngisor iki minangka sing paling umum lan dihargai dening wong Spanyol:

Ham Iberia: iki produk sing paling dikenal lan dihargai ing njero njaba wilayah kita. Iki dipikolehi saka daging babi Iberia sing wis ditambani. Pata negra mung nuduhake ham 100% ing panganan akorn, sing dianggep kualitas paling dhuwur.

Minyak zaitun ekstra prawan: Iki minangka bahan penting kanggo masakan tradisional Spanyol. Emas cair iki ora bisa ilang ing pawon Spanyol.

Kunyit: Saffron gabungke karo jahe, lemon, papak, thyme lan tomat kanthi apik.

Paprika: bumbu iki kanthi rasa sing kuat yaiku salah sawijining panganan utama Spanyol lan akeh digunakake kanggo nyiapake sosis, sopasadas lan chorizo. Panggunaane minangka kunci kanggo ngrasakake gurita Galicia sing enak, ing patatas bravas utawa nyiyapake sandhangan lawas kanthi turahan saka rebusan. Sampeyan uga umum nambahake sithik kanggo godhok supaya diwenehi warna, rasa lan rempah-rempah.

Anggur: unsur penting pawon liyane. Kebun anggur tuwuh ing 17 Komunitas Otonomi sing dadi negara kasebut kapisah. Bedane iklim lan macem-macem lemah nggawe Spanyol dadi papan sing istimewa kanggo ngasilake anggur sing beda banget. Sawetara wilayah anggur sing misuwur kanthi internasional yaiku Rioja, Ribera del Duero, Marco de Jerez, Rías Baixas, Penedés lan Priorat.

Gambar | Pixel

Keju: ing Spanyol, macem-macem jinis sapi, wedhus utawa wedhus digawe, wiwit seger nganti seger, dilindhungi Proteksi Asal-Usul Asal. Gunggunge ana 26 keju lan DO minangka sawetara keju Cabrales sing paling apik, keju Idiazábal, keju Mahón-Menorca, keju Manchego, keju Murcia, keju Tetilla utawa keju Torta del Casar, lan liya-liyane.

Seafood: panganan laut paling apik ing Eropa kejiret ing pesisir wewatesan karo Semenanjung Iberia. Udang, udang udang, lobster, lumbung ... apa sing dienggo, godhok utawa malah mentahan ing Spanyol, utamane dikonsumsi kanggo festival kayata Natal utawa Malam Tahun Baru, nanging uga sajrone pirang-pirang taun.

Jeruk: Nranjas, mandarin, jeruk nipis ... Spanyol minangka pamimpin ekspor woh jeruk lan bahan baku ing masakan tradisional Spanyol. Cocog minangka panganan cuci mulut, uga digunakake kanggo nggawe jus, ing koktail lan masak, ing salad lan resep-resep sing enak lan enak.

Daging: Daging sapi, domba lan daging babi minangka telung jinis sing paling umum ing masakan tradisional Spanyol lan bisa dipanggang, diiseni saos, utawa dipanggang ing areng panas. Ayam uga disenengi banget lan disiapake digoreng, dibakar, lan dipanggang.

Legume: Kacang buncis lan kacang-kacangan wis dadi bahan utama masakan semenanjung wiwit pirang-pirang atus taun lan loro sajian sing paling misuwur yaiku rebusan Madrid lan fabada Asturian.

Tanduran lan rempah-rempah: bawang putih, bawang lan jamu kayata oregano, rosemary lan thyme digunakake.

10 masakan paling apik ing masakan tradisional Spanyol

Gambar | Pixel

Gazpacho

Gazpacho Andalusia minangka panganan sing paling dituntut dening wong-wong sing ngunjungi negara kita nalika musim panas. Sup adhem iki minangka harta karun ing gastronomi, kanggo kualitas tomat lan mrico lan minyak zaitun.

Tortilla Spanyol

Iki minangka salah sawijining sajian sing paling disenengi sing dimasak ing saindenging negara kanthi pirang-pirang versi: kurang luwih utawa kurang, kanthi utawa tanpa bawang ... Sanajan saiki asale isih durung yakin, teori kasebut valid manawa resep kasebut lair ing Extremadura ing saindenging abad kaping XNUMX lan ngasilake sajian sing universal lan dihargai dening kabeh wong sing nyoba.

Paella

Valencia paella bisa dadi panganan sing paling representatif kanggo masakan tradisional Spanyol ing saindenging jagad. Wis masak ing pirang-pirang omah ing akhir minggu lan preinan utama. Yaiku sajian nasi sing umume digawe daging, kunyit, kacang-kacangan lan sayuran sing dimasak ing duduh kaldu nganti garing.

Rebus Madrid

Iki minangka rebus digawe karo kacang buncis lan macem-macem sayuran lan daging khas Madrid sing biasane dipangan nalika musim salju. Cara klasik kanggo ngladeni yaiku ing telung layanan sing diarani dumps: layanan kaping pisanan yaiku duduh kaldu, sing kaping pindho yaiku pitik karo sayuran lan kentang lan sing nomer telu ngemot daging. Iki minangka panganan sing kuat sing ngajak sampeyan turu sawise turu.

Godhok kacang Asturian

Iki minangka sajian masakan Asia sing paling universal lan salah siji sing paling terkenal ing gastronomi Spanyol. Kacang buncis minangka bahan utama lan diiringi karo compango (chorizo, sosis getih lan daging) sing misuwur. Iki minangka sajian sing energik banget lan disajikake ing piring individu utawa ing casseroles. Cider utawa anggur sing apik minangka panganan sing sampurna kanggo panganan tradisional iki.

Gambar | Pixel

Babi ngisep panggang

Iki minangka salah sawijining asado paling tradisional lan misuwur ing Castilla, utamane ing Segovia lan Ávila. Iki ditondoi kanthi nyampur tekstur sing renyah lan panggang ing kulit babi sing ngisep lan daging sing enak, sing nyenengake para restoran. Ing Spanyol, khas njupuk ing Natal.

Kriket

Panganan saka masakan tradisional Spanyol bisa dinikmati minangka aperitif, minangka panganan utama utawa sajian samping. Iki minangka bagean saka adonan goreng adhedhasar bechamel lan potongan ham, pitik utawa iwak sing dilapisi endhog lan breadcrumbs. Koki paling modern uga digawe saka keju, udang, edan, bayem nganggo kismis, lsp.

Gurita ing feira

Iki minangka salah sawijining sajian khas gastronomi Galicia. Dadi panas karo kentang, uyah kasar, paprika sing disiram sing bisa legi utawa pedhes lan dicelupake karo minyak ing piring kayu. Iringan sing paling apik yaiku gelas anggur sing enak.

Buntut bantheng

Iki minangka daging sapi utawa daging sapi khas masakan Cordovan sing wis dadi salah sawijining panganan paling populer ing Roma Kuno. Daging sing enak iki diiringi bawang, anggur abang, tomat goreng utawa rempah-rempah kayata lada ireng, paprika manis lan cengkeh.

Cod al pil pil

Resep iki minangka salah sawijining permata gastronomi Basque. Iwak iki diiringi emulsi bawang putih, minyak lan lombok sing ngasilake cod al pil pil sing enak.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*