Pantai Benijo ing Tenerife

Pantai Benijo

Ing Kapuloan Canary ana pulo Langkawi, pulo ageng populer karo lelungan. Pulo iki minangka pulo sing apik banget, kanthi mujur nengen, sawetara sing wis diumumake UNESCO minangka Warisan Donya.

Nanging kaya saben pulo, Tenerife duwe pesisir lan ing antarane pesisir paling apik ing Tenerife yaiku pantai benijo. Dina iki kita arep ketemu dheweke.

Tenerife lan pesisir

Pantai Tenerife

Ekonomi pulo, kaya liyane saka Kapuloan Canary, adhedhasar aktivitas wisata, utamané ing wisata manca sing teka saka lor Eropah kanggo nggoleki srengenge. Meh 70% saka kasur hotel ana ing Los Cristianos, Costa Adeje lan Playa de las Américas, kanthi jumlah hotel bintang lima sing luar biasa.

pesisir Tenerife kang serem lan mawarni-warni: saka pesisir karo watu ireng saka vulkanik sakabeheng dening Atlantik agresif, nganti pesisir tebing karo teluk panggonan didhelikake sing mung bisa tekan ing mlaku, nganti pesisir wedhi alus sing katon digawa saka ara-ara Sahara. Kanggo iki kita kudu nambah alas lor, alam bébas, karo gunung.

Mengko aku bakal nliti pesisir paling apik ing Tenerife, nanging dina iki kita ditimbali dening bagean khusus lan ayu ing pesisir: Pantai Benijo.

Pantai Benijo

Sunset ing Benijo

Pantai iki ana ing sisih lor-wétan pulo Tenerife, cedhak Pagunungan Anaga, ing tanah alam bébas lan spektakuler. Ing kene watu lan tebing vulkanik nyemplung ing banyu Atlantik. Ngukur Dawane 300 meter lan ambane 30 lan pasir ireng.

Wis area parkir, nanging ana papan kanggo kurang saka 50 mobil lan kira-kira 100 meter. Sampeyan uga bisa mlebu bis antarkota, iku 946, sing mandheg ing Cruces de Almáciga, saka Santa Cruz. Rute kasebut nyabrang gunung lan akeh belokan, lan pemandangan segara lan pantai saka ndhuwur apik banget.

Ing antarane gunung-gunung dalan iki nguripake, ngliwati puncak lan nyabrang alas wit laurel kanggo pungkasane tekan pantai, sanajan sawetara meter pungkasan kudu ditindakake kanthi mlaku. Iku worth lelungan dadi luwih amarga pantai secluded karo sawetara wong iku swarga bener sing, malah bisa nudist. Kaya mangkono iku.

Watu ing pantai Benijo

Bebener iku pantai Benijo unik ing akeh aspèk, wildly alam lan karo views apik saka tatanan rock Roques de Anaga. Srengenge surup, dhuh Gusti, pancen gaib yen sampeyan ndeleng segara sing padhang kontras karo ufuk abang sing nggegirisi lan watu-watu wis ireng kaya wengi lan metu saka jero samodra kaya-kaya metu saka Neraka.

Mesthine yen pantai Benijo iku salah siji saka pesisir paling adoh ing kutha Taganana, sing uga kalebu pesisir Almáciga lan Las Bodegas. Kanggo menyang pantai sampeyan kudu mudhun dalan karo sawetara langkah, tansah sawise nyedhak karo mobil, kita ngandika sadurunge. Ing dalan sampeyan bakal nemokake sawetara restoran sing nyedhiyakake panganan lokal, saengga sanajan adoh, sampeyan bisa metu lan golek apa-apa.

Angin ing tlatah pulo iki bisa dadi kuwat banget mula ati-ati ing dalan mudhun. Lan ya, sampeyan bisa ketemu wong sing latihan nudisme amarga iku benteng cukup populer ing pangertèn iki. Sajrone taun iku luwih saka pantai frequented dening wong lokal, lan ing mangsa panas turis gabung, nanging ora tau banget rame.

benijo ing wayah surup

Pantai iku siji pantai resik, saka wedhi ireng lan banyu biru bangetLuar biasa biru, nyatane. Kegiatan sing paling penting ing pantai yaiku sunbathesanajan ora ana kursi srengenge utawa liya-liyane. Menyang pantai kudu nggawa barang-barang, andhuk, panganan, payung, amarga Uga ora ana wit utawa grumbulan sing menehi iyub-iyub alami..

Parador The Mirador

elinga, kene ora ana bar utawa restoran langsung ing pantai, nanging sampeyan bakal weruh papat restoran ing sacedhake, munggah. Sing paling cedhak yaiku El Mirador, udakara 500 meter saka pantai. Wis apik views, kamar panedhaan karo papat meja lan Teras karo enem. Menu kasebut digawe saka wiwitan, salad, sajian utama lan panganan cuci mulut: keju lokal, iwak, beras.

Parador El Fronton

Panggonan liya kanggo mangan yaiku El Frontón, papan sing spesialisasine yaiku iwak, gedhe lan teras sing apik banget sing ndeleng pantai. Malah duwe parkir dhewe. Iku ngiring dening La Venta Marrero, anyar saka sing sadurunge, lan mung 50 meter saka pantai, ing flowerbed lawas. Wis lounge lan teras lan parkir akeh. Menune kurang luwih padha karo sing sadurunge, iwak, kerang, bubur, keju.

Lan pungkasane, Casa Paca, sing 150 meter saka pantai, ing pinggir dalan, Paca minangka pemilik sadurunge, wanita sing rada garing lan sparing. Sanajan wanita kasebut ora ana ing bisnis maneh, dheweke tetep kanthi rega sing luwih murah tinimbang restoran liyane.

Pesisir Benijo

Apa sampeyan bisa nglangi ing Pantai Benijo? Kaping pisanan, sampeyan kudu ngerti pantai ora duwe wilayah sing dilindhungi kanggo nglangi, nanging umume ora ana ombak sing kuwat lan sampeyan bisa nindakake, sanajan ora akeh sing nglangi. Ing ngarsane hiu uga kurang banget, lawang mlebu banyu cukup nyaman lan ngisor alus lan nyaman. Sampeyan kudu ngerti, Nanging, sing Jeksa Agung bisa ngetokake saka pasang kudu dijupuk menyang akun nalika planning riko.

Ngerti wektu pasang iku penting kanggo nikmati pantai. Yen ana pasang surut, jalur pasir sing sempit lan ora nyaman lan praktis sampeyan bakal sunbathe ing jejere gunung. Kanggo alasan iki, mesthine dianjurake kanggo pindhah ing pasang surut, yaiku nalika pantai bisa kanthi gampang ditambahi nganti 50 meter saka lereng menyang banyu. Nalika pasang surut pasir dikurangi dadi jalur mung 10 meter. super kikuk. Lan bisa uga ora ana pantai lan turis sing nggantung ing watu.

Pantai Benijo

Ing pasang surut sampeyan bisa seneng kabeh liyane: sunbathing, mlaku-mlaku, muter bal-balan utawa tenis lan sampeyan bisa malah lumaku menyang Roque de Benijo lan njupuk foto. Apa sampeyan bisa pindhah minangka kulawarga sanajan nudism? Yaiku pantai prawan tanpa fasilitas lan yen sampeyan ora keberatan ndeleng kuldi metu ana utawa sampeyan lan kulawarga laku naturisme, ora bakal ana masalah. Kaleresan pantai Benijo menika wonten ing kawasan alam ingkang asri ingkang boten kathah tiyang. Ing mangsa dhuwur manggoni medium, supaya sampeyan bisa santai.

Pungkasan, wektu paling apik ing taun kanggo pindhah lan seneng pantai Benijo ing September. Banjur suhu paling dhuwur wis kacathet, kira-kira 23 ºC. Banyu segara malah luwih anget. Sasi sing paling adhem yaiku Maret kanthi suhu 18ºC lan banyu ing 19ºC. Kabeh rada seger, ta?

Pante Benijo lumaku langsung menyang pantai Fabin tetanggan, sanajan sisih paling jembar dumunung ing dhasar kurva teluk. Amarga lokasine ing cagar alam, Taman Alam Anaga, Benijo pancen unik, kanthi pemandangan sing apik banget. Apa sampeyan bisa kemah? Ora, ora diijini, nanging sampeyan bisa turu, sanajan nindakake ing mangsa panas. Apa asu bisa digawa? Iki ora diaktifake nanging asu katon, luwih akeh ing musim dingin tinimbang ing musim panas.

Antarane pesisir liyane sing cedhak karo Benijo, kita bisa menehi jeneng pantai Amáciga, Roque de las Bodegas, Antequera lan Las Gaviotas, contone.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*