Kepulauan lan pantai Kamboja: Kep, Koh Tonsay lan Sihanoukville

Sihanoukville

Ing salah sawijining pucuk semenanjung Indochina yaiku Kamboja, negara cilik sing ayu ing Asia Tenggara. Iki minangka negara sing akeh wong urip, umume umat Buddha lan duwe budaya gedhe lan sugih. Nanging saliyane budaya kuna, Kamboja iku duwe pesisir ngédap.

Ana rong tujuan ing Kamboja sing turis banget lan misuwur: Koh Tonsay lan Sihanoukville lan kanggo wong-wong mau, kita bakal ngaturake artikel dina iki. Yen sampeyan kasengsem ing Kamboja, sampeyan arep ngunjungi Asia Tenggara lan ngimpi tujuan paradisi kasebut, tulis informasi iki.

Koh tonay

Pantai Koh Tonsay

Tujuan sing pertama yaiku Koh Tonsay, a Pulo sing ana ing pesisir kidul Teluk Thailand. Yaiku Pulo Conejo amarga iku tegese jeneng. Sampeyan uga bakal nemokake jeneng Kep Tonsay, nanging sejatine jeneng liya iki nuduhake provinsi.

Pulo mung jarak patang kilometer saka kutha Kep lan iku cilik lan ayu. Ing jaman liyane kondhang kanthi jeneng Kep-sur-mer. Ing pesisir wedhi putih lan alus, kayadene digawe saka glepung sing digiling apik. Segara ing kene tenang lan dasar laut ora tiba tiba tiba nanging alon-alon mlebu segara Cocog banget kanggo nglangi utawa nikmati kegiatan banyu utawa lunga karo bocah-bocah.

Pesisir segara Koh Tonsay

Ora mesthi swarga iki. Wis meh rong puluh taun penjara dienggo ing kene, nanging ditutup ing taun 1970 lan alon-alon, wiwit iku, pulau kasebut wiwit ganti tampilan lan sawetara wisma lan omah pribadi wiwit dibangun saliyane pemukiman pesisir cilik para nelayan.

Isih durung kena bisnis hotel gedhe sanajan ana desas-desus yen bakal dibangun resort gedhe. Saiki, mung sithik lan kanggo backpacker, umpamane, tujuane biasane gubuk pring sing gampang banget. Turis teka nginep sedina lan yen tetep tetep nindakake rong utawa telung dina, paling akeh lan nambah.

Wit kurma Koh Tonsay

Como udakara telung jam saka Phom Penh Malah ana wisata sing diatur, tur, sing tekane, ngentekake sedina lan mangkat sore. Yen sampeyan lunga dhewe sampeyan bisa teka kanthi feri saka KepPerjalanan mung setengah jam lan sampeyan nyabrang, dadi mlaku sing apik lan nyenengake.

Yaiku ngrasakake pantai putih sing resik, banyu beningan kristal, kepiting, omben-omben sing dituku ing bar pantai, malah ana sing menehi kasur pring kanggo dipanggoni, lan lakune sing katon malang ing njero ruangan

Wana rata, desa-desa sing spesialisasi ngempalake lan ngeringake rumput laut, lan pantai kanggo foto sing apik. Dheweke ngandhani yen sampeyan bisa ngubengi pulau iki udakara sakjam nanging sampeyan kudu nganggo sepatu amarga bagean kasebut ana ing pantai, ya, nanging dalane pungkasane ilang lan watu lan alas katon, watu, pantai lan alas, pantai, watu lan alas. Katon kaya twister ilat nanging kanthi cepet ngganti wilayah sing sampeyan lakoni mlaku tambah suwe lan kanthi tenang bisa bertahan telung jam. Topi, banyu mineral, lan wani, iku mung prekara sing dibutuhake.

Landskap ing Sihanoukville

Pantai Sihanoukville

Yen Koh Tonsay minangka sawijining pulau sing kudu ngentekake dina iki lan ora liya, Shianoukville Kutha iki minangka pesisir, ibukutha propinsi, luwih aktif. Jarak 232 km saka Phnom Penh Lan sampeyan bisa teka kanthi pesawat, nganggo helikopter ing penerbangan charter, ora murah, kanthi bis sing njupuk udakara limang jam, ing taksi sing nempuh perjalanan sajrone telung jam lan bisa nuduhake kursi lan ngirit dhuwit. Ora ana kapal utawa sepur. Dununge ana ing pucuk semenanjung ing Teluk Thailand lan diubengi pantai lan pantai liyane.

Ing ngarep pantai kasebut ana pulau-pulau cilik sing ora ana pedunung sing wis suwe saya populer dina perjalanan kanggo turis enom. Malah dadi kutha komersial, sing plabuhan minangka segara kegiatan, Resor, spa kelas dhuwur lan pariwisata nampa akeh perhatian lan perawatan.

Sekilas, kutha iki wis akeh daya tarik kolonial lan dadi jaringan lurung-lurung sing amba lan gedhe sing digabung karo bangunan beton modern, sing sekaligus mbukak dadi wilayah pinggiran kutha. Dadi Yen wis kepenak, bukak, luwih becik nyewa sepeda motor. Sampeyan mung bisa nggayuh situs sing apik utawa nggunakake sawetara titik panorama kayata bukit Wat Leu utawa papan perlindungan Yeah Mao sing nglindhungi pesisir.

Pantai Kemerdekaan

Teluk Thailand minangka plabuhan banyu jero sing alami lan swasana entheng. Pantai kasebut minangka salah sawijining mutiara lan kita bisa ngetung sawetara ing antarane pantai paling apik lan paling populer kanggo turis:

  • Pantai Ochheuteal: minangka pantai dawa telung kilometer kanthi pasir putih kanthi kursi berjemur, payung lan kios, hotel lan omah pribadi.
  • Pantai Serendepity: Udakara udakara 600 meter lan misuwur banget karo warga asing. Ana sawetara hostel ing pantai.
  • Pantai Otres: yaiku pantai sing dawane limang kilometer sing dununge ana ing ujung kidul pantai pertama sing jenenge. Dihiasi nganggo wit asam jawa lan mandarin lan pasir putih.
  • Pantai Kemerdekaan: Nduwe hotel sing jenenge padha, Hotel Independence, dibangun ing ndhuwur watu kanthi arsitektur Kamboja.
  • Pantai Victoria: Iki minangka pantai sing populer karo backpacker sanajan ora mesthi resik banget.
  • Pantai Hun Sen: kita bisa ujar manawa pesisir banget, tanpa dibangun.

Ing njaba pesisir kita ujar iku ana sawetara pulau cilik lan ing sawetara wong duwe bungalow lan omah tamu kategori penengah utawa standar. Pitu pulau, pitung tujuan sing bisa ditemtokake kanthi ukuran beda, sanajan kabeh cilik.

Pulo Koh Rong

bisa ngomong babagan Pulo Koh Rong, udakara 40 kilometer, saka Pulo Koh Pors, cedhak lan sepi utawa si Koh Russei utawa Pulo Bambu, umpamane. Kasunyatane yaiku resor ing pinggir segara iki nawakake akeh: lumaku budaya, mujur nengen, pantai ngimpi, urip wengi, nyilem, snorkeling lan kesempatan kanggo ketemu lan bersosialisasi karo wong-wong saka saindenging jagad.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1.   Fernando ngandika

    Yen pantai paling apik ing Kamboja yaiku ing Pulau Kelinci, luwih becik ora terus maca kaca sampeyan. Yen sampeyan ndeleng tripadvisor, sampeyan bakal bisa ndeleng apa sing diomongake wong. Aku ing pulau Kelinci lan asri nanging ora saing karo Kho Rong lan pantai sing dawa utawa karo pantai liyane. Ayo dadi kanca koncalan plancongan liyane