Pantai El Cañuelo

Pantai El Cañuelo iku, tanpa mangu-mangu, salah sawijining sing paling ayu ing Costa del Sol. Dumunung ing kotamadya Malaga Nerja, sanajan minangka wilayah wedhi terakhir, wis wates karo tangga teparo Provinsi Granada.

Nanging sing paling penting ing pantai iki yaiku lingkungan alam sing apik, yaiku tebing Maro-Cerro Gordo. Amarga lanskap sing luar biasa, mula ora duwe akses sing kondhang, sanajan sampeyan bisa nyedhak kanthi mobil. Pancen iki menehi daya tarik liyane: ora ngalami akeh banget wilayah pasir liyane ing pesisir Malaga. Yen sampeyan pengin ngerti pantai El Cañuelo luwih becik, luwih becik sampeyan terus maca.

Pantai El Cañuelo, lingkungan alam istimewa

Uga diarani cove el Cañuelo, pantai iki dawane udakara telung atus seket meter udakara sepuluh. Kaya sing wis dakkandhani, watu-watu Maro sing gedhe banget diubengi. Iki minangka ketinggian sing, ing sawetara panggonan, dhuwuré udakara rong atus sèket mèter lan kalebu pucuk pungkasan pagunungan Alhama, Tejeda lan Almijara.

Mula, sampeyan uga bisa nemokake pesisir liyane sing apik ing wilayah iki. Antarane, yaiku Ing Alberquillas gelombang saka Cantarriján, sing terakhir ditakdirake kanggo nudisme. Yen sampeyan duwe kesempatan, nikmati papan sing angel iki saka segara. Navigasi diidini nganti adoh saka rong atus meter saka pesisir ing wilayah pantai lan seket ing wilayah liyane.

Akibate, saka segara sampeyan bakal ngrasakake tebing sing nyengsemake lan sampeyan uga bakal bisa nemokake spesies kayata genet utawa wedhus gunung, sing mudhun saka gunung sing kasebut. Lan sampeyan uga bakal weruh kestrels, falcon peregrine y camar sikil kuning.

Perengan saka Maro

Pantai El Cañuelo lan tebing Maro

Layanan pantai El Cañuelo

Sanajan ana ing wilayah sing sepi, wilayah sing wedhi iki nawakake Kabeh layanan sampeyan kudu nikmati dina sing apik ing pantai. Parkir mobil, sanajan dununge ana ing pucuk gunung. Amarga wilayah kasebut dilindhungi, sampeyan kudu ngakses pantai kanthi mlaku. Nanging, ana layanan bis sing ndadekake sampeyan bisa wilayah sing padha berpasir.

Uga duwe jedhing umum lan kamar mandi lan peralatan lifeguard. Kajaba iku, sampeyan duwe rong wilayah piknik ing wilayah kasebut supaya bisa ngisi daya batere sawise siram.

Banyuane bening kaya kristal lan ngidini sampeyan praktek nyilem. Dasar laut pancen apik tenan. Ing, sampeyan bakal weruh, contone, ing oranye karang, spesies sing kaancam bakal punah. Yen sampeyan nambah abuh sing moderat, bathi sampeyan bakal nyenengake. Ing sisih kasebut, pasir ing pantai El Cañuelo putih sanajan duwe wilayah kerikil.

Cara menyang pantai El Cañuelo

Siji-sijine cara kanggo tekan pantai iki yaiku kanthi dalan gedhe. Kanggo nindakake saka Nerja, sampeyan kudu milih N-340 ing arah Almuñécar banjur njupuk metu 402. Kosok baline, yen sampeyan lelungan ing dalan gedhe sing mlebu Almería, sampeyan kudu metu Jaranan lan njupuk dhewe N-340, nanging arah Málaga.

Sampeyan bakal tekan pucuking tebing. Ninggalake mobil sampeyan banjur njupuk bis arep mudhun menyang pantai. Regane udakara rong euro saben wong kanggo plancongan.

Apa sing bisa dideleng ing sekitar pantai El Cañuelo?

Kaya sing wis diandharake sadurunge, teluk iki dununge ana telung belas kilometer Nerja, salah sawijining kutha sing paling apik ing Costa del Sol. Mula, sampeyan menehi saran supaya sampeyan nggunakake dina ing pantai kanggo ngunjungi.

Teluk Cañuelo

Pemandangan liya ing pantai El Cañuelo

Pemukiman pertama ing Nerja wiwit tanggal patang puluh loro ewu taun kepungkur. Kasunyatane, salah sawijining obyek wisata sing apik yaiku lukisan guwa ing guwa sing misuwur. Kita bakal nuduhake kabeh sing bisa dideleng ing kutha Malaga sing apik iki.

Guwa Nerja

Wis ditemokake ing maro, sabenere cedhak banget karo pantai Cañuelo. Yaiku Aset Minat Budaya lan ana sawetara kamar kanthi stalaktit lan stalagmit. Kajaba iku, uga akeh piranti saka jaman Neolitikum sing ditemokake.

Nanging, sing paling penting, guwa kasebut misuwur banget lukisan sing wis dakkandhani. Nyatane, sawetara sing makili segel bisa dadi sing paling tuwa sing digawe dening Humanity. Ing antarane kamar sing ana guwa Nerja, sampeyan bisa ngunjungi sawetara jeneng asale kayata Cataclysm, Cascades utawa Ghost.

Balkon Eropa

Jeneng iki diwenehake kanggo a sudut pandang sing nawakake pemandangan unik ing pesisir Malaga. Jenenge diusulake dening Raja Alfonso XII, sing kepincut karo lanskap nalika dolan menyang Nerja ing taun 1885. Nanging luwih kepengin weruh patung kasebut Chanquete, nelayan lawas saka seri 'Verano azul', sing mung ana ing sangisoré sudut pandang.

Pertapaan lan greja

Ing warisan agama ing kutha Malaga, ing greja Juruwilujeng, konstruksi Baroque lan Mudejar wiwit abad kaping XNUMX sing ana lukisan tembok saka Francisco Hernández. Kanggo wektu sing padha kagungane greja kamulyan, ing Maro, sanajan tagihane luwih sederhana. Pungkasan, disaranake sampeyan bukak ing Padepokan Las Angustias, uga Baroque lan nganggo cupola sing dihiasi lukisan saka Sekolah Granada Alonso Cano.

Balkon saka eropa

Balkon Eropa, ing Nerja

Arsitektur sipil

Sampeyan uga apik yen sampeyan ngunjungi ing Nerja ing Ingenio de San Antonio Abad, salah sawijining pabrik gula paling wadi ing pesisir Malaga. Lan uga Saluran banyu Aguila, kanthi papat lantai jurang Coladilla.

Museum Sejarah

Pungkasan, disaranake sampeyan ndeleng museum iki, ing ngendi sampeyan bakal nemokake akeh potongan sing ditemokake ing Cueva de Nerja, nanging uga informasi babagan sejarah sing luwih anyar saka kutha Malaga. Dununge adoh banget saka Balcón de Europa.

Ing kesimpulan, ing Pantai El Cañuelo Iki minangka wilayah berpasir cilik sing ana ing lingkungan alam sing nyengsemake. Ora dikunjungi pariwisata kanthi gedhe, sawijining dina bakal ngidini sampeyan menikmati dasar laut sing unik lan uga macem-macem layanan. Kanggo nglengkapi perjalanan sampeyan, sampeyan bisa ngunjungi kutha sing apik ing Nerja, kanthi guwa sing misuwur. Apa ora rencana sing apik?

 

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*