Pantai paling apik ing Granada

ing Pantai Granada dheweke minangka conto orografi khas propinsi Spanyol iki. Ing sawetara kilometer banget, tanah Granada liwat saka dhuwur Mulhacen, ing Sierra Nevada (ing kene kita ninggalake sampeyan artikel babagan pegunungan iki), menyang pantai Mediterania. Amarga alesan iki, ing sawetara panggonan garis pantai isih tajem.

Nanging, iki dudu alangan kanggo pesisir Granada (dikenal Pesisir tropis) duwe wilayah berpasir sing apik banget supaya sampeyan bisa seneng srengenge srengenge utawa adus. In total, wolulas kutha dadi pesisir provinsi iki, sawetara sing duwe papan wisata gedhe banget. Iki minangka conto, kayata Motril, Salobrena o Almunecar. Nanging, tanpa mikir maneh, kita bakal nuduhake sawetara pantai paling apik ing Granada.

Saka Almuñécar menyang Albuñol

Costa Tropical ngrebut wilayah sing cukup cilik ing pesisir Mediterania. Dheweke lagi wae udakara wolung atus kilometer persegi lan ibukota ora resmi minangka sing wis kasebut Motril. Nanging, duwe pantai sing apik lan apik. Kita bakal ngomong karo sampeyan babagan sawetara.

Pantai San Cristóbal

Pantai San Cristóbal

Pantai San Cristóbal

Uga diarani de Cina, minangka pantai kutha utama ing Almunecar. Ukurane udakara udakara sakilom kilometer lan ambane udakara seket meter. Komposisine utamane kalebu wedhi peteng lan banyune tenang.

Sampeyan uga bakal kepengin ngerti sapa sing nampa penghargaan kasebut gendera biru lan Q kanggo kualitas, sing cocog kanggo penyandang cacat lan parkir kanggo kendaraan. Uga duwe kabeh peralatan. Ana layanan penyelamat, udan, sewa buaian, layanan reresik lan uga kantor turis, bar lan restoran ing sacedhake.

Kepiye wae, ora mung pantai sing bisa sampeyan nikmati ing Almuñécar. Dheweke uga ayu banget Cantarriján, diklumpukake lan kanthi tradhisi nudist dawa; sing saka Velilla, sampurna kanggo sampeyan praktek nyilem, utawa sing Gapura Segara, uga kutha.

Saliyane, amarga sampeyan ana ing Almuñécar, disaranake sampeyan ngunjungi kutha Granada sing apik iki. Papan-papan kayata kastil San Miguel, benteng asale saka muslim sing nguwasani kutha saka ndhuwur. Nanging sampeyan uga bisa ngunjungi sisa-sisa saluran air lan bath Roma utawa sing apik Kraton Najarra, dibangun ing abad kaping XNUMX ngetutake kanon gaya neo-Arab.

Pungkasan, sampeyan bisa ndeleng sing menarik Museum Arkeologi Gua Pitu, kebon botani saka hawthorn Lan Salib Suci, ing ngendi sampeyan duwe sudut pandang sing nawakake pemandangan pesisir Granada sing luar biasa.

Pantai La Charca

Pantai La Guardia

Pantai Pengawal

Uga dikenal minangka saka Salomar, minangka pantai kutha utama ing Salobrena. Udakara udakara wolulas atus meter lan ambane umure udakara sewidak papat meter. Diubengi karo promenade sing apik, pantai apik banget kanggo kulawarga.

Kajaba iku, pantai iki duwe kabeh peralatan sing dibutuhake supaya sampeyan tetep kepenak. Nduwe layanan nylametake, jamban lan kamar mandi, buaian lan uga penyewaan kapal pedal.

Kajaba iku, sing paling gedhe yaiku Rock of Salobreña, papan alam sing dilindhungi nilai ekologis sing dhuwur. Tandurane minangka perwakilan saka habitat watu segara sing calcareous ing pesisir Granada lan sampeyan bisa ngunjungi kabeh taun.

Iki ora mung pantai sing disaranake ing kotamadya. Sing saka penjaga, mung ing sisih liyane watu; sing saka Kali Point, dununge ing area rawa lan Teluk Cambrón lan Caletón.

Saliyane, amarga sampeyan ana ing Salobreña, luangake kesempatan kanggo ngunjungi kutha sing apik iki. Aja mandheg munggah ing spektakuler kastil sing dominasi lan gaya muslim. Kajaba iku, ing lingkungan kaya El Brocal lan Albaicín sampeyan bakal nemokake dalan sempit kanthi omah putih kebak kembang.

Pungkasan, bukak ing Greja Lady Rosario Kita, dibangun ing abad kaping XNUMX ngetutake kanon gaya Mudejar. Menara kasebut menonjol, ditutupi karo jupuk jupuk, lan lawang sisih sisihane dihiasi jubin. Ing kasus apa wae, ing kene kita ninggalake sampeyan artikel sing khusus digawe kanggo Salobreña.

Calahonda, salah sawijining pantai paling apik ing Granada

Pantai Calahonda

Pantai Calahonda

Saiki kita pindhah menyang kotamadya Motril kanggo nyritakake babagan wilayah pasir sing katon ing kabeh pandhuan menyang pantai paling apik ing Granada. Babagan spektakuler CalahondaIki uga kutha, sanajan ana bentuk sing mbebayani, amarga nggawe "S" ing garis pantai.

Dawane meh XNUMX meter lan umure rata-rata seket. Banyuane tenang, sanajan mbukak lan cocog kanggo Windurfing lan layangan. Dene kanggo wilayah sing wedhi, isi kerikil. Uga duwe kabeh layanan sing sampeyan butuhake: nylametake, jamban lan kamar mandi, parkir, buaian lan payung. Ing sekitar, sampeyan uga duwe macem-macem bar lan restoran uga akomodasi lan Camping.

Pantai iki apik banget lan dilengkapi kanthi apik, saengga nduweni khas gendera biru lan Q kanggo kualitas. Tengen ing salah sawijining pucuk lan dipasang ing Pantai Granada, rada cilik, nanging padha banget.

Dheweke ora mung siji wilayah berpasir sing misuwur ing kotamadya Motril. Sampeyan uga menehi saran supaya sampeyan menyang pantai La Joya, luwih cilik lan luwih seneng amarga ana ing pungkasan jurang. Nanging, kahanan iki bisa uga ora marakake sampeyan, amarga kanggo ngakses, sampeyan kudu mudhun udakara rong atus langkah. Banjur upload menyang kiwa.

Luwih gedhe tinimbang sing sadurunge, yaiku pantai ing Kulon, dununge ing El Varadero, ing endi plabuhan Motril uga ana, lan ing carchuna, ing sikil saka Cape Sacratif, ing ngendi sampeyan bisa ndeleng mercusuar dibangun ing taun 1863.

Nanging sampeyan duwe akeh barang liyane sing bisa dideleng ing Motril. Wangsulan: Bab ingkang pisanan sing bakal narik kawigaten sampeyan ing kutha Granada sing apik iki yaiku akeh pabrik gula ing jaman biyen. Tuladhane yaiku Nuestra Señora del Pilar lan Nuestra Señora de las Angustias, uga dikenal minangka ing Fabriquilla.

Sampeyan uga kudu ndeleng sisa-sisa Candelon, saluran banyu lawas wiwit abad kaping XNUMX. Babagan bangunan agama, ing Greja Inkarnasi sing luwih gedhe, dibangun kanthi gaya Gothic-Mudejar, lan Sanctuary of Our Lady of the Head, dununge ing Cerro de la Virgen lan dununge gambar santo pelindung Motril.

Minangka bagean, arsitektur sipil ing kutha Granada, disaranake sampeyan ngunjungi omahé Countess Torre-Isabel, kanthi gaya neoklasik, lan Omah Bates, sing duwe loro kebon, yaiku Generalife lan Musim Mangsa. Lan uga, ing Teater Calderón de la Barca, kanthi bentuk cangkang; sing lawas Rumah Sakit Santa Ana, dipasang ing greja Divina Pastora lan bangunan ing Balai Kota, dibangun ing abad kaping XNUMX.

Pantai Torrenueva

Pantai Torrenueva

Torrenueva, salah sawijining pantai paling apik ing Granada

Dumunung ing kutha homonim saka Pesisir Torrenueva, minangka salah sawijining pantai paling apik ing Granada. Jembaré udakara luwih saka sak kilomèter setengah lan diwangun saka wedhi peteng lan kerikil. Watune tenang lan resik.

Kabeh iki nggawe pantai kutha iki dadi sing paling cocog kanggo sampeyan lunga karo kulawarga. Amarga, Kajaba iku, nawakake kabeh layanan kanggo sampeyan. Ana nylametake, jamban lan shower, kursi berjemur lan sewa payung, akses kanggo penyandang cacat lan uga area ijo lan lapangan bal-balan pantai lan bola voli.

Kaya-kaya kabeh iki ora cukup, ing sekitar sampeyan duwe akeh bar lan bar pantai sing bisa dipangan. Banjur menehi saran supaya sampeyan ngunjungi kutha sing apik iki, digawe dening rock saka Jolúcar. Katon ing njero menara pengawas, dibangun ing abad kaping XNUMX kanggo njaga pesisir saka serangan bajak laut. Lumbung abad kaping XNUMX sing ngelingake babagan jaman kepungkur pertanian uga kudu dikunjungi.

Pungkasan, kita saranake sampeyan supaya nyedhaki Alun-alun Antonio Cortés, ing ngendi sampeyan bakal ndeleng prau nelayan minangka tugu kanggo ngurmati para nelayan ing kutha kasebut. Lan uga sampeyan ngunjungi greja Lady of Carmen Kita, sing umure wis luwih saka satus taun.

Pasisir Rijana

Pantai La Rijana

Pasisir Rijana

Pungkasan, kita bakal crita babagan pantai iki sing ana ing kutha Gualchos-Castell de Ferro. Meh ora prawan amarga ora nate nyambut gawe kanthi akeh, luwih becik sampeyan nggunakake dina sing sepi lan olahraga nyilem, amarga segara kasebut subur banget.

Lan mengko, yen keluwen sampeyan wungu, sampeyan bisa ngrasakake panganan istimewa Granada. Contone, remah-remah digawe nganggo glepung gandum, wajan utawa iwak seger saka pesisir. Nanging, yen sampeyan pengin sing luwih kuat, sampeyan duwe pot saka San Antón, rebusan kacang buncis, kacang godhong garing, nasi lan sosis getih. Pungkasan, minangka panganan cuci mulut, sampeyan duwe susu kriting utawa jajan kerajaan.

Ing kesimpulan, kita wis nuduhake sawetara saka pantai paling apik ing Granada. Ing kono sampeyan bakal seneng dina sing apik banget lan ora iso dilalekake ing Costa Tropical. Nanging ana pantai liyane sing padha dianjurake. Contone, sampeyan bisa ngerti wong La Herradura lan Los Berengueles ing Almuñécar utawa sing saka Rusia ing Albuñol, yaiku jurang cilik sing durung katutup, sing mung bisa mlaku kanthi mlaku utawa liwat segara. Anehe, jeneng kasebut ditampa amarga wong neneka saka Uni Soviet sadurunge manggon ing taun 1921. Apa wae pantai kasebut ora bakal nguciwani sampeyan.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

bool (bener)