Pantai paling apik ing Oman

Pantai Tiwi

Oman minangka negara sing campuran budaya sing sampurna lan lanskap sing luar biasa. Kutha-kutha kuna kanthi dalan sing bobo lan mesjid sing nyengsemake gabung kanthi luwih saka 1.700 kilometer garis pantai ing sisih ngisor Teluk Oman lan Segara Arab. Kepiye ora bisa ditemokake ing kene pesisir sing apik banget kanthi banyu sing jernih, papan sing ora bisa dilalekake kanggo plancongan impen?

Sing pertama sing disaranake yaiku Pantai Khalouf, dununge ing sisih kidul Muscat, ibukutha Oman. Gundukan bukit sing gedhe banget lan kasunyatane rada adoh saka rame turisme nggawe swarga eksotis sing meh prawan. Papan khusus nalika nelayan isih bisa katon mancing nganggo prau lan jala ing pantai.

25 kilometer saka Muscat sing ditemokake Bandar jissah, obat sing sampurna kanggo uwal saka pasar lan turis ing ibukutha. Bentenipun ing antawisipun segara biru sing asri lan lanskap liar sing ngubengi kita pancen apik banget. Papan liya sing tradisional banget, kanthi prau nelayan cilik ing pesisir, nanging cocog kanggo nyilem.

Ing pesisir kidul Oman, cedhak karo kutha Salalah, yaiku Pantai Mughsayl. Pantai iki nduweni pesona unik, amarga kita bisa malang ing sawetara pemandangan paling apik ing Karibia. Wit klapa lan klapa, kebon gedhang lan ombak gedhe sing nggegirisi tebing. Enklave sing biasa banget ing Oman, nanging sing nggawe gumun saka turis sing ngurmati awake dhewe.

Pantai Tiwi Iki minangka salah sawijining pesisir paling misuwur ing Oman, utamane kanggo biru biru perairan lan dadi papan paling apik kanggo nyilem ing negara Arab. Nalika pasang surut, aku nyaranake sampeyan mlaku ing sadawane tebing sing ana ing pesisir. Ing wayah surup, tontonan visual sing unik katon ing mripat kita.

Pungkasan, sampeyan kudu negesake Pantai Ras al Hadd lan kura-kura ijo. Dumunung ing pucuk sisih wétan Oman, wilayah iki minangka salah sawijining sing paling tuwa ing negara kasebut wiwit sejarahe diwiwiti telung ewu taun sadurunge Masehi. Coba deleng teluk kasebut dilindhungi, sing dadi papan perlindungan kanggo kapal lan pesawat nalika Perang Dunia II.

Gambar - Gaya Plancongan Plus

 

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*