Pantai paling dawa ing Eropa

Tutup paling dawa ing donya lan Eropa

Yen sampeyan seneng pantai, ora prelu sampeyan nglintasi "genangan" supaya bisa ngrasakake pesisir paling apik ing saindenging jagad, amarga ing Eropa kita duwe pantai sing apik uga dawa banget.

Yen saliyane pantai sampeyan seneng ndeleng manawa ora ana enteke, mula sampeyan ora bakal bisa kliwat pantai paling dawa ing Eropa amarga bisa uga nalika ngerti apa sejatine lan dununge ... sampeyan bakal miwiti nyiyapake lelungan menyang papan kasebut.

Antarane rong negara: Prancis lan Portugal

Ana rong negara sing saingan kanggo entuk kehormatan pantai paling dawa ing Eropa: Prancis lan Portugal. Kita ora bakal mlebu polemik lan bakal diwatesi kanggo nyedhiyakake calon loro, pantai gedhe lan dianjurake banget: Costa da Caparica, cedhak Lisbon bakal dadi sing pertama lan sing nomer loro dadi Las Landes, ing Prancis Aquitaine.

Costa Caparica

Pantai Costa Caparica

Costa da Caparica minangka wilayah berpasir sing jembar lan apik banget dawane luwih saka 230 kilometer ing sisih kidul cangkeme Kali Tagus (utawa Tejo kaya sing diarani wong Portugis). Iki minangka papan sing populer ing ngendi warga masarakat kumpul nalika musim panas kanggo berjemur lan umume nganakake festival musik sing misuwur. Ya, akeh wong sing tekan pantai iki, nanging ukurane ora bisa ndeleng sanajan separo kebak.

Ing ujung kidul Costa da Caparica ana papane Lagoa de Albufeira, papan perlindungan alam kanthi wujud laguna, ing endi akeh spesies tanduran lan kewan urip. Pancen apik banget! Saliyane ngrasakake pesisir sing apik, sampeyan uga bisa mikir alam kanthi kamulyan. Tanpa mangu-mangu, iku papan sing apik banget kanggo plancongan sing apik, lan uga cedhak karo Spanyol! Ora prelu numpak pesawat lan mabur pirang-pirang jam ... Portugal minangka negara tetanggan sing paling cedhak lan iki minangka alesan sing sampurna kanggo ngunjungi.

Landes

Pantai Landes

Kita melu luncur geografis lan menyang pesisir Atlantik Prancis sing diwiwiti saka tapel wates Spanyol ing sisih lor lan udakara 100 kilometer. Iki minangka pesisir pasir saka Landes lan digawe saka serangkaian pesisir cedhak sing diganggu dening desa-desa nelayan cilik lan wilayah sing watu. Ing kene ana bedane lan kontroversi karo Costa da Caparica, yaiku pantai sing terus-terusan lan dudu pesisir sing gegandhengan.

Garis pantai iki diarani Côte d'Argent (Pesisir Perak) Cocog banget kanggo sing golek papan sing santai tanpa rame utawa pengin seneng alam, nanging uga kanggo para penggemar olahraga banyu kayata surfing, selancar angin utawa layangan. Area (utawa pantai) sing ora bisa dirampungake utawa dibukak kanthi lengkap.

Pantai paling dawa ing saindenging jagad

Sampeyan bisa uga sawise nemokake rong pesisir sing apik kasebut lan nemokake manawa iki paling dawa ing Eropa, saiki sampeyan pengin njupuk langkah liyane lan nemokake pantai sing paling dawa ing jagad iki. A) Ya, Yen sampeyan ketemu, sampeyan luwih becik ngatur plancongan liya kanggo ngunjungi lan seneng karo pantai liyane saliyane sing paling dawa ing Eropa.

Praia do Cassino, Rio Grande ing Brasil

Pantai Cassino

Kanthi ora kurang dawane 254 kilometer, pantai iki ana ing Guinness Book of Records minangka pantai paling dawa ing saindenging jagad. Kutha iki wiwit saka kutha Rio Grande nganti Chuy ing tapel wates karo Uruguay. Iki minangka pesisir luar biasa sing ngliwati pirang-pirang kutha lan dadi keajaiban para turis sing kepengin kepengin ndeleng pantai paling dawa ing saindenging jagad. Lan coba dicelupake!

Pantai Cox Bazar ing Bangladesh

Pantai Cox Bazar ing Bangladesh
Yen sampeyan ngrancang plancongan menyang Bangladesh, sampeyan ora bakal bisa kliwat pantai liyane sing dianggep paling dawa ing saindenging jagad iki. 240 kilometer pasir tanpa gangguan. Dununge ana ing sisih kidul Chittagong lan duwe kuil Budha ing rute kasebut.

Sangang Puluh Mil ing Selandia Baru

Pantai Sembilan Puluh Mil

Yen sampeyan pengin lelungan menyang Selandia Baru, sampeyan ora bakal kliwat pantai sing jenenge menehi pitunjuk suwene dawane. Iki diarani Sembilan Puluh Mil amarga iki dawane liwat pesisir, sing padha karo ora kurang saka 140 kilometer saka pantai, nanging mung 82 kilometer ora ngganggu. Wis nduwe pasir sing apik lan uga ana lomba nelayan. Kajaba iku, lan yen ora cukup, sampeyan bisa ndeleng lumba-lumba, paus lan kewan liyane ing antarane perairan sing apik.

Pulau Fraser, Ratu, Australia

Pantai Kepulauan Fraser  Iki minangka pulau pasir paling gedhe ing saindenging jagad, mula bisa uga ngarepake yen duwe pantai sing dawa. Ukurane ora kurang saka 1630 km2 lan duwe pantai 120 kilometer. Iki minangka pulau sing wis tuwuh akeh ing level turis amarga banyu beningane kaya kristal lan gastronomi lokal.


Playa del Novillero, Nayarit, Meksiko

Pantai Mexico

Pantai iki turis banget amarga uga 82 kilometer saka pantai. Nduweni perairan sing anget cethek lan misuwur kanthi pemandangan sing apik. Pantai iki uga dadi papan sing pas kanggo dolan-dolan lan nikmati pesisir sing apik diubengi wong-wong hebat.

Kaya sing sampeyan ngerteni, ana akeh pantai sing ana ing jagad iki sing dawa banget lan sampeyan bisa ngunjungi lan nikmati kanthi bebas kapan sampeyan pengin lelungan menyang papan swarga. Gampang banget nggoleki pantai ing peta, nemokake pantai sing paling disenengi lan wiwiti nyiyapake perjalanan sing sampurna. Sampeyan kudu memesan penerbangan utawa karcis sing dibutuhake, golek hotel utawa akomodasi ing sacedhake supaya luwih gampang ngakses pantai lan bisa nikmati kabeh area sing dipilih.

Saka pantai apa wae sing paling sampeyan seneng? Apa sampeyan ngerti? Yen sampeyan pengin nambah pantai menyang dhaptar iki utawa menehi komentar fitur sing sampeyan pikirake penting kanggo para pelancong ing mangsa ngarep, aja nganti luwih becik! Mesthi kanthi kontribusi sampeyan, kita kabeh bakal bakal nguntungake lan bakal bisa ngerteni luwih akeh papan kanthi pantai sing apik ing jagad iki. Aja ngenteni luwih suwe kanggo ngatur plancongan!

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*