Pantai sing ngidini asu ing Asturias

Asu seneng mlumpat menyang ombak segara lan nyemprotake banyu kaya manungsa. Nanging, sanajan kewan ingon duwe semangat petualangan, ana peraturan sing mbatesi ing pantai amarga kesehatan lan keamanan masarakat kanggo para petani liyane.

Ing jaman saiki, gerakan kekancan wis ngupayakake badan umum supaya mbatesi wilayah tartamtu ing pesisir supaya segawon bisa bebas mlaku, nalika masarakat ora rame. Akeh agensi kasebut sing wis menehi ijin ing pantai tartamtu ing pesisir. Ing Cantabria, sawetara pantai sing ngidini asu kaya ing ngisor iki.

Apa sampeyan ing preinan ing Asturias utawa yen sampeyan manggon ing wilayah kasebut lan golek pesisir kanggo asu ing Asturias, taun iki sampeyan dadi kabegjan amarga sawetara segawon segawon wis diresmikake ing masarakat kanggo nanggepi panjaluk sing saya gedhe ing jinis ruangan njaba iki.

Pantai Cervigón

Gijón minangka kutha Asturian pisanan sing mbukak pantai kanggo segawon sing diarani Playa El Cervigón ing El Rinconín. Minangka cekung cilik ing jejere Taman Rinconín, uga cocog kanggo mlaku-mlaku karo segawon.

Aturan kasebut disetujoni dening Dewan Kota ing 2015 lan mesthine akeh wong sing bakal teka ing taun iki kanggo seneng karo asune. Ing kene sampeyan bisa dadi kewan kabeh taun lan ora mung metu saka musim kaya ing zona asu San Lorenzo.

Cala Saliencia

Dewan Kutha Cudillero ngganti peraturan supaya taun 2016 bisa dadi pantai kanggo segawon sing bisa diakses ing saindhenging taun: Cala Saliencia, dununge ing jejere kali sing diarani Yendebarcas, ing jejere Islote de Fariñón

Yaiku pantai sing ana ing jejere Pantai Lairín sing angel diakses lan ora duwe layanan apa wae, mula sampeyan kudu ati-ati nalika ngunjungi. Pemandangan saka papan iki apik banget amarga asale jebule ing alam bébas, nanging sampeyan kudu ngerti risiko sing bisa ditrapake kanggo asu lan manungsa.

Pantai Bayas

Castrillón minangka salah sawijining kutha pertama ing Asturias sing nyiyapake pantai sing bisa diakses nganggo segawon. Khusus kanggo Bayas, ing endi wilayah kasebut diwatesi kanggo tujuan kasebut yen wis kaiket kanthi bener.

Pantai Sabugo

Ing wulan Juli taun kepungkur, dewan kutha Valdés nyetujoni akses asu menyang pantai Sabugo, pantai cedhak kutha Luarca, kanthi pasir lan kerikil sing peteng lan ana ing antarane pasir Barayo lan Otur.

Saka akses sing angel lan sethithik panggunaan saka bathers, iku paling cocog kanggo para pecinta alam. Kanggo ngakses, sampeyan kudu parkir kendaraan ing sisih ndhuwur pantai, lan liwat dalan mudhun. Nduweni banyu sing resik lan ombak moderat lan udakara udakara 250 meter linier. Iki minangka pantai alam tanpa layanan.

Aturan koeksistensi ing pantai

  • Sing duwe wajib menehi dhuwit ing sampah.
  • Entuk asu bisa diwatesi karo sawetara asu saben wong.
  • Sing diarani trah mbebayani mesthi kudu nganggo moncong lan tali.
  • Sing duwe asu kudu nggawa paspor kewan kasebut, cathetan vaksinasi, identifikasi lan kabeh dokumen wajib sing dituduhake ing tata cara kutha.
  • Anjing sing duwe penyakit infeksi, wanita panas lan kirik dilarang mlebu ing pantai nganti vaksinasi.

Tips sadurunge menyang pantai karo segawon

  • Sadurunge mangkat menyang pantai, sampeyan kudu priksa manawa sampeyan duwe kabeh piranti segawon: dolanan, banyu mancur, banyu, panganan, kertas supaya (yen ana kedadeyan), tas kanggo nglumpukake “barang-barang kebutuhan” lan pelindung kanggo bantalan yen awake cilik lan sikile alus.
  • Ing pantai, umume yen dheweke mlaku-mlaku lan mlaku liwat papan-papan tartamtu (kanthi sawetara wong, supaya ora ngganggu) nanging nalika pirang-pirang radiasi surya paling gedhe, njaga dheweke ing sangisore payung ing iyub-iyub lan banyu mancur ngombe kebak banyu.
  • Yen sampeyan pengin asu siram ing segara, temokake papan sing cethek tanpa ombak. Kanthi cara iki sampeyan bakal rumangsa luwih aman lan nyaman.
  • Sawise bali menyang omah, wenehi adus sing apik karo banyu anget lan gel khusus kanggo segawon, lan priksa manawa wis diresiki uga saka uyah asin lan wedhi. Priksa kupinge sadurunge metu saka jedhing kanggo mesthekake yen ora ana pasir ing pojokan apa wae.
Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*