Pantai Es Trenc ing Mallorca

Mesthi taun ngarep bakal dadi taun sing luwih normal lan kita bakal luwih seneng ngrasakake liburan musim panas. Dadi kita bisa lelungan menyang Majorca lan ngaso ing gisik, ing sangisore srengenge panas.

Teluk Mallorca apik banget, uga gisiké, ana macem-macem kegiyatan, ana Sierra de Tramontana sing apik, gua, bangunan bersejarah lan liya-liyane. Nanging yen ana pantai sing keplok, yaiku Pantai Es Trenc.

Mallorca

 

Mallorca minangka salah sawijining Kapuloan Balearic saka Segara Mediterania lan ibukuthane yaiku kutha Palma de Mallorca. Minangka pulau gedhe, 3640 kilometer persegi, lan udakara 859 ewu jiwa.

Pulo iki ditondoi dening Pegunungan Tramontana, sing sisih lor mangulon wujude jurang sing apik banget, metu ing antarane teleng sing didhelikake, lan Sierra saka Levante dhuwure luwih asor. Ana akeh guwa-guwa kanthi tlaga lemah, dataran tengah sing subur lan teluk sing apik sing dununge ibukota.

Iklim pulau kasebut pancen Mediterania lan ing musim salju, salju kasebut bisa salju ing dhuwur pegunungan, nanging umume ora bakal mudhun mula, mula mongso mongso adhem.

Dina demi dina ekonomi adhedhasar pariwisata lan konstruksi Mula saka iku pandemi sing wis kedadeyan setaun setengah iki saya parah.

Pantai Es Trenc

Es salah sawijining sing paling misuwur lan kondhang ing Mallorca. Nduwe pasir sing apik lan perairan sing jernih nanging nawakake sawetara kegiatan rekreasi. Pantai iki diwiwiti ing Ses Covetes, pantai apik kanthi banyu transparan lan pasir putih, sepi, sing ana ing antarane sa Ràpita lan Trenc, kanthi urbanisasi kanthi jeneng sing padha.

Ses Covetes uga minangka papan sing populer lan kondhang, kanthi pantai 250 meter, kanthi rong wilayah, siji pasir lan liyane sing watu, diarani Freu. Banjur, sawise Ses Covetes, ing Pantai Es Trenc, area pasir sing wiyar 3 meter dipérang dadi telung zona.

Apa dheweke Arenal den tem, Arenal den Tenc lan Pantai Es Trenc yaiku bagean sing paling cedhak karo Colonia de Sant Jordi. Saben bagean ora diwatesi lan kabeh padha melu kanthi cara prawan, kanthi bukit pasir.

Kaya dene pantai ing kene, sing diarani sun berjemur, adus sethithik lan ora nindakake perkara liya, amarga pantai ora akeh yen sampeyan luwih aktif. Srengenge ing kene kuwat lan ora iyub-iyub alami dadi sampeyan nggawa payung utawa sampeyan kudu nyewa.

Nglampahi jam ing srengenge sing panas banget dudu perkara sing nyenengake. Ora ana kamar utawa kamar sing ganti, mung jedhing dhasar. Ana sawetara bar pantai Dheweke adol panganan lan muter musik saka wektu, nanging ora mesthi. Sing paling apik yaiku teka kanthi dilengkapi dhewe: payung, kursi dek, panganan lan omben-omben.

Mung ana siji restoran Lan amarga iku, yen ora cadangan, angel golek papan sing gratis. Panganan enak, paellas, panganan laut, iwak, lan uga ana Kafe Kanggo nglegakake rasa legi kanggo permen, Flor de Sal minangka Trenc. Kanggo pilihan liyane, sampeyan kudu ninggalake pantai banjur menyang Colonia San Jordi, umpamane.

Elinga yen ora ana hotel utawa bangunan liyane ing kene, alam murni, segara ing sisih siji, bukit pasir ing sisih liyane lan wong-wong ing antarane. Segara katon endah, tenang lan biru turquoise banyu, cethek, sawetara ombak, meh Karibia. Ing sisih liyane, bukit pasir, sawetara watu, wit pinus lan semak sing tekan Salobral de Campos, lahan basah alami 1500 hektar kanthi tlaga, flat uyah lan manuk.

Apa sing bisa ditindakake kajaba sunat srengenge lan samak? Mlaku minangka pilihanUdakara udakara telung kilometer lan olahraga sing apik, luwih-luwih esuk utawa sore. Nalika mlaku-mlaku, sampeyan bakal weruh sawetara ndhelikake mesine lawas diwiwiti saka Perang Dunia II lan kalebu bagean saka sistem pertahanan pesisir. Eroded, ditinggal, wuda lan tuwa, ing 2014 dheweke dadi obyek tumindak seni dening kolektif Boa Mistura saka Madrid, sing nulis warna putih lan nulis sawetara ayat saka puisi "Cala Gentil", dening Miquel Costa i Llobera.

Yen sampeyan seneng kegiatan banyu, sing sejatine ora akeh, mung snorkel. Ing pantai liyane, luwih akeh tawaran, sampeyan bisa numpak prau gedhang, langit langit utawa parasail, nanging ora ing kene. Ing kene, mung snorkeling lan luwih apik yen angin ora nyebul saka kidul amarga mbusak banyu lan godhong mendhung. Ana sing ramp yen ana sing nggunakake kursi roda, lan sawetara pos lifeguard ing pérangan paling rame ing pantai.

Rendhem srengenge, rendhem ing banyu, munggah gunung, riset karo bunker lawas, snorkeling lan ora liya-liyane. Ngaso, maca, muter soko, ngobrol ... Mangkene sing ditawakake pantai ing Mallorca iki. Lan ing pungkasan dina, yen sampeyan tetep ndeleng surup Sampeyan bakal duwe hadiah sing paling apik kanggo kabeh: langit sing warna, bayangan srengenge mati ing banyu, kabeh oranye, emas lan abu-abu peteng ...

Kanthi ciri kasebut, Apa wong sing narik minat? Para mudha, umure antara 20 nganti 30 taun Ing mayoritas gedhe. Yen sampeyan mlaku adoh, sampeyan bisa uga bisa nudisme. Nanging kepiye carane tekan kene? Pancen saka Ses Covetes, yen sampeyan teka saka sisih lor, lan saka dalan sing liwat Salobrar de Campos, tambang uyah lan lahan basah, yen sampeyan tekan kidul. Path iki pancen apik banget amarga sampeyan ndeleng lanskap iki.

Penyayang manuk bakal ngombe. Nyatane, pancen kudu dieling-eling Mallorca minangka papan sing apik kanggo nonton manuk lan iki mung omah ing jagad iki wulung ireng. Wulung kasebut ana ing gunung, nanging jinis manuk liyane ana ing kene, nalika mlebu Playa es Trenc.

Dadi yen teka nganggo mobil ana sawetara papan kanggo parkir nanging kabeh wis dibayar, kalorone saka sisih kidul lan lor. Yen sampeyan teka kanthi transportasi umum sampeyan bakal nuli mlebu bis lan saka sisi Ses Covetes. Bisa kemah? Ora, pareng. Uga ora ana akomodasi kanggo nginep ing wayah wengi, mula yen sampeyan pengin nginep ing wilayah kasebut, sampeyan kudu menyang Colonia de San Jordi sing ana hotel lan hotel lan villa cilik kanggo nyewa turis.

Kita wis ngarani kaping pirang-pirang Colonia Sant Jordi lan yaiku yen nerangake infrastruktur turis luwih lengkap. Ing kene ana tawaran olahraga banyu, papan kayu kanggo mlaku-mlaku karo toko lan restoran, kantor turis, wisata lan liya-liyane.

Sedhela maneh Ses Saline, kutha sing kepenak karo taman alam, sing cocog kanggo mlaku nganggo mobil utawa sepeda. Lan pungkasane, Sa Rapita, kutha sing luwih cedhak karo Es Trenc, sampeyan bisa nginep, plancongan ing segara utawa mangan.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1.   Juan Salju ngandika

    Es trenc ing musim panas iku neraka. Kebak turis, sampeyan malah ora duwe papan kanggo andhuk andhuk. Massified paling ora. Ing mangsa panas aja lunga.

bool (bener)