Papan ing saindenging jagad kanggo ngrayakake Dina St. Patrick

El Dina Saint Patrick dirayakake ing saindenging jagad tanggal 17 Maret. Minangka pola Irlandia, nanging sejatine ana Irlandia ing saindenging jagad, lan pesta kaya iki, kebak warna ijo lan bir, dirayakake ing pirang-pirang negara. Nanging, wiwitan festival iki dadi religius, kanggo mengeti sedane Saint Patrick, sing tilar donya ing taun 461.

Saint Patrick minangka misionaris, dianggep pelopor nggawa agama Kristen menyang Irlandia. Suwe-suwe dadi pola Irlandia, lan 17 Maret wis preinan sing dirayakake ing saindenging pulau, utamane ing ibukutha, Dublin, sing duwe pirang-pirang dina perayaan lan nampa luwih akeh pengunjung kanggo golek kesenengan ing dina-dina iki kanggo Saint Patrick.

Dublin, Irlandia

Festival St. Patrick wis dadi institusi ing Irlandia, lan ing ibukutha, Dublin, dirayakake kaya ing endi wae. Wis pirang-pirang dina lurung-lurung lan wong nganggo klambi khas zamrud khas Saint Patrick, nganggo topi sing rada ora lucu sing dicampur karo wong akeh amarga kabeh wong nganggo. Salah sawijining papan sing paling rame mesthine yaiku Temple Bar, keunggulan ing dalan pub, sanajan kita mesthi bisa nemokake akeh wong ing saindenging kutha. Saliyane ngrasakake Guinness, kita bisa nikmati parade warna-warni lan acara lan hiburan ing dalan.

Kilkenny, Irlandia

Yen sampeyan seneng karo kabeh jinis musik, nanging utamane tradisional utawa Irlandia, papan kanggo ngrameke Saint Patrick yaiku Kilkenny. Ing kutha Irlandia iki, dheweke ngrayakake dina pangreksan karo akeh wong acara musik. Konser langsung, musik ing pub lan lokakarya kanggo sinau luwih lengkap babagan tradhisi musik Irlandia, kabeh mesthi siram, nganggo bir lan wiski Irlandia ing pub-pub kasebut.

Limerick, Irlandia

Yen sampeyan seneng milih taruhan, sampeyan duwe cara sing beda banget kanggo ngrameke Saint Patrick ing kutha liya ing Irlandia, adoh saka rame-rame ing ibukota. Ing Limerick padha darmabakti kanggo balapan jaran kanggo seneng preinan nasional iki. Antarane Setu lan Minggu pitu balapan dianakake saben dina. Tanpa mangu-mangu, cara sing luwih asli kanggo ngrayakake Saint Patrick.

New York, USA

Ing njaba Irlandia, kita ngerti manawa anggone nindakake pahargyan iki kanthi serius wis pirang-pirang taun ing Amerika Serikat, ing kana akeh acara Pengungsi Irlandia. Ing New York, dheweke nindakake pawai warna-warni kanggo ngrayakake dina iki, lan dheweke uga duwe tradhisi sing nyenengake lan penasaran sing kudu kita gunakake supaya ora luwih saka ajrih. Wong sing ora nganggo klambi ijo, bakal entuk jiwit saka sapa wae, mula dadi dina sing apik kanggo njupuk klambi ijo sing ana ing lemari.

Boston, Amerika Serikat

Sanajan partai sing muter ing saindenging jagad kanthi pawai saiki yaiku New York, nanging ing Amerika Serikat ujar manawa sing pertama ngrayakake Dheweke saka Boston, mula dadi papan sing apik kanggo nikmati Dina Santo Patrick. Kutha sing uga nganggep festival iki minangka tradhisi asli sing ditemtokake, nggawa bagpipe lan kostum khas Irlandia ing dalan sawetara dina. Parade, pesta lan bar sing ngombe bir iku sing paling umum dina iku.

Chicago, Amerika Serikat

Chicago ora duwe pawai paling gedhe, nanging bisa dideleng. Saben taun ing Dina St. Patrick iki, pewarna kali banyu warna zamrud, kanggo ngurmati wong suci. Tanpa mangu-mangu acara kasebut beda lan lucu banget.

Munich, Jerman

Sanajan Oktoberfest luwih misuwur ing Munich, sing sejatine wong Jerman ora kliwat kesempatan kanggo ngrayakake pesta sing ngombe dadi protagonis. Dadi ing kutha iki aku uga ngerti padha nindakake arak-arakan nganggo piper lan Guinness ing garis.

Saint Patrick ing Spanyol

Ing negara kita ora akeh tradhisi Saint Patrick, lan mulane festival kasebut ora dirayakake ing kabeh papan, luwih-luwih kita ngomong babagan preinan. Nanging, ana akeh pub lan bar sing ing akhir minggu sing padha karo preinan, ana macem-macem topi ijo lan sampeyan bisa rasa Guinness a. Ing kutha-kutha gedhe mesthine akeh papan kanggo ngrayakake festival iki, ing endi ana raffle lan ruang ijo dihiasi. Sanajan dudu tradhisi sing banget dianut, nanging dadi partai liyane sing kita pilih saka negara liya duwe partai liyane.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*