Papan utama lan kunjungan ing Victoria, Australia

Melbourne

Victoria minangka negara nomer loro nomer loro ing Australia sawise Tasmania, lan dununge ana ing pesisir kidul wetan. Sanajan mung sithik, negara iki duwe akeh tawaran kanggo para pengunjung, utamane babagan pantai lan alam. Nanging ing Victoria isih ana liyane, lan ing wilayah iki kita uga nemokake kutha melbourne, kanthi hiburan kutha.

Kaya sing wis diandharake, ana sawetara perkara sing menarik ing Wilayah Victoria, sanajan kita kudu negesake rong prekara sing ora bisa dilalekake. Salah sijine yaiku kutha Melbourne, lan sing liyane dikenal minangka 12 Rasul, formasi rock ing pesisir sing wis ngubengi jagad iki, lan sing ngelingake kita ing Pantai Katedral Lugo.

Kutha Melbourne

Melbourne ing wayah wengi

Iki minangka kutha sing paling penting ing wilayah Victoria. Amarga bakal duwe akeh ruang alam sing bisa dinikmati, mesthi luwih becik mandheg ing kutha gedhe kaya Melbourne. Ing dheweke kita bisa nemokake akeh hiburan. Mlaku-mlaku liwat wilayah bohemia St. Kilda lan nikmati trem, tuku produk sing anyar lan lokal ing pasar terbuka lokal, bukak Museum Melbourne utawa Aula Pameran, nonton jangkrik utawa pertandingan bal-balan ing Liga Australia sawetara perkara sing bisa kita lakoni ing kutha iki. Lan sing paling apik, yaiku yen aspal ngeselake awake dhewe utawa ngatasi kita, ing jarak sing adoh, kita bisa nemokake pakebonan anggur, pantai alam liar lan ruang alam. Iki minangka pesona Australia lan kutha-kuthane.

Great Ocean Road lan 12 rasul

Rolas rasul

Ngemudi dalan Samodra Agung nggawa langsung menyang 12 rasul sing luar biasa, formasi rock sing udakara 20 yuta taun kepungkur nemplek ing tebing pesisir, nanging amarga erosi banyu lan angin entek nganti diisolasi. Ana akeh perkara sing kudu ditindakake ing wilayah iki, kayata seneng mlaku-mlaku ing pantai, mlaku mudhun ing Gibson, mudhun ing tebing, utawa sinau critan kapal. Malah ana panggonan sing nawakake perjalanan helikopter kanggo ndeleng formasi rock sing luar biasa sing metu ing segara cedhak. Salah sawijining papan sing paling apik kanggo nikmati alam yaiku. Kajaba iku, kudu dielingi manawa watu kasebut mudhun kanthi laju udakara rong sentimeter saben taun, mula bakal tekane nalika ora bakal ana, mula kudune bisa dideleng ing kabeh kamulyan.

Margasatwa ing Pulo Phillip

Pulo Phillip

Mung 90 menit saka Melbourne, kita bisa nyedhot Margasatwa Pulo Phillip. Salah sawijining pinunjul yaiku Penguin Parade, sing saben dina kedadeyan. Turis bisa nyedhaki pantai sing dipandu dening ranger park kanggo ndeleng penguin mlaku-mlaku menyang pantai kanthi akeh sawise dina mancing laut sing rame. Nanging ora mung pameran iki sing narik atusan turis, nanging ing pulau iki sampeyan uga bisa ngunjungi Pusat Konservasi Koala utawa peternakan sing dadi warisan budaya, sing diarani Churchill Island Heritage Farm, cedhak Seal Rocks, ing kana sampeyan bisa ndeleng koloni singa laut. Pasisir uga misuwur amarga duwe kahanan surfing, kayata Pantai Woolamai.

Urip santai ing Semenanjung Mornington

Iki minangka papan sing cedhak karo kutha Melbourne, mula bisa dideleng ing tur wiwit saka kutha kasebut. Ing Mornington, kita bisa ngerti apa kasebut urip santai ing wilayah Australi ikikanggo. Omah-omah gedhong bersejarah sing gedhe, pasar lokal kanthi produk organik lan kualitas, taman, alam lan akeh pakebonan anggur. Ing kene macem-macem jinis anggur yaiku pinot noir lan chardonnay. Daya tarik liyane sing nyedhaki masarakat ing wilayah iki yaiku spa lan ruang termal, mula tawaran istirahat wis rampung. Pungkasan, sampeyan bisa nikmati lapangan golf lan kafe ing Portsea.

Temokake kebon anggur Yarra Valley

Lembah Yarra

Yen Lembah Yarra dikenal amarga ana prekara, mula bakal ana pakebonan anggur ageng sing ngasilake anggur sing cemlorot lan pinot noir, kalebu macem-macem jinis sing kurang populer. Wilayah sing paling menarik yaiku bakal ngunjungi pabrik anggur lan pakebonan anggur sing apik, sing tontonan ora bisa ditandingi. Ing kana ana luwih saka 80 macem-macem pabrik anggur, nanging uga minangka papan kanggo ngrasakake produk lokal sing seger, kanthi woh-wohan lan sayuran sing asale organik utawa salmon lan iwak trout. Lan ing wilayah kasebut, ana uga pabrik pembuatan bir kerajinan, dadi papan sing paling apik kanggo para penggemar gastronomi.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*