Papat kutha Ajaib sing apik ing Veracruz lan Sonora

Peta Kota Ajaib Mexico

Ing taun 2001, program sing dikenal kanthi jeneng Pueblos Mágicos de México digawe ing Meksiko. dikembangake dening Menteri Pariwisata magepokan karo macem-macem instansi pamrentah. Tujuan saka inisiatif iki yaiku ngasilake tawaran turis sing komplementer lan macem-macem menyang njero negara adhedhasar atribut alami utawa historis-artistik saka populasi kanggo promosi para pengunjung.

Saiki 111 kutha minangka bagean saka inisiatif "Kota Sihir Meksiko". Dina iki kita tur papat mau ing negara bagian Veracruz lan Sonora menarik banget.

Veracruz

xico

Xico Veracruz

Xico, sing asline dikenal kanthi jeneng Xicochimalco, dununge ana ing wilayah tengah negara bagian Veracruz. Sanajan kutha iki diadegake dening Spanyol ing abad kaping XNUMXSejatine kutha Meksiko iki asale saka masarakat pra-Hispanik. Pendhudhuk sing pertama yaiku Totatira sing manggon ing wilayah sing dikenal minangka Xico Viejo.

Warisan budaya sing nyenengake nggawe Xico dadi bagean saka Kutha Ajaib Meksiko. Ing ngisor iki sawetara bangunan kolonial kayata paroki Santa María Magdalena. Papan-papan wisata liya ing kutha kasebut yaiku portal abad kaping pitulas lan voladeros lan jurang.

Ing sakupenge kotamadya ana kebon sing apik, kali lan air terjun kayata Texolo, mula mujur nengen wis dadi adegan sawetara film Hollywood. Kanggo olahraga petualangan ing Xico (kayata bersepeda gunung, arung jeram, hiking, rappelling utawa gunung) luwih becik nggawa pandhuan sing nuduhake wilayah kasebut. Saka kene, sampeyan bisa munggah menyang Cofre de Perote kanthi rute Xico-Russia, sing dianggep paling angel. Nanging, disaranake njupuk saran saka panguwasa supaya ora kacilakan.

Kunjungan turis utawa dina ing udara pancen angel banget, mula ora ana sing luwih apik tinimbang entuk kekuatan ing salah sawijining restoran ing kotamadya sing bisa ngrasakake macem-macem panganan daerah. Sawetara panganan sing paling populer yaiku mico mico, roti artisan chieatole, sup Xico ijo lan buncis nganggo xonequi.

Coatepec

Coatepec Veracruz

Jenenge asale saka Nahuatl lan tegese bukit ula. Asal-usul tanah iki wiwit jaman pra-Columbian lan umume masarakat sing urip ing wilayah kasebut. Opo maneh Coatepec duwe campuran kolonial sing sugih lan ngiwa luwih saka 370 properti kanthi nilai sejarah sing dhuwur., sing dinyatakake minangka Patrimoni Sejarah Bangsa.

Sawetara bangunan sing paling apik ing Coatepec yaiku paroki San Jerónimo, Kepresidenan Kota, House of Culture, gereja Guadalupe utawa Museum Orchid Garden sing hebat sing duwe luwih saka limang ewu spesimen.

Saiki, Coatepec dikenal minangka wilayah kopi kanthi tradhisi lan kualitas paling gedhe ing Meksiko. Kacang buncis Coatepec nduweni sebutan asal usul lan kutha kasebut misuwur amarga produksi kopi. Nyatane, omben-omben iki minangka simbol saka Kutha Sihir ing Meksiko iki lan amarga iki asring diarani ibukutha kopi ing Meksiko.

Minangka kutha kopi, ing wulan Mei diatur Pameran Kopi, acara sing kalebu penobatan Ratu Kopi, pertunjukan musik, kegiyatan budaya, tarian populer, perang banteng lan pameran seni lan komersial sing misuwur banget.

Sonora

Kino's Cupcake

kino Sonora cupcake

Magdalena de Kino didegaké ing abad kaping XNUMX karo misionaris Yesuit Eusebio Francisco Kino, sing teka ing Meksiko kanggo nginjil wilayah kasebut. Kutha iki minangka kutha kolonial sing ana ing dataran sisih kulon Sierra Madre Occidental ing Negara Bagian Sonora.

Iki minangka bagean saka rute Kota Sihir ing Meksiko lan Objek wisata utamane yaiku warisan budaya, perayaan religius lan jarake karo tapel wates Amerika Serikat.

Sawetara papan budaya sing paling penting ing Magdalena de Kino yaiku Istana Kotamadya (bangunan sing dibangun ing abad kaping XNUMX dening wong Yahudi Sephardic), sekolah Coronel Fenochio (papan asma Konstitusi Politik Sonora), kuil Santa María Magdalena (ing endi gambar San Francisco Javier dipuji) utawa makam Padre Kino.

Ing sisih liyane, sekitare Magdalena de Kino cocog kanggo nindakake ekowisata. Contone, ing Sierra de Cucurpe sampeyan bisa njelajah reruntuhan misi pertama uga lukisan guwa kuno.

Poplar

swara poplars

Dikenal minangka "Kutha portal", Álamos dununge ing Sonora lan didegake ing taun 1685 kanthi jeneng Real de la Limpia Concepción de los Álamos. Umume kutha dibangun dening arsitek saka Andalusia, salah sawijining wilayah Spanyol sing paling apik. Ing pangertèn iki, Bagéyan lurung-lurung lan bangunan ing lamlamos minangka kenang-kenangan ing Spanyol kidul.

"Kutha Ajaib Meksiko" iki nikmati kaagungan ing abad kaping 1827 amarga pertambangan lan amarga pentinge dijenengi ibukutha Negara Kulon ing taun XNUMX.

Papan sing paling apik ing Álamos yaiku paroki Purísima Concepción, Museum Costumbrista (dianggep minangka monumen sejarah nasional) lan omah aktris terkenal María Félix. Sampeyan uga ngunjungi Istana Kota, kapel Zapopan, alun-alun utama, gang ing ambungan utawa Parián.

Ing sekitar Álamos, sampeyan bisa latihan mancing ing stream Cuchujaqui, ing ngendi sawetara ekosistem unik ing negara kasebut padha kumpul.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*