Papat museum ing Buenos Aires

museum-ing-buenos-aires

Kutha iki dikenal minangka Ratu Perak y Iki minangka salah sawijining kutha sing duwe kekayaan budaya lan budaya paling gedhe ing Amerika Selatan. Thanks kanggo pangowahan sing migunani kanggo turis sing teka kanthi euro utawa dolar, sawetara wektu iki bagean wis dadi tujuan turis supaya bisa miwiti nemokake sawetara museum lan atraksi paling apik.

El Teater Kolon, sing Museum Evita, sing Museum Imigrasi lan Istana Barolo dheweke minangka wong sing dipilih saiki. Lambang kutha, nanging uga sejarah bangsa khusus ing Amerika Selatan iki.

Buenos Aires

Buenos Aires

Buenos Aires duwe keanehan amarga ora dadi metropolis penting ing jaman kolonial. Lima, uga ing sisih kidul, luwih penting kanggo Spanyol tinimbang kutha sing adoh lan miskin ing pinggir Río de la Plata.

Tanah kasebut dadi independen saka Spanyol ing taun 1816, sawise nem taun pambrontakan lan revolusi, sanajan kabeh abad kaping sangalas minangka abad corak lan corak model bangsa sing bakal dibentuk. Antarane abad kesembilan belas lan puluh ana puncak produksi pertanian mula lair dadi elit sing sugih banget, wong-wong sing diarani "mbuwang mentega ing atap."

Ana elit sing investasi kanggo pembangunan negarane, Amerika Serikat minangka kasus, lan liyane sing ora, kayata Argentina. Tanpa nandur modal ing pangembangan industri, sayangé nganti saiki, dheweke mung prihatin karo apa sing diprodhuksi lapangan kanggo didol ing luar negeri. Kasunyatane yaiku manawa kamardikan 200 taun wis menehi warisan marang kita papan-papan lambang iki sing bakal kita ngerteni ing ngisor iki.

Teater Kolon

teater ngarep-ngarep-saka-titik

Ing taun 2008 ngrayakake atus taun wiwitane. Iki diresmekake tanggal 25 Mei 1908 karo opera Aída lan makarya udakara rong puluh taun. Dheweke duwe telung arsitek lan sing terakhir, Belgian Jules Dormal, yaiku sing nyithak gaya Prancis sing saiki katon dekorasi. Mengko mengko iku bangunan sing apik kanthi akeh subsoil lan ekstensi sing ditambahake ing taun 60an. Dina iki udakara udakara 58 ewu meter persegi.

Kamar utama yaiku kaendahan kanthi bentuk jaran: ana kothak nganti lantai telu wis 2478 kursi 500 wong ngadeg ditambahake. Kubah sing apik ukurane 318 meter persegi lan dihias karo lukisan (wiwitane digawe dening Marcel Jambon nanging ing taun 30-an, rusak, dheweke diganti karo seniman Raúl Soldi).

Teater Kolon

¿Ana kunjungan wisata sing ngidini sampeyan ngurmati keajaiban batin? Mesthi wae. Kunjungan kasebut Dheweke klompok ora luwih saka 34 wong, saben dina kajaba preinan, wiwit jam 9 esuk nganti jam 5 sore. Mangkat saben 15 menit, suwene 50 menit lan regane $ 250 kanggo wong manca lan $ 90 kanggo warga. Sawetara 15 euro yen sampeyan wong asingo.

Yen sampeyan pengin nemu pertunjukan, ngetung saka 150 A $, 9 euro.

Museum Evita

museum-ngindhari-1

Musium iki duwe kaluwihan ana ing lingkungan tengah kutha, Barrio Norte. Mungkin iku dudu salah sawijining papan sing biasane dolan-dolanake para turis, sing biasane liwat San Telmo utawa Corrientes Street, nanging museum kasebut ana ing salah sawijining lingkungan sing paling elegan lan ora adoh. Nyatane, cukup kanggo njupuk metro Line D ing Plaza de Mayo sing kondhang lan mudhun sawetara stasiun mengko, ing stasiun Plaza Italia, supaya adoh saka sawetara blok. Dheweke uga ninggalake sampeyan akeh bis utawa colectivos.

Bisa ing omah gedhe duweke kulawarga Buenos Aires. Iki minangka konstruksi abad kaping rong puloh, ing Gaya Neo-Renaissance Italia lan Spanyol, sing ing taun 1948 dituku Yayasan Eva Perón, sawijining yayasan sing dikelola karo garwane Presiden Juan Domingo Perón, nalika jabatan kaping pisanan. Minangka Omah Transit ing endi wanita bujang utawa bocah-bocah teka saka kabeh negara kanggo ngatasi lan ngrampungake masalah kerja, kesehatan utawa omah.

museum-ngindhari-2

 

Museum dununge ing Lafinur dalan 2988, langkah-langkah saka Avenida Las Heras lan taman sing apik kanthi jeneng sing padha. Uga cedhak karo dalan belanja sing populer, Avenida Santa Fe. Bukak saka dina Selasa nganti Minggu wiwit jam 11 esuk nganti 7 sore lan ditutup dina Senen. Tur sing dipandu fokus ing urip lan karya María Eva Duarte de Perón, mesthi ana ing konteks sosial, politik, ekonomi lan budaya.

Koleksi sing ditampilake dideleng kabeh lan ora dhewekan. Ana dokumen lan produksi audiovisual lan barang-barang pribadi Evita. Kunjungan wiwit dina Selasa nganti Minggu ing basa Spanyol, Portugis lan Inggris lan umure udakara 45 menit. Paling ora klompok kasebut kudu kalebu limang wong. Kabeh kamar kalebu Sistem Braillhei ana juru basa Basa Isyarat. Kanggo ndhaptar, sampeyan kudu ngunjungi situs web lan ngisi formulir.

museum-ngindhari-3

Museum kasebut nduweni Toko Souvenir nganggo kertu pos, T-shirts, pin, pisau, buku, bolam, cangkir, kokade Argentina, potlot, cincin kunci lan reproduksi perhiasan sing dipakai wanita Argentina pertama. Uga ana a restoran Bar sajian Buenos Aires, ruang santai lan teras sing apik kanggo sarapan, mangan awan utawa teh.

Museum Imigrasi

museum-imigrasi-1

Argentina minangka salah sawijining negara sing duwe imigrasi paling dhuwur wis nampa ing bawanalan. Mayuta-yuta wong teka saka kabeh wilayah Eropa ing antarane abad XNUMX lan XNUMX, lolos sawetara saka kemlaratan lan liyane saka perang utawa penganiayaan agama. Ana pedunung pribumi sing kuwat ing sisih lor negara kasebut, keturunan saka warga asli, lan pedunung imigran sing konsentrasi ing Pampas sing lembab lan sisih kidul.

Sejarah imigrasi iki bisa ditemokake ing Museum Imigrasi sing makarya ing Old Immigrant Hotels, kompleks sing menehi papan perlindungan pertama kanggo jutaan wong sing teka ing negara kasebut. Nalika semana, wong-wong sing mudhun saka prau ditampa, dheweke diwenehi papan perlindungan, kesehatan dikendhaleni, lan omah lan lapangan kerja mengkoordinasi. Iki sejatine sumbu pengalaman museum saiki.

imigrasi-museum

Lawang saka papan iki dibukak ing taun 2013, sawise direnovasi lan digunakake ing lantai telu bangunan lawas sing biyen kamar turu. Ana foto, dokumen, buku pendaptaran para imigran sing teka, film, kesaksian kontemporer, peninggalan lan ribuan foto.. Pameran seni lelungan ditambahake.

Museum dibukak saka dina Selasa nganti Minggu wiwit jam 11 esuk nganti 7 sore. Ditutup dina Senen, padha uga ing preinan.

Istana Barolo

kraton barolo

Bangunan istana sing elegan iki Dumunung ing dalan lawas sing apik, Avenida de Mayo. Karya kasebut diwiwiti ing taun 1919 lan nalika semana biyen dadi bangunan paling dhuwur ing Amerika Latin lan salah sawijining beton sing paling dhuwur ing donya.

Diarani Barolo amarga sing pesen sing gawe yaiku Luis Barolo, produsen pertanian multimiliuner sing teka ing negara kasebut ing taun 1890. Dheweke nggawe bangunan mung kanggo nyewa lan mikir manawa Eropa bakal ilang ing pirang-pirang perang. Dheweke seneng karo Dante Alighieri mutusake bakal inspirasi dening Komedi Ilahi ing pambangunan debut.

barolo-palace-1

Asile elegan iki bangunan kanthi 24 jubin, 22 jubin lan rong ruang paling ngisor, saka dhuwure satus meter. Nganti pungkasan kubah ukurane 90 meter nanging ing 100 dheweke wis dipasang mercusuar muter karo 300 ewu busi sing nalika iku katon saka Uruguay. Duwe lan isih duwe pembangkit listrik dhewe, sangang lift, loro ndhelik, lan loro forklift. Lift sing didhelikake digunakake dening Barolo supaya ora nyebrang karo penyewane.

Istana Barolo minangka bangunan gotik, apa gotik romantis, ana apa? Ing prinsip Iki minangka penghargaan kanggo Kasedhiya Ilahiia karo Neraka, Purgatory lan Paradise amarga kebak referensi kanggo karya, saka kubah kasebut, liwat bentuk tandurane, orientasi karo lintang-lintang, tulisane ing basa Latin, naga lan kondor lampu kasebut.

barolo-palace-3

Tur sing dipandu bisa uga amarga proyek Palacio Barolo Tours: ana awan lan wengi khusus wisata kanggo nari tango ing njero istana lan foto. Kelas Tango regane 300 A $ (18 euro), saben wong nanging 280 yen tur tuntunan bangunan rampung.

Kunjungan ing wayah wengi luwih rinci tinimbang ing wayah awan lan sampeyan munggah menyang mercusuar kanggo mikir kutha ing wayah wengi, ngombe segelas anggur lan ngicipi masakan lokal. Suwene udakara rong jam lan ana ing basa Spanyol lan Inggris. Dheweke uga regane 300 A $ saben wong. Kanggo tur sing dipandu iki, sampeyan kudu memesan ing Palacio Barolo Tours.

Papat atraksi unik ing Buenos Aires sing sabenere nggawe ibukutha Amerika iki minangka salah sawijining tujuan paling apik ing seni iki ing saindenging jagad.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*