The Gianteway Causeway, keajaiban alam ing Irlandia

Kita ujar sawetara dina kepungkur Irlandia duwe negara sing apik lan dina iki kita duwe kertu pos liyane sing narik minat para pengunjung: ing Tambak Raksasa. Nanging wektu iki dudu ing Republik Irlandia nanging ing Irlandia Lor, bagean saka pulau kasebut isih dikuasai Inggris.

Pesisir Irlandia terus menehi impen ing watu lan banyu lan uga ana ing Causeway Giant Tambak Raksasa, jenenge kaya ngono ing basa Inggris. Iki minangka papan sing gampang banget lan yen sampeyan arep menyang Pulo Emerald, sampeyan ora bisa mandheg ngerti.

Tambak Raksasa

Dumunung ing saiki antrim kabupaten lan miturut ahli geologi dibentuk ing antarane 50 lan 60 yuta taun kepungkur sajrone Periode Paleosen. Nalika semana ana kegiyatan vulkanik lan mula asale watu-watu kasebut: cairan basalt lebur diwutahake ing njero watu alus, putih, kaya kapur lan nggawe permukaan lahar sing akeh. Lawa kasebut adhem lan dikontrak lan retak kanthi cara sing padha karo nalika lendhut garing lan patah.

Mula lair wujud tartamtu saka pilar horisontal kanthi ujung cembung ing ngisor iki lan cekung ing ndhuwur sing narik banget. Kandelé pilar kasebut sejatine ana gandhengane karo kacepetan adhem lahar kasebut. Luwih becik ngerti kabeh iki sadurunge mandheg utawa mlaku, mula kita bakal luwih ngerti.

Cara menyang Tambak Raksasa

Sampeyan bisa njaluk nganggo mobil utawa bis. Calzada lan Pusat Pengunjung saiki dununge ana ing dalan B147 telung kilometer saka desa Bushmills, 11 km saka Coleraine lan 12 saka Ballycastle. Ana parkiran supaya sampeyan bisa ninggalake mobil.

Uga, antarane Calzada lan Bushmills ana layanan bis sing antarane Maret lan Oktober bisa digunakake kanthi rutin lan mung mbutuhake 20 menit. Yen sampeyan bakal milih Tren Sampeyan kudu ngerti manawa sampeyan bisa njupuk ing Belfast utawa Londonderry, nanging sampeyan kudu mudhun ing Coleraine banjur nyambung liwat bus (Layanan Ulsterbus 172). Yen duweke sampeyan yaiku hiking utawa sepedaan uga ana rute sing kudu ditindakake.

La Dalan Pesisir Causeway, contone, lelungan miles pesisir apik.

Dolan maring Causeway Raksasa

Saiki regane yaiku £ 10 saben wong diwasa (rega online). Rega standar ana £ 11 dadi yen sampeyan pengin ngirit luwih sithik blanja online luwih apik. Papan kasebut dibukak ing wulan Januari wiwit jam 9 esuk nganti jam 5 sore, Februari lan Maret ditutup sakjam mengko, April, Mei lan Juni jam 7 sore, Juli lan Agustus jam 9 wengi, September ditutup maneh jam 7 sore, Oktober ditutup jam 6 sore lan November lan Desember ditutup jam 5 sore.

Tiket kasebut njamin akses menyang Pusat Pengunjung, panggunaan pandhuan audio eksternal lan pamflet orientasi, nanging bis ing antarane Pusat Pengunjung lan Causeway dhewe duwe biaya tambahan. Nanging, ana rong cara kanggo pendekatan menyang pesisir lan dalan gedhe: siji langsung saka dalan lan liyane mlaku-mlaku.

Saka dalan, ing endi bis ninggalake sampeyan, kurang saka sak kilometer adoh lan yen ora, sampeyan kudu mlaku bunder sing ngetutake dalan tebing Langkah-langkah Angon lan bali menyang dalan sing dawane 3 kilometer.

Kertu kertu pos sing paling misuwur, tembok kolom sing katon kaya pipa organ, persis dikenal minangka Organ, banjur tekan dalan sing luwih murah sing dijupuk saka dalan kasebut dhewe lan saka Langkah Shepherd. Ing jalur kasebut, sampeyan bakal weruh Mripat saka Buta, bolongan abang sing bunder, digawe saka wesi ing watu kasebut. Dalane sempit nanging nganggo telung setengah kilometer.

Ana uga telpon Sirkuit Runkerry, jalur sing ngetutake rute ing sadhuwure pucaking jurang, ngliwati Hotel Causeway lan Omah Runkerry. Pandangane apik banget, sampeyan ndeleng Donegal lan uga Portrush, lan drive drive nyelehake sampeyan ing gerbang Visitor Center. Dalane pisanan diaspal nanging mengko digawe saka suket utawa kotoran lan lelungan udakara 4 kilometer.

La Dunseverick Castle tilase Minangka cara liya sing bisa ditindakake ing kene. Sampeyan njupuk ing mburi parkiran cilik ing mburi parkiran Pusat Pengunjung sing luwih gedhe. Ing kene, jejak Causeway Coast ngetutake tramway lawas sing mlaku nganti taun 1949. Rute kasebut nyebrang jembatan wesi lan munggah gunung menyang Portballintrae kanthi total rong kilometer.

Pungkasane ana Jalur trem lawas Portallintrae dhewe salah sawijining jalur paling dawa ing pucuk jurang. Kurang sempit lan lunyu, nanging pandangan sing ditawakake pantes dideleng. Dumugi ing Kastil Dunseverick lan banjur nyelehake sampeyan ing sikil Pusat Pengunjung. Gunggunge meh 13 kilometer. Iki kabeh mlaku-mlaku sing ditawakake ing wilayah pesisir Giant's Causeway.

Sing penting, preduli saka rute sing sampeyan pilih, sampeyan ora mandheg ngerti Formasi rock paling populer: Harp, The Organ, Camel's Hump and Chimmey Stacks.

Kanggo bagean Pusat Pengunjung minangka jantung taman: struktur tembok kaca lan kolom basalt, konsumsi sing efisien lan desain modern. Ana akeh ruangan pameran ing njero lan saka atap, ditutupi suket, sampeyan duwe 360º tampilan saka Causeway Raksasa.

Iki minangka papan sing bakal ngrungokake kasunyatan lan mitos dalan iki: kasunyatan geologi lan mitos babagan loro raksasa kasebut: sing apik Finn MacCool lan Benandonner, tangga teparo sampeyan saka Skotlandia. Ing sawijining dina, dheweke mutusake nggawe dalan sing bisa nyebrang segara kanggo ketemu lan ngukur kekuwatan.

Finn nindakake perangane, nanging angel banget dheweke turu. Garwane nemokake dheweke, nanging sadurunge bisa nggugah dheweke, dheweke krungu Benandonner teka lan weruh dheweke pancen gedhe mula dheweke ndhelikake bojone ing cape lan topi. Wong Skotlandia nyeluk dheweke nanging garwane, sing pinter banget, njaluk supaya suarane ora nggugah bocah sing lagi turu. Dadi, Benandonner mikir manawa bocah wis gedhe, bapakne mesthine kudu gigant ... Apa sing ditindakake? Amarga dheweke bali menyang Skotlandia lan ngrusak dalan gedhe sawise dheweke.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*