Werna taksi Bangkok

Bangkok Taksi

Nalika sampeyan mlebu ing Bangkok banjur golek taksi, aja mung nyawang mobil ireng utawa kuning, warna kendaraan kasebut ing saindenging jagad. Ing ibukutha Thailand ana kabeh taksi warna, pelangi sing mbukak liwat lurung-lurung ing kutha tanpa istirahat: taksi ijo, jambon, biru, ungu, coklat, lsp. lan puluhan kombinasi sing beda.

Nanging ing jero warna iki, ing taksi bangkok Ana pesenan tartamtu: sing duwe warna siji yaiku taksi sing diduweni saka perusahaan tartamtu, dene sing loro-warna umume taksi individu sing didhorong dening pamilik mobil sing padha. Jarene sing ana warna ijo lan kuning yaiku sing paling murah.

Nanging tontonan lalu lintas warna-warni ing Bangkok ora mung diwatesi karo taksi: bis uga duwe warna sing cerah lan beda-beda, masing-masing kanthi makna tartamtu sing ngandhani rega beya, rute kasebut, yen duwe AC utawa ora lan informasi luwih akeh sing warga kutha ngerti kepiye bisa nemtokake kanthi cetha. Kanggo turis, iki luwih gedhe.

Kepiye carane orientasi awake dhewe ing lam iki? Cara paling apik kanggo turis ngerti tujuane bis yaiku kombinasi warna lan angka. Contone: bus # 7 warna biru ora njupuk rute sing padha karo bis # 7 kanthi warna abang utawa kuning utawa ijo. Sing paling apik yaiku golek peta panjelasan ing salah sawijining kantor wisata ing kutha kasebut.

Obsesi karo warna kasebut wis nuwuhake semangat wong Thai, sing saben dinane duwe warna beda-beda: dina Minggu abang, Senen kuning, Selasa jambon, Rebo ijo (utawa abu-abu)., Kamis ana oranye, Jumuah biru, lan Setu wungu.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*