Paris ing 6 monumen

Notre - Dhik

Notre - Dhik

Ana akeh kutha Eropa sing apik, nanging ora ana sangsi sing ana ing kutha kasebut Paris sing dadi terkenal. Ewonan turis teka ing kutha Seine saben taun kanggo nikmati pesona, pesona lan gaya urip. Multiple minangka obyek wisata nanging duwe sawetara monumen sing paling megah ing donya saengga cocog kanggo a plancongan sing ora iso lali.

Yen sampeyan mikir ngunjungi rauh, nanging ora ngerti arep miwiti endi, mula iki 6 tugu sing kudu dikunjungi sajrone nginep.

conc

CONCIERGERIE

Ing jantung Îlle Cité sampeyan bakal nemokake kamar Gothic sing apik banget saka papan dununge raja-raja Prancis kaping pisanan. Dibangun dening Philip the Fair ing abad kaping XNUMX, sebagian diowahi dadi pakunjaran ing abad kaping limalas. Ing njero sampeyan bisa ngunjungi sel sing ratu dikunci Marie Antoinette dina sadurunge dileksanakake dening guillotine.

kapel (1)

SAINTE BABELLE

Ing delle de la Cité kita uga bakal nemokake Sainte-Chapelle, gereja Gothic sing dibangun antawis taun 1242 lan 1248 kanggo omah peninggalan Passion of Christ. Louis IX tuku mau saka kaisar Konstantinopel, lan regane luwih telu luwih akeh tinimbang gedung bangunan candhi kasebut.
Saiki ora disimpen amarga sawise Revolusi Prancis, dheweke disimpen ing Keuangan Katedral Notre Dame.

kamenangan

ARCH OF TRIUMPH

Pembangunane diwiwiti ing taun 1806 kanthi pesen Napoleon I kanggo ngurmati Grande Armeé lan dipungkasi karo Luis Felipe. Diilhami dening lengkungan jaman kuno Latin, ngemot jeneng-jeneng tokoh terkenal ing sejarah negara kasebut uga relief patung.
El Lengkungan Triumph Yaiku, ing jejere Menara Eiffel, tugu sing paling representatif ing Paris lan terasé, dhuwure luwih saka 50 meter, sampeyan bisa ngujo karo avenue des Champs Elysees sing misuwur. Ndeleng sing apik tenan!

NOTRE - DAME

Pembangunane diwiwiti ing abad kaping 24 lan rampung rong atus taun mengko. Iki minangka karya arsitektur Gothic sing nganti 2013 November XNUMX bakal dianakake mengeti ulang tahune sing kaping 850.

Kanggo ngrayakake ulang taun iki, pejabat berwenang mutusake renovasi kuil kasebut kanthi sumbangan pribadi. Kanthi dhuwit sing dikoleksi, pencahayaane saya apik, organine wis direnovasi lan dibangun platform kanggo ngurmati fasade kasebut. Uga duwe lonceng anyar.

Notre-Dame, ing 1769, duwe rong puluh lonceng nanging amarga kabutuhan Revolusi Prancis (1789-1799), logam kasebut digunakake kanggo mbangun meriam lan meh kabeh dilempar kanggo tujuan militer antara 1791 lan 1792.

Perlu dielingake yen festival bakal ana meh kabeh taun. Ana konser, budaya lan budaya, seminar, kunjungan lan acara liyane sing ora bisa dilalekake.

kantin

PANTHEON

Pambangunan kasebut ndhisiki Menara Eiffel lan dadi papan pertama Paris bisa dideleng saka ndhuwur. Dununge ana ing Kuartal Latin, cedhak banget karo Taman Luksemburg. Pambangunan Pantheon ditindakake ing abad kaping XNUMX sajrone sejarah wis beda aplikasi, agama lan patriotik.

Ing Republik Katelu lan pas karo panguburane Victor Hugo, Pantheon dadi bangunan sing dituju plabuhan awak saka wong sing misuwur kayata Voltaire, Rousseau, Marie Curie, Louis Braille, Jean Monnet utawa Alejandro Dumas, lan liya-liyane.

menara

TOWER EIFFEL

Monumen iki kanggo Prancis apa sing diarani bantheng ing Spanyol: a Simbol nasional bisa dingerteni lan bisa dianggep Prancis ing saindenging jagad. Lair kasebut diwiwiti ing tengah kontroversi nalika Pameran Universal ing Paris taun 1889 amarga para seniman nalika semana nganggep nggegirisi lan nalika pameran rampung, kemungkinan pembongkaran kasebut bakal dianggep.

Untunge, dheweke ora nate nindakake lan dina iki Menara Eiffel dadi monumen sing paling akeh dikunjungi ing donya kanthi luwih saka 7 yuta pengunjung saben taun. Wayahe paling apik kanggo munggah yaiku esuk, yen durung ana antrian, utawa ing wayah sore kanggo seneng ing kutha sing padhang.

El akses kanggo sebagian besar monumen kasebut gratis kanggo sing umur 26 taun sing teka saka negara-negara sing kalebu Uni Eropa utawa warga sing dudu hukum Eropa ing wilayah Prancis.

Informasi luwih lengkap - Notre - ulang taun Dame

Sumber - Monumen nasional
Foto - Flickr ing Gambar Google
Foto - Fotopedia ing Gambar Google
Foto - Arqhys ing Google Gambar
Foto - Paris ing Gambar Google
Foto - Paris ing Gambar Google

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*