Pariwisata anggur ing Spanyol

Gambar | Pixel

Tanduran anggur dadi seni ing Spanyol. Mula, ora nggumunake, iki minangka salah sawijining produsen anggur paling gedhe ing donya, kanthi luwih saka 900.000 hektar kebon anggur lan macem-macem anggur.

Putih, ros, abang, dhendha, kavas, sparkling ... kabeh padha dipasang kanthi pasugatan tartamtu lan salah sawijining prekara sing bakal nggawe sampeyan seneng ing Spanyol amarga gastronomi lan anggur sing mesthi ana.

Nindakake pariwisata anggur ing Spanyol minangka pengalaman sing bakal mbantu sampeyan ngerti pabrik anggur tradisional utawa avant-garde, nampa kelas saka para ahli sommelier, turu ing kebon anggur… Sabanjure, kita menehi sawetara ide kanggo seneng ing jagad iki karo kanca utawa kulawarga.

Budaya anggur

Anggur minangka bagean dhasar saka budaya Spanyol, minangka negara Mediterania. Sajrone geografi, ana sawetara museum khusus sing bakal nuduhake ritual nyiyapake anggur lan njabarake: saka Museum Budaya Anggur Catalonia (VINSEUM), menyang Casa del Vino "La Baranda" ing Tacoronte utawa Pusat Tematik "Villa Lucía" ing Álava kanggo sawetara jeneng.

Gambar | Pixel

Rute anggur ing Spanyol

Yen sampeyan uga pengin ngerti budaya anggur ing saben wilayah, sampeyan bisa nemokake rute sing dipandu liwat pusat bersejarah lan kebon anggur lan kebon anggur. Ing Spanyol, ana macem-macem rute anggur sing dadi tujuan wisata sing sugih ing budaya lan gastronomik lan kabeh duwe kegiyatan, mujur nengen, lan festival populer sing bakal nggawe perjalanan sampeyan dadi pengalaman sing unik.

Perjalanan kasebut bisa diwiwiti ing Galicia, ing sisih lor-kulon negara kasebut. Rute Rías Baixas minangka buaian saka anggur Albariño: duduh kaldu sing seger kanggo dikombinasikake karo iwak lan panganan laut. Luangake kesempatan kanggo nemokake pesisir, kanthi pantai sing apik banget kanggo olahraga banyu.

Uga ing sisih lor Spanyol, sisih wétan sing adoh yaiku Rute Rioja Alavesa. Ing kene sawetara anggur Spanyol sing paling bergengsi internasional digawe. Kajaba iku, ing papan iki sampeyan bisa ndeleng bangunan avant-garde lan pabrik anggur sing dianggep minangka katedral anggur, sing digawe arsitek bergengsi kayata Santiago Calatrava utawa Frank O. Gehry, lan liya-liyane.

Mung jarak 100 kilometer, ana rute anggur liyane, yaiku Navarra. Kutha kaya Olite utawa Tafalla misuwur amarga anggur rosé. Rute iki ngelingake pentinge lahan iki sajrone Camino de Santiago, sing dipratelakake dening UNESCO minangka Situs Warisan Dunia.

Gambar | Pixel

Perjalanan kasebut terus liwat Aragon, ing sadawane Rute Anggur Somontano khusus sing nggawe anggur sing enak. Ing provinsi Huesca, saliyane kebon anggur, kita bisa gumun karo kompleks monumen Barbastro utawa Alquézar uga Taman Alam Sierra y Cañones de Guara, lanskap unik ing Eropa.

Pemberhentian sabanjure rute anggur yaiku Catalonia, sing ngajak sampeyan njelajah Rute Anggur lan Cava Penedès. Ngomong Catalonia yaiku cava, omben-omben kanthi rasa sing ora bisa dibedakake. Disaranake banget kanggo demo kastil lan pabrik anggur kanggo nemokake warisan budaya sing luar biasa ing wilayah kasebut, kanthi conto seni Romanesque lan Modernist.

Ing sisih kidul, kita nemokake Rute Anggur Jumilla ing Murcia, sing ditepungi anggur sing menang penghargaan ing taun-taun pungkasan. Sampeyan uga ngunjungi kutha lawas lan lingkungan alam, kanthi Taman Wilayah Sierra del Carche.

Gambar | Pixel

Rute Anggur Montilla-Moriles mlebu provinsi Córdoba. Ing demo iki, sampeyan duwe kesempatan duwe tapas, restoran gastronomi sing wis bosok ing wilayah kasebut. Sampeyan ora bisa lunga tanpa ngunjungi kompleks monumental lan katedral-mesjid, sing diumumake minangka Situs Warisan Dunia dening UNESCO.

Rute Anggur La Mancha minangka titik pungkasan saka jadwal sing apik iki. Apa sampeyan ngerti amarga pirang-pirang hektar kebon anggur sing dibudidayakake, Castilla-La Mancha minangka wilayah sing tuwuh anggur paling gedhe ing saindenging jagad? Koridor ekowisata paling dawa ing Eropa ana ing wilayah iki: Rute Don Quixote. Mungkasi ing dalan kanggo ngrasakake gastronomi La Mancha lan pindhah menyang Taman Nasional Tablas de Daimiel utawa Lagunas de Ruidera kanggo nemokake alam La Mancha kanthi kamulyan.

Mangkene Roti Anggur, cara asli kanggo nemokake kekayaan gastronomi Spanyol. Aroma, rasa, sejarah lan seni gabung ing pengalaman iki. Apa sampeyan bakal kangen?

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*