Pariwisata pedesaan ing Galicia

Nindakake pariwisata deso ing Galicia minangka cara liya kanggo ngerti wilayah Spanyol sisih lor sing apik iki, kajaba ngunjungi kutha-kutha gedhe. Amarga, yen iki apik lan monumental, Galicia deso Nawakake lanskap lan kontras antarane gunung lan segara sing apik banget.

Desa-desa sing ana ing dataran dhuwur, desa nelayan sing apik lan papan sing nduwe idiosyncrasies dhewe yaiku kabeh sing bisa ditemokake nalika turisme desa ing Galicia. Yen sampeyan kepengin menehi saran, luwih becik sampeyan terus maca.

Papan wisata kanggo wisata deso ing Galicia

Kita bakal miwiti rute liwat Galicia deso sing ngunjungi lanskap sing nyenengake Ribeira Sacra banjur ganti propinsi lan adegan. Ayo miwiti lelungan.

The RIbeira Sacra

Kaya sing wis dakkandhani, wilayah iki, dununge ana ing sisih lor propinsi Orense lan sisih kidul wilayah Lugo, ditandai karo pemandangan sing apik. Antarane iki Canyons sil, sing nggambar rute kali iki lan uga meander saka A Cubela.

Pinggiran kali kasebut ana ing antarane tembok gunung gedhe lan sampeyan bisa navigasi nganggo catamaran. Nanging uga priksa lanskap sing nyengsemake saka sudut pandang sing wis disiyapake kanggo tujuan iki.

Kajaba iku, ing wilayah kasebut, sing uga misuwur anggur, sampeyan bisa nemokake kutha-kutha sejarah kaya Monforte de Lemos, kanthi suku Yahudi lan kutha abad pertengahan sing luar biasa. Nanging uga monumen agama kaya biara San Vicente del Pino lan warga sipil kaya sing megah College of Our Lady of Antigua, dibaptis dadi "Escorial Galicia" kanggo gaya Herrerian lan kanggo dimensi sing luar biasa.

Our Lady of Antigua

College of Our Lady of Antigua ing Monforte de Lemos

Los Ancares

Wilayah iki dununge ana ing antarane kali Navia, ing Asturias, lan Sil, ing Galicia. Nduwe ekstensi sing jembar amarga, Kajaba iku, wiwit saka sisih wétan Lugo nganti Leonese Bierzo. Iku yaiku wilayah pegunungan sing wis bisa nglestarikake tradhisi.

Sing paling khas yaiku sing diarani pallozas. Iki minangka pitakon babagan konstruksi tanduran oval utawa bunder kanthi tembok sing asor lan ditutupi karo atap jinis kerucut sing digawe nganggo gagang rye. Asale saka pra-Romawi, luwih khusus Celtic, lan digunakake kanggo omah nganti abad kaping XNUMX.

Yen sampeyan pengin seneng bangunan sing penasaran iki, sampeyan bisa lelungan kayata Cebrero, desa Lugo sing dhuwure luwih saka XNUMX meter. Kutha iki minangka kutha pertama ing Dalane Santiago ing Galicia lan greja Santa María pra-Romanesque uga misuwur.

El Ribeiro, kunjungan penting liyane yen sampeyan turisme deso ing Galicia

Wilayah iki dununge ing provinsi Orense lan duwe ibukota ing Ribadavia. Iki dimusi dening pirang-pirang kali kayata Miño utawa Arnoia lan uga misuwur amarga kali iki anggur. Nyatane, sampeyan bisa ngunjungi salah sawijining winery.

Sampeyan uga luwih becik tetep ing salah sawijining jinis spa. Nanging iki uga wilayah sing kebak monumen. Antarane spektakuler Biara Trappist ing Santa María la Real de Oseira, sing asale wiwit abad kaping XNUMX lan greja nduwe gaya khas Romanesque ogival.

Ndeleng Los Ancares

Los Ancares

Kanggo bagean kasebut, ing Ribadavia sampeyan bisa ndeleng kastil Sarmiento; kutha lawas kanthi sisa-sisa suku Yahudi; kapel pra-Romanesque saka Saint Xes de Francelos lan kompleks monumental sing nggawe Sanctuary of Our Lady of the Portal Lan Greja Santo Domingo. Pungkasan, ing Sierra del Suido sampeyan bisa ndeleng konstruksi aneh liyane: gubuk. Dheweke minangka papan perlindungan watu lan jerami cilik sing digunakake para pangon kanggo nglindhungi awake dhewe saka hawa adhem.

Mariana Lucense

Kaya jenenge, kalebu wilayah pesisir provinsi Lugo sing dadi saka Ribadeo munggah Vicedo, udakara. Lintang gedhe ing wilayah iki yaiku Pantai Katedral, salah sawijining daya tarik wisata deso ing Galicia.

Monumen alam iki ditemokake ing paroki Devesa, kalebu dewan Ribadeo. Lan digawe saka pirang-pirang watu gedhe sing bentuke kaya lengkungan sing katon kaya bunder ngalangi saiki ana ing kuil Gotik sing hebat. Lan uga liwat gua lan koridor pasir ing antarane blok watu kolosal. Yen sampeyan ngunjungi, sampeyan kudu lunga nalika pasang surut, amarga iku wektu paling apik kanggo mirsani kamulyan.

Nanging pantai Catedrales dudu siji-sijine daya tarik ing Mariña Lucense. Ing Ribadeo sampeyan duwe omah India sing apik kaya Menara Moreno lan muara muara Eo. Kanggo bagean kasebut, ing Cervo sampeyan bisa bukak museum sing khusus kanggo sejarah Keramik sargadelos; ing Pabrik yaiku Gerbang Carlos V lan ing Xove sawetara benteng Celtic kayata Illade y Coto de Velas.

Pesisir Pati utawa da Morte

Wis ing provinsi La Coruña sampeyan duwe papan liyane sing apik ing deso Galicia. Iki minangka Costa da Morte sing kalebu sisih paling kulon ing Eropa. Dumunung ing Cape Fisterra, papan sing apik banget sing nawakake pesisir sing apik banget kanthi pantai sing rapih lan matahari terbenam sing unik.

Costa da Morte

Costa da Morte

Nanging iki uga wilayah sing sugih ing megalitikum kayata dolmen saka Dombate lan castro de Borneiro. Kabeh iki tanpa dilalekake desa-desa nelayan sing apik sing ana. Contone, Camariñas, Camelle, Muxia utawa Muxía y Bridging. Cekakipun, sawijining wilayah sing kebak mitos lan crita legenda sing menehi saran supaya sampeyan kunjungi.

Wilayah Valdeorras

Kita ngrampungake tur pariwisata deso ing Galicia ing wilayah Valdeorras, sing dununge ing sisih wétan provinsi Orense. Iki uga minangka lahan sing subur ing anggur, nanging uga duwe keajaiban kaya ing Taman Alam Sierra de la Enciña de Lastra, ing ngendi sampeyan uga bakal ndeleng sisa-sisa prasejarah.

Lokalitas sing paling penting yaiku Kapal Valdeorras, dununge ing sisih paling lebak lembah Sil. Villa iki akeh omah-omah mulya, sawetara bangunan modernis kayata Kasino lan sawetara kreteg roman kaya sing nyebrang kali Galir. Babagan konstruksi agama, nyorot ing greja san mauro, pelindung kutha. Ing babagan iki, gambar kayu Santo Cristo Nazareno dihormati, miturut legenda, ditemokake ing kali kasebut lan ora bisa dipotong.

Minangka kesimpulan, kita wis ngusulake enem bidang sing apik banget pariwisata deso ing Galicia. Ora ana sing bakal nguciwani sampeyan amarga kabeh duwe atraksi sing unik lan ora bisa dilalekake. Wani ngerti panggonan Galicia sing gaib iki.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*