Wong Zulu: Pariwisata Etnografi ing Afrika

Ana macem-macem jinis wisata sing cocog karo macem-macem jinis turis. Wektu iki kita bakal lelungan menyang Afrika ora kanggo safari, nanging kanggo sinau luwih lengkap babagan bangsane lan budaya. Kita bakal banjur pariwisata etnografi fokus marang wong-wong Zulu.

 

Wanita Zulu

ing zulus sing Mungkin klompok etnis independen paling gedhe saka Afrika. Umume urip ing Natal, Afrika Kidul, nanging kasedhiya ing wilayah liyane, kayata Lesotho ing pundi papan kasebut tetep kasebar, ing sisih kidul Malawi lan ing wilayah kidul Mozambique. Basané yaiku Zulu, kalebu cabang Bantu saka klompok Benué-Kongo, sanajan akeh sing nganggo basa Inggris.

Wong-wong Zulu dadi bagean penting ing kegiyatan politik lan sosial ing abad kaping XNUMX amarga dheweke dipinggirake ing Afrika Selatan sajrone apartheid, wiwit pimpinane Butheleci, dadi saingan karo Nelson Mandela. Dheweke uga dijenengi minangka warga kelas loro.

Kepala suku suku Zulu

Ekonomine dhasar adhedhasar kewan ingon-ingon, nanging angon sapi akeh dudu kegiyatan sing maju lan terorganisir kanthi luwih akeh, supaya bisa urip kanthi aman. Nalika wong lanang dadi peternakan ingon-ingon, para wanita padha ngerjakake gaweyan tetanen. Lan dheweke sing duwe tanggung jawab ekonomi paling gedhe ing lingkungan kulawarga.

Sadurunge tekane misionaris Kristen, Zulus nindakake ramalan kanggo tujuan ngundang leluhur lan pengaruhe roh. Tindakan divisi kasebut ditindakake dening wanita ing kutha kasebut. Sawise kontak karo agama Kristen, kapercayan Zulu wis dicampur karo prinsip Katolik. Salah sawijining kasus kasebut yaiku sekte utawa greja independen sing dipimpin dening Yesaya Shambe, dianggep minangka Mesias, lan nggabungake tradhisi Afrika. Uga ana 7 persen wong Zulu sing dadi Metodis.

Prajurit Zulu

Pasinaon antropologis nyedhiyakake akeh pasinaon kanggo ritual inisiasi Zulu. Contone kasus saka Xhosa gelut, sing jenenge asale saka klan sing jenenge padha. Pertarungan utawa game iki nuduhake lakune urip diwasa. Anak-anak Zulu umur 5 utawa 6 taun wiwit gelut karo tongkat, mula latihan kanggo mbesuk. Ing umur 15 taun, kulawarga kasebut nggawa bocah nom-noman Zulu menyang alas, lan dheweke bakal nglawan wong lanang liyane, uga adhep-adhepan karo kewan galak.

Thanks kanggo media, salah sawijining raja sing paling kejem dadi misuwur: Shaka Zulu, sing dijuluki "Napoleon ireng" amarga kekejaman ing perang lan penguasaan strategi perang. Nanging sanajan ana konflik lan momen sing dramatis, budaya Zulu tetep ngupayakake adat istiadat sing apik, kayata musik sing bisa nuwuhake emosi sing paling jero.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1.   Roberto L ngandika

    Halo, muga-muga sampeyan sehat-sehat lan matur suwun karo kaca lan saran sampeyan, aku mung arep menehi saran ing hotel endi sing bisa dak tinggal.

  2.   Lili ngandika

    Halo, wong-wong Zulu yaiku capo sing mulang akeh kanggo Baden Powel Pangadeg gerakan pramuka!