Pariwisata olahraga

Pariwisata olahraga

El pariwisata olahraga wis dadi cara lelungan liyane sing dadi saya populer. Wujud pariwisata wis ganti kanthi cepet amarga globalisasi, komunikasi sing luwih apik, lan biaya transportasi sing luwih murah, sing tegese saiki duwe macem-macem alasan kanggo ngunjungi macem-macem papan, lan luwih akeh pangalihan pariwisata. Adoh perjalanan klompok ing wilayah pantai utawa ndeleng titik tetep ing kutha-kutha.

Saiki jagad pariwisata pancen beda-beda lan gratis, mula wis ana pariwisata olahraga, praktik sing menarik banget lan bisa dadi motivasi lelungan. Kita bakal ngerti apa sing kalebu pariwisata olahraga iki lan kepiye carane nindakake jinis pariwisata iki utawa ing endi papan iki bisa ditemokake.

Apa pariwisata olahraga?

Pariwisata olahraga yaiku a jinis pariwisata sing fokus ing olahraga. Sampeyan lelungan kanggo ndeleng kejuaraan utawa game. Umume plancongan olahraga, kayata njupuk rute hiking tartamtu utawa layangan utawa surfing ing pantai sing cocog banget. Pariwisata olahraga saiki saya rame amarga luwih larang yen bisa plancongan cilik tinimbang taun-taun kepungkur. Pramila ana akeh wong sing plancongan sawetara dina kanggo nonton game utawa olahraga kanggo hiburan sing gampang. Iki minangka cara liya kanggo ndeleng plancongan, fokus ing olahraga sing disenengi lan hobi. Saiki lelungan ngluwihi istirahat, uwal utawa budaya.

Jinis pariwisata olahraga

Pariwisata olahraga bisa akeh jinis. Kita bisa menyang wilayah gunung kanggo ski, kanggo njupuk rute hiking utawa uga menyang maraton ing kutha, amarga ana akeh sing uga misuwur. Saliyane, ana sing nindakake pariwisata olahraga kanthi nekani acara-acara tartamtu, utamane ing pertandingan sepak bola, kaya sing kedadeyan ing Spanyol utawa ing saindenging Eropa kanthi acara kayata Piala Dunia Sepakbola utawa Piala Eropa.

Mbukak maraton

Mbukak maraton

Ana akeh wilayah sing bisa kita lakoni, saka sepuluh kilometer nganti setengah maraton utawa maraton kebak. Nanging sawetara maraton kasebut, sing atusan wong wis nyiapake, pancen misuwur. Sing ana ing New York kalebu salah sawijining, nanging uga ana ing Boston, Paris utawa Berlin. Acara-acara gedhe kasebut biasane kedadeyan ing papan-papan kayata kutha-kutha gedhe lan kedadeyan kasebut minangka pengalaman kanggo gabung. Nanging sampeyan kudu siyap mbukak 42 maraton maraton.

Climbing

Naranjo de Bulnes

Ana panggonan sing pengin olahraga kaya nanjak, sing mbutuhake spesialisasi sing penting. Ing Spanyol, kita duwe papan kaya tuladhane Naranjo de Bulnes, sing nduwe tembok vertikal sing apik. Papan-papan liyane sing luar biasa yaiku Gunung Asgard ing Kanada, ing lingkungan es lan salju, Yosemite ing Amerika Serikat, kanthi tembok watu gedhe sing bisa didaki. Ing Patagonia ing Argentina, kita uga nemokake gunung-gunung sing apik tenan sing dadi idhame para pendaki.

Papan kanggo ski

Apa ski

Ing Spanyol, kita duwe resort ski sing apik, mula ana akeh pariwisata musim salju. Contone, kita duwe stasiun kaya Baqueira Beret ing Lleida, misuwur banget lan eksklusif, dununge ing Lembah Aran sing apik. Nganti trek 160 sing wis ditandhani. Resor ski liyane yaiku ing Huesca, Formigal, kanthi swasana pemuda sing hebat. Liyane sing paling misuwur yaiku Sierra Nevada ing Granada, sing misuwur kanggo kulawarga. Ing njaba Spanyol ana papan liyane kayata Chamonix ing Prancis, Zermatt ing Swiss utawa ing Portillo, Chili.

Pariwisata olahraga kanggo selancar

Selancar ing Spanyol

Praktek olahraga banyu nyebar lan ana papan sing bisa ditindakake meh kabeh taun. Ing Spanyol, kita duwe papan kaya Pantai Mundaka ing Vizcaya, pantai Pantín ing Ferrol utawa Razo ing A Coruña, kabeh mau ana ing sisih lor. Uga ana wong liya sing mapan ing papan-papan kaya kepulauan, kayata El Quemao ing Lanzarote. Ing sisih kidul, kita nemokake papan kaya Cádiz sing duwe akeh pantai sing bisa olahraga jinis iki amarga kondhisi sing apik.

Acara lan pariwisata olahraga

Ana sawetara acara sing mesthi misuwur banget. Final pertandingan bal-balan utama kayata Piala Dunia utawa Piala minangka acara sing dimainake ing macem-macem papan. Uga ana liyane kaya Wimbledon utawa contone Tour de France, yen seneng muter-muter, sing bisa ditindakake ing pirang-pirang wilayah ing Prancis, utawa tur bersepeda Spanyol.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*