Pariwisata ing Tel Aviv

Ing pesisir Mediterania Israel ana kutha Tel Aviv, sing nomer loro nomer loro ing negara kasebut. Wiwit taun 2003 yaiku Warisan Dunia Lan sanajan kahanan politik ora paling apik kanggo wisata ing Israel, kasunyatane, iki ora nyegah ewu turis teka saben taun ndeleng.

Lan ngluwihi Yerusalem, Tel Aviv minangka kutha sing pantes dikunjungi. Pramila ing kene kita menehi sawetara informasi praktis babagan apa sing kudu ditindakake lan apa sing bakal dikunjungi ing Tel Aviv.

Tel Aviv

Didegaké ing wiwitan abad kaping XNUMX lan terjemahan saka jeneng Ibrani yaiku bukit semi. Suwe-suwe dadi ibukutha, kanthi sementara, lan malah dikebom dening Mesir lan Irak ing Perang Teluk pungkasan. Ora adoh saka Yerusalem, mung 60 kilometer mung 90 saka Haifa. Wis musim panas sing anget lan mongso adhem.

Kaya sing dakkandhakake ing ndhuwur Iki minangka Situs Warisan Dunia amarga ngemot klompok bangunan arsitektur Bauhaus sing menarik banget. Ana bangunan kaya iki ing saindenging jagad, nanging ora ana ing Tel Aviv, ing endi gayane berkembang ing taun 30-an kanthi tekane wong-wong Yahudi sing hijrah saka Jerman kanggo uwal saka kelairan Nazis.

Apa sing bakal dikunjungi ing Tel Aviv

Ana limang tetanggan ing kutha: sing diarani Kutha Putih, Jaffa, Floretin, Neve Tzedek lan pantai. Kutha Putih minangka sektor sing dadi Warisan Dunia lan sampeyan bisa nemokake ing antarane dalan Allenby lan dalan Begin lan Ibn Gvirol, kali Yarkon lan Segara Mediterania. Kabeh bangunan putih, jelas lan wis dibalekake liwat wektu.

Sampeyan kudu mlaku-mlaku ing dalan Rothschild Boulevard, karo kios-kios sing apik ing tengah lan kafe lan toko sing apik. Uga sadawane Sheinkin Street, yaiku simbol Tel Aviv, kanthi toko-toko antik, perhiasan lan kafe. Iki minangka lingkungan sing penting.

Jaffa ing sisih kidul Tel Aviv lan yaiku plabuhan lawas sing liwat wektu wis thukul. Menawan banget kanggo udhara lawas, pasar loak, lurung-lurung lan campuran budaya Yahudi lan Arab sing ora bisa dibantah. Pelabuhan kasebut uga minangka papan sing apik karo perahu cilik, restoran lan kafe lan pasar lan pemandangan ing jarak adoh saka Tel Aviv.

Floretin Uga ana ing sisih kidul lan bakal kayane kaya Soho ing Tel Aviv. Iki minangka lingkungan lawas sing, sanajan wis ganti suwe, nanging ora bakal saya owah mula dadi istimewa. Iki minangka bagean sing paling mlarat lan kudu yen sampeyan pengin ndeleng kontras. Sampeyan bisa mlaku liwat Pasar Levinsky, kanthi produk Yunani, Turki lan Rumania, lan yen nginep ing wayah wengi, ana bar sing murah lan umume wong-wong saka tengah teka.

Neve tzedek uga salah siji saka distrik paling tuwa ing Tel Aviv nanging ing wektu sing padha wis modis lan wis pulih. Iki diwiwiti wiwit pungkasan abad kaping XNUMX lan dadi lingkungan Yahudi pertama ing njaba Jaffa. Wis dalan-dalan sempit, akeh arsitektur oriental, galeri, butik, toko desainer lan restoran sing duwe teras teduh sing kudune mandheg ngombe.

Pungkasane, ana pantai tel aviv sing dipencet pirang-pirang mil ing pesisir kulon kutha. Yaiku salah sawijining pantai Mediterania paling dawa lan ing mangsa panas utamane rame karo turis lan warga lokal sing teka kanggo njupuk kauntungan saka banyu sing anget. Dadi akeh banget, ana papan kanggo kabeh wong. Malah pantai ing Hotel Hilton dikenal minangka keunggulan pantai gay lan pantai Gordon-Frishman minangka titik pertemuan modis. Uga ana Pantai Pisang, Dolphinarium lan Pantai Alma.

24 jam ing Tel Aviv

Apa sampeyan ana ing Yerusalem lan pengin plancongan menyang Tel Aviv? Dadi, sampeyan kudu gawe jadwal sawetara, metu luwih dhisik lan njupuk kauntungan. Yen sampeyan musim panas, sampeyan bakal nglampahi pirang-pirang jam ing pantai supaya sampeyan bisa miwiti ing Jaffa kanggo seneng plabuhan, sarapan ing segara lan mlaku-mlaku. Neve Tzedek ing jejere supaya sampeyan bisa nambah menyang tur lan mangan awan ing kana.

Ing wayah sore, sampeyan bisa milih milih pantai utawa arep ngunjungi salah sawijine museum sing duwe Tel Aviv: Museum Rakyat Yahudi, Museum Tanah Israel, umume museum arkeologi, ing Museum Bauhaus (Elinga yen mung mbukak rong dina seminggu, Rebo lan Jumuah), Museum Sejarah Tel Aviv, Observatorium Azrieli sing bisa ndeleng kutha lan garis pantai 50 kilometer, uga gratis! Lan sawetara liyane musium khusus kanggo kapribadian penting utawa seni.

Lan ing wayah wengi kutha duwe urip wengi gedhe sing tahan kabeh esuk. Sampeyan bisa nedha bengi banjur metu nari utawa bar amarga papan iki mung kapenuhan tengah wengi.

Plancongan Tel Aviv

Yen sampeyan nginep sewengi ing Tel Aviv, sampeyan bisa nggunakake dina kaping pindho dina perjalanan, plancongan. Masada kanggo kula minangka kunjungan kaping pisanan sing ora kejawab. Yen umure luwih saka 40 taun, sampeyan bisa uga ngelingi klasik Hollywood sing diarani Masada.

Iki minangka jeneng reruntuhan benteng lan istana ing ara-ara samun, ing sawijining gunung, sing nolak serangan Romawi kanggo wektu sing suwe, pungkasane tundhuk lan wong-wong sing slamet nggawe bunuh diri, mula dheweke dianggep martir. Sampeyan uga Warisan Donya.

 

Sampeyan bisa ngunjungi Masada lan nindakake a Tur Laut Mati ing wektu sing padha, contone. Sampeyan uga bisa nambah riko Ein Gedi oasis, bukak hiking lan nongkrong ing pantai Laut Mati pribadi. Utawa malah, dolan menyang Petra, ing Yordania tanggane. Sanajan mesthine, iki kalebu lelungan pesawat. Sampeyan uga bisa bukak Caesaea lan Galiléa, yen sampeyan kasengsem ing sejarah terakhir sejarah Alkitab amarga tur kalebu kalebu kunjungan Nasaret.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*