Paspor paling apik lan paling ala kanggo lelungan ing saindenging jagad

Salah sawijining masalah utama para turis nalika plancongan ing luar negeri yaiku arep lelungan menyang negara-negara tartamtu, sampeyan butuh visa lan kepiye carane entuk.

Nduwe paspor ora mesthi njamin yen sampeyan bisa ngunjungi negara liya amarga gumantung saka sepira persetujuan bilateral sing negara asal karo negara liya. Kanthi cara iki, sawetara paspor bakal luwih lelungan tinimbang liyane amarga nggunakake, luwih akeh lawang sing dibukak ing jendela imigrasi utawa ing kontrol keamanan bandara.

Ing pangertèn iki, banjur kita bakal mriksa paspor sing luwih akeh fasilitas kanggo lelungan ing luar negeri lan sing kurang. Sampeyan bisa teka karo kita?

Kriteria apa sing nggawe paspor luwih apik utawa luwih elek?

Miturut konsultasi London Henley & Partners, kemampuan sawijining negara entuk pengecualian visa minangka refleksi hubungan diplomatik karo negara liya. Kajaba iku, syarat visa uga ditemtokake dening timbal balik visa, risiko visa, risiko keamanan, lan pelanggaran aturan imigrasi.

Paspor paling apik kanggo lelungan ing saindenging jagad

Ndhaptar paspor lan visa

Alemania

Paspor Jerman minangka sing mbukak lawang paling akeh ing jagad iki lan sing pengin saben wong lelungan amarga bisa mlebu 177 saka 218 negara lan wilayah tanpa visa miturut Indeks Watesan Visa 2016.

Suecia

Paspor Jerman diikuti karo Swedia. Kanthi mangkono, wong lelungan bisa pindhah menyang saindenging jagad lan ngakses 176 negara tanpa prelu nggawa ijin khusus.

España

Paspor Spanyol bisa langsung mlebu 175 negara ing jagad iki lan padha taraf karo warga Italia, Finlandia lan Prancis.

Inggris Raya

Paspor Inggris ngidini warga negara iki mlebu 175 negara tanpa visa nanging ing kasus iki, timbal balik ora total amarga Inggris Raya mbutuhake visa saka pirang-pirang negara Afrika lan ing pirang-pirang negara Asia visa dibutuhake saka Inggris sanajan ana kolonial Inggris sing misuwur ing bawana iki.

Amerika Serikat

Bebarengan karo warga negara Walanda, Denmark lan Belgia, wong Amerika dijamin akses gratis menyang 174 negara ing saindenging jagad. Nanging, iki ora bisa dibales maneh amarga ing Amerika Serikat, visa isih dibutuhake saka negara-negara Asia, Afrika lan Timur Tengah.

Paspor paling ala kanggo lelungan ing saindenging jagad

Gambar | CBP Photography

Miturut dhaptar sing digawe saben taun dening konsultasi London Henley lan Mitra lan Asosiasi Transportasi Udara Internasional, negara-negara ing ngisor iki duwe paspor paling ora duwe bathi kanggo lelungan ing saindenging jagad.

Afghanistan

Negara Asia iki duwe paspor sing paling ora disenengi kanggo lelungan ing luar negeri amarga wargane mung bisa mlebu 25 negara tanpa visa, sing nyuda kasempatan kanggo ngerteni sudhut liyane ing jagad iki.

Pakistan

Kanthi paspor Pakistan, turis mung bisa ngakses 26 negara kanthi bebas mula dheweke kudu sabar lan nindakake akeh dokumen kanggo lelungan jagad.

Iraq

Sanajan warga Irak duwe luwih akeh kemungkinan plancongan tanpa visa tinimbang sadurunge, nanging isih jumlah kurang. Sing duwe paspor Irak mung duwe mobilitas sing ora diwatesi ing 30 negara.

Tanjung

Wong-wong saka Suriah rada angel amarga dheweke mung bisa mlebu 32 negara tanpa visa.

Sudan

Warga Sudan, uga Nepal, Iran, Palestina, Ethiopia lan Eritrea mung bisa lelungan menyang 37 negara tanpa kudu njaluk visa.

Libya

Paspor wong Libya uga kurang nguntungake dibandhingake karo warga negara liya ing dunya amarga mung bisa mlebu 36 negara tanpa visa.

Somalia

Ora mung angel dadi wong Somalia lan bisa lelungan menyang luar negeri, nanging uga bakal bisa nindakake tanpa watesan ing mung 31 negara, tanpa visa. Kanggo saindenging jagad, dheweke kudu menjalani prosedur lengkap sing ngluwihi ngirim aplikasi ing jendhela utawa ngolah kanthi online.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*