7 sajian khas Meksiko sing kudu dicoba

7 sajian khas mexico

Ngomong babagan panganan Meksiko, pisanan, ngomong babagan gastronomi sing diklasifikasikake dadi Warisan Budaya Kemanusiaan sing Ora Ketara dening UNESCO. Kahanan kasebut bakal menehi sampeyan ide babagan pentinge lan kekayaan Meksiko babagan pasugatan lan kenapa kita menehi pilihan 7 sajian khas Meksiko sing ora bisa dilalekake.

Nyatane, kita ngadhepi salah sawijining masakan sing paling macem-macem ing saindenging jagad, kalebu ing bahan-bahan lan ing macem-macem panganan. Kita bisa ujar manawa saben negara bagian lan saben kutha duwe pawon dhewe. Nanging, kita bakal ngobrol karo sampeyan babagan panganan khas Meksiko kanthi umum, yaiku resep umum kanggo kabeh negara.

Panganan khas Meksiko: Sawetara sejarah

Gastronomi Meksiko saiki minangka asil saka sintesis substrat pra-Kolombia lan warisan Spanyol. Pengaruh Afrika, Asia, Timur Tengah lan uga Prancis wis ditambahake kanggo iki. Saka jagad sadurunge Hispanik, wis akeh bahane. Contone, jagung, cabai, kacang buncis, tomat, alpukat lan rempah-rempah pirang-pirang kayata papalo, epazote utawa godhong suci.

Nanging kabeh mau gabung karo wong-wong saka Eropa kayata gandum, pari, kopi lan uga tanduran aromatik kaya godhong teluk, cumin, oregano, tombak utawa ketumbar. Dheweke malah teka karo wong Spanyol daging kayata daging babi utawa pitik y woh-wohan kayata jeruk, jeruk nipis utawa gedhang.

Kaya sing wis dakkandhani, asil saka kabeh yaiku masakan sing ditandhani bhinéka ing antarane negara-negara sing beda-beda sing kalebu negara Aztec. Ora padha ngomong babagan gastronomi Baja California tinimbang nindakake babagan Chiapas dhewe. Nanging kabeh panganan khas Meksiko duwe basis sing umum. Kita bisa ujar manawa kabeh adhedhasar bahan kaya jagung, cabai lan kacang buncis, uga tartamtu teknik kuliner tandhing kasebut.

Pitu sajian sing dadi panganan khas Meksiko

Macem-macem resep sing nggawe masakan Meksiko ora bisa nyimpulake ing siji artikel. Mula, kita bakal fokus ing pitung sajian khas sing bisa ditemokake ing wilayah apa wae ing negara kasebut, saka Sonora munggah Veracruz (kita ngidini sampeyan ing kene pandhuan kanggo kutha iki) lan saka Jalisco munggah Quintana Roo. Mula, kita bakal menehi proposal gastronomis saka Meksiko.

Taco

Sawetara pastor tacoos

Taco pastor

Mungkin dheweke piring paling populer Meksiko, nganti saiki wis ngluwihi wates lan saiki bisa ditemokake ing endi wae ing jagad iki. Dheweke penting banget ing masakan negara sing diciptakake pedunung atur ukara karo wong-wong mau. Contone, "mbuwang taco" identik karo mangan utawa "tanpa katresnan, sawetara pastor tacos al."

Apike, resep sampeyan ora gampang disiyapake. Is babagan tortilla glepung jagung utawa gandum ing bahan kasebut dilebokake. Lan sabenere ing kene dununge regane taco amarga, gumantung karo apa sing ana ing njero, dheweke nggawe macem-macem sajian lan nampa jeneng sing beda. Nanging loro sing paling populer yaiku:

  • Taco pastor. Kita wis nyebutake, nanging saiki bakal dakcritakake apa sing kalebu. Biasane, isine daging babi sing diasinake, sanajan bisa uga daging sapi. Marinade iki disiapake nganggo rempah-rempah, achiote lan lombok abang rebus. Bawang, nanas, lan ketumbar uga ditambah, uga macem-macem jinis saos.
  • Taco emas. Ing kasus kasebut, isi digawe nganggo daging pitik, kacang lan kentang sing wis direndhem. Digoreng kanthi cara iki banjur ditambah keju, salad, lan saus parut. Ing sawetara wilayah, dipangan diiringi saos ijo liyane utawa duduh kaldu pitik sing direndhem.

Burrito lan fajitas

Loro burrito

Burrito, klasik kalebu panganan khas Meksiko

Sanajan resep liyane bisa uga dianggep, isih taco diiseni produk beda. Biasane digawe saka macem-macem jinis daging, mrico, bawang lan cabai. Kajaba iku, biasane diiringi kacang buncis refried lan hiasan liyane.

Kita bisa menehi pitutur sing padha babagan quesadillas. Dheweke uga jajan jagung, sanajan sing khas yaiku keju minangka bagean saka isine. Nanging, yen sampeyan wani nyoba sing luwih asli, njaluk sing, uga bahan tradisional sing ana kembang waluh.

Tahi lalat, kalebu panganan klasik ing Meksiko

Mole

Piring mol

Ing negara Aztec, jinis saos digawe saka cabai, mrico lan rempah-rempah liyane nampa jeneng saka moles. Saka iki dijupuk apa sing digawe karo alpukat lan sayuran kasebut. Minangka sampeyan bisa ngira, kita ngomong babagan guacamole, bisa uga saus sing paling misuwur ing Meksiko sing ora ana watese. Minangka penasaran, kita bakal ngandhani yen wiwit jaman pra-Columbian lan, kanggo wong Maya, dheweke duwe simbolisme erotis.

Nanging, saiki, jinis saus sing luwih spesifik diarani mole sing kalebu panganan khas Meksiko. Iki minangka salah siji sing uga digawe nganggo mrica cabe lan rempah-rempah liyane, nanging duwe coklat katon. Kanthi extension, iki uga diarani daging utawa sayur sayur digawe nganggo saus iki.

Sanajan saben negara duwe resep dhewe, sing paling disenengi ing Meksiko yaiku mol poblano. Dadi saya populer, saben taun, dirayakake ing Puebla un Festival khusus kanggo saos iki. Iki digawe nganggo macem-macem jinis cabai, tomat, bawang, bawang putih, coklat peteng lan rempah-rempah. Yen dicoba, sampeyan ora bakal kuciwa.

Babi cilik Pibil

Piring cochinita pibil salah siji saka 7 panganan khas mexico

Cochinita pibil

Pibil yaiku istilah Maya sing digunakake kanggo nyebut panganan sing disiyapake ing oven bumi. Iki dikenal minangka pib lan ing kana asale jeneng sajian iki. Originally, iku misuwur ing Semenanjung Yucatan, tanah sing larang regane sampeyan bisa ngunjungi apa sing disaranake ing artikel iki. Nanging wis nyebar menyang kabeh Meksiko lan uga kabeh jagad.

Saka daging babi diasinake ing achiote, rempah-rempah sing uga digunakake ing jaman pra-Columbian. Banjur dilebokake ing oven bumi utawa sing padha karo bawang bombay abang, mrico habanero lan oranye asem. Kabeh mau dibungkus karo godhong gedhang supaya ora garing lan ditinggalake masak sewengi.

Secara logis, panganan iki wis ora digawe kanthi cara tradisional, nanging isih enak banget. Kanggo saos, ora mung achiote sing campur, oregano, cumin, minyak zaitun, cuka lan jus jeruk asem uga ditambah.

Escamole lan belalang

Piring escamoles

Escamoles

Panganan kasebut kalebu ing sajian panganan khas Meksiko amarga kalebu bagean, nanging sampeyan ngelingake manawa sampeyan bisa uga ora nyoba. Alesané gampang banget. Escamole yaiku larva semut krikil sing dipangan ing negara Aztec wiwit jaman pra-Columbian. Yen kita ngandhani yen dheweke uga diarani "Kaviar Meksiko", sampeyan bisa nemokake babagan carane ngurmati. Biasane dipangan digoreng lan diiringi endhog lan rempah-rempah kayata epazote.

Kanggo bagean kasebut, kita uga bisa ngandhani perkara sing padha babagan walang. Is babagan walang cilik Uga dipangan goreng, sanajan aperitif utawa ing taco lan quesadillas. Ing kasus apa wae, kalorone dianjurake kanggo palate wani.

pozole

pozole

Kasserol Pozole

Iki meksa bat Iki kalebu, minangka tambahan kanggo duduh kaldu, biji jagung cacahuazintle, daging pitik utawa daging babi lan bahan liyane. Antarane, kayata bawang, apu, kubis, lobak, alpukat, keju utawa kulit babi.

Lan sampeyan bisa nemokake dhewe akeh jinis pozole. Nanging, kabeh kalebu rong kategori: ing putih, luwih gampang amarga mung duwe jagung lan daging lan pedhes, luwih rumit lan bisa menehi rasa pedhes banget.

Kita uga kudu golek asal usul ing jaman pra-Hispanik. Nyatane, jenenge asale saka Nahuatl tlapozonalli, sing artine "rebus" utawa "sparkling", sanajan teori liyane ngandhakake yen duwe jeneng posoli, istilah saka basa Cahita sing bisa diterjemahake minangka "masak jagung."

Makanan penutup: permen kacang

Roti jagung, panganan cuci mulut ing antarane 7 panganan khas mexico

Roti jagung

Kita ora bisa ngrampungake tur babagan panganan khas Meksiko tanpa ngomong babagan panganan cuci mulut. Sawetara cocog karo sing kita kenal ing negara kita. Ora muspra, kita wis ujar manawa masakan Meksiko duwe komponen Hispanik sing kuat. Yaiku kedadeyane Churros, sing puding pariing fritter utawa jericallas, padha karo custard kita.

Nanging, panganan cuci mulut liyane asli. Salah sijine yaiku permen kacang, produk sing saiki kasedhiya ing gastronomi ing negara Aztec. Digawe nganggo susu, kuning telur, kayu manis, gula, almond remuk, kenari lan tepung jagung, kanthi logis saka kacang buncis sing dimasak tanpa uyah.

Nanging dheweke uga misuwur banget tuas, sejenis jajan sing disiapake nganggo banyu, madu, kacang lan mentega sing ora asin. Kita uga bisa ngandhani babagan iki sapote ireng, sing pangkalane yaiku woh saka wit sing diarani lan sing diiringi endhog, kayu manis lan gula ing antarane bahan liyane. Rasane kepengin banget, kaget padha karo coklat. Pungkasan, disaranake roti jagung utawa jagung seger ing cob. Kanggo gawe legi, nduweni susu lan kayu legi kental bebarengan karo bahan liyane kayata endhog, mentega lan glepung. Mung enak.

Minangka kesimpulan, kita wis crita babagan pitung sajian sing dadi sorot saka panganan khas Meksiko. Nanging, kita bisa uga kalebu wong liya kayata sup jeruk nipis, sing populer tamalesing Kripik tortilla utawa marquesitas. Maju lan coba!

 

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*