Cruise liwat fjord Norwegia

Pelayaran Fjord

Nggawe pelayaran fjord norwegia Iku alternatif banget yen sampeyan pengin seneng mujur nengen apik saka gletser, gunung salju lan grojogan mokal. Nanging uga yen sampeyan pengin nemu sesanti saka Aurora borealis utawa sing tengah wengi Sun.

Sawetara lelungan minangka nyengsemaken minangka sailing liwat fjord bisu ing tengah alam nyengsemaken. Ing kasunyatan, iku salah siji saka favorit kanggo penumpang cruise, sing salah siji wis rampung utawa wis ngrancang. Kanggo kasurung kanggo nemu layaran liwat fjord Norwegian, kita bakal nuduhake sampeyan kabeh sing perlu kanggo ngerti bab jinis trip.

Suwene pelayaran kelas iki?

Cruise ing Bergen

Kapal pesiar ing Bergen, diarani gapura menyang fjord Norwegia

Biasane lelungan tetep antarane pitu lan wolung dina. Iki minangka wektu minimal kanggo ngerteni keajaiban alam kasebut kanthi apik. Nanging, ana kapal pesiar limang dina. Lan, Kosok baline, ana kamungkinan chain loro itineraries nyawiji patbelas dina lelungan.

Uga, ana cruises sing kalebu bandar Nordic liyane, saliyane wong Norwegia. Tuladhane, Copenhagen o Stockholm. Iki bakal ngidini sampeyan ngerti ibukutha ayu liyane. Nanging saran kita yaiku paling ora siji timbangan sewidak persen ana ing pelabuhan Norwegia.

Kita uga menehi rekomendasi sing padha kalebu Oslo, ibukutha negara. Meh kabeh cruises iki nindakaken, nanging luwih apik kanggo nggawe manawa. Kutha iki minangka kutha sing apik banget, kaya sing bakal dideleng, nawakake akeh kunjungan.

Apa tanggal paling apik kanggo layaran fjord Norwegia?

Naeroyfjord

Pemandangan fjord saka Naeroyfjord

Wektu sampurna kanggo sampeyan njupuk salah siji cruises iki sing dadi saka Mei nganti September. Musim dhuwur digawe saka sasi saka Juni, Juli lan Agustus, nalika suhu luwih anget lan dina luwih suwe. Nalika iku sampeyan bisa seneng alam Norwegian paling nyengsemaken. Kajaba iku, srengenge tengah wengi diapresiasi kanthi kemegahan 21 Juni.

Uga sasi saka Mei lan september Iki tanggal apik kanggo layaran liwat fjord Norwegia. Suhu uga nyenengake, sanajan sampeyan ora bisa dipercaya. Cuaca ing wilayah kasebut uga ora stabil, mula bisa adhem sajrone sawetara menit. Kajaba iku, ing sasi iki ana mangsa kurang, supaya prices luwih murah. Nanging, aja ngarep-arep tawaran gedhe. A cruise liwat fjord Norwegia larang.

Sawise kita wis diterangno kanggo sampeyan nalika njupuk cruise saka jinis iki lan suwene iku kudu tahan, wektu wis teka kanggo fokus ing apa pengalaman apik iki nawakake sampeyan. yaiku, kang fjord lan stopovers ora bisa ilang ing cruise Panjenengan.

Fjord penting ing layaran Panjenengan

Sognefjord

Sognefjord, disebut raja fjord

Laka alam apik tenan saka fjord ora luwih saka lembah pesisir sing diukir dening gletser menyang segara wis mlebu nggawe jinis tlaga. Asil punika, sabenere, jenis laguna diubengi dening tebing spektakuler. Sawetara wong tekan ambane gedhe, sing ngidini pandhu arah kapal pesiar.

Ana liwat ewu fjord ing pesisir kidul-kulon Norwegia, ing pesisir Segara Lor. Secara khusus, dipérang dadi papat wilayah. Sing pisanan yaiku rogaland lan kalebu telpon Batu mimbar utawa Preikestolen, dianggep salah siji saka viewpoints paling spektakuler ing donya. Kapindho yaiku saka hordalandngendi kutha warasdiubengi dening telpon pitung gunung, kang bakal kita ngomong bab mengko. Kanggo bagean kasebut, wilayah katelu yaiku Song of Fjordane lan kaping papat saka More og Romsdal, karo gunung nyengsemaken lan grojogan.

Nanging sing luwih penting yaiku kita ngomong karo sampeyan babagan fjord utama sing kudu sampeyan deleng. Rajane yaiku Sognefjord, sing ana ing zona katelu saka sing kasebut. Lan kita menehi judhul iki amarga paling gedhe ing Norwegia lan nomer loro ing donya sawise sing Scoresby ing Greenland. Dawane ora kurang saka 204 kilometer menyang pedalaman semenanjung Skandinavia, menyang kutha Skjolden, wis ing Taman Nasional Jotunheimen. Fjord sing nggumunake iki nduweni tebing sing dhuwure luwih saka sewu meter lan lengen segara nduweni jembar rata-rata meh limang kilometer. Dene ambane banyune tekan 1308 meter ing paling jero.

Ora kurang nyengsemaken punika fjord saka Naeroyfjord, sing dumunung ing sisih siji saka sadurunge. Nanging luwih cilik tinimbang iki, dawane kira-kira pitulas kilometer. Nanging, uga nawakake lanskap sing apik banget. Bebarengan karo iki, wis diumumake Warisan Donya fjord saka Geiranger, sing misuwur kanthi grojogan. Ing antarane iki, sing saka sedulur pitu, dumunung ngelawan saben liyane ing saben sisih fjord, lan siji saka Veil, nyengsemaken nalika dipadhangi srengenge.

Akhire, iku penting sing cruise liwat fjord Norwegian kalebu storfjord, kang dumunung ing wilayah saka sunmore. Kanthi dawane satus sepuluh kilometer, iku sing kaping lima ing Norwegia lan ditondoi dening pulo lan pesisir sing miring.

Kutha utama ing layaran liwat fjord Norwegia

Cruise ing Oslo

Kapal pesiar ing Oslo, ing ngarepe Kastil Akershus

Nanging layaran liwat fjord Norwegia ora mung ngijini sampeyan kanggo seneng mujur nengen apik lan unik. Iku uga menehi kesempatan kanggo ketemu kutha lan kutha ayu, akeh khas pesisir negara. Kita bakal nuduhake sawetara sing ora bisa ilang ing perjalanan sampeyan. Ing antarane yaiku Oslo, ngendi akeh cruises iki mangkat saka, nanging uga waras o Alesund.

Oslo, titik departure kanggo cruise

Istana Storting

Storting bangunan ing Oslo

Ibukutha Norwegia sing éndah didegaké ing abad kaping XNUMX déning Raja Harold Hardrade, sanajan ora dadi ibukutha nganti XIV. Kanggo abad iki disebut Christiania lan simbol gedhe iku ing Benteng Akershus. Dibangun watara pitung atus taun kepungkur, direnovasi ing abad kaping XNUMX sawise kanon Renaissance. Saiki, iku fungsi minangka mausoleum kanggo raja-raja Norwegia lan uga omah-omahé loro museum: sing saka Perlawanan lan sing saka Angkatan Bersenjata.

Ora kurang ayu iku Royal Palace, dibangun ing abad kaping XNUMX kanthi garis klasik. Ing njero, Ruangan Manuk katon metu, diarani amarga temboke ana lukisan manuk. Kanggo wektu sing padha belongs ing Gedung Storting, sing nduwe parlemen Norwegia lan duwe setengah bunderan gedhe ing ngarep.

Gegayutan karo warisan agama, kudu disorot Katedral Juruwilujeng lan Saint Olaf, Baroque pisanan lan neo-Gotik kaloro. Kanggo dheweke bagean, ing Gréja Romawi Gamle Aker Iki minangka bangunan paling tuwa ing kutha, amarga dibangun ing abad kaping XNUMX, lan sing saka trinitas, padha neo-Gothic saka abad ka-XNUMX, iku paling gedhé ing Oslo.

Minangka kanggo museum, iku stands out sing saka wong Norwegia, karo satus seket omah tradisional lan ing gereja goal stave, sing tanggal bali menyang taun 1200. Nanging mbok menawa ing Museum Kapal Viking y Kon-Tiki, kang omahé rakit petualang misuwur Thor Heyerdahl. Nanging, loro galeri seni luwih terkenal: ing Museum Munch Lan Galeri Nasional.

Bergen, gapura menyang fjord Norwegia

Bèntèng Bergenhus

benteng bergenhus

Ibukota Provinsi Kab hordaland, iku mandeg prentah ing sembarang cruise liwat fjord Norwegian. Ing sampeyan kudu ngunjungi briggen utawa kutha lawas, karo omah kayu khas abad kaping XNUMX sing niru abad tengahan sing dirusak dening geni. Nanging, bangunan paling tuwa ing kutha kasebut yaiku Gereja Romanesque Santa Maria, sing tanggal saka XII.

Iku uga abad tengahan Katedral St. Olaf, senajan direformasi sacara ekstensif ing abad ka-XNUMX. Nanging liyane saka simbol kutha iku imposing benteng bergenhus, sawetara bangunan sing wiwit abad kaping XNUMX. Ing tangan liyane, ing tetanggan kaya nygardshoyden sampeyan bisa ndeleng omah neoklasik XIX lan liyane saka gaya seni deco.

Nanging, sing paling apik babagan Bergen yaiku pasar terbuka, kang dianakaké ing port. Lan uga funicular sing munggah Gunung Floyen, ing wektu iku salah siji saka pitung gunung misuwur sing ngubengi kutha. Ing sisih ndhuwur ana sudut pandang sing menehi pemandangan pesisir Norwegia sing apik banget.

Alesund, permata saka seni nouveau

Alesund

Pemandangan pelabuhan Alesund

Kutha iki uga dianggep minangka titik akses menyang fjord saka Geiranger. Kita bisa nemtokake minangka kutha saka seni nouveau. Ing wiwitan abad kaping XNUMX, kobongan kasebut ngalami kobongan sing ngrusak. Nalika mbangun maneh, gaya arsitektur kasebut ditindakake ing pirang-pirang bangunan. Mulane, Alesund punika monumen sakabèhé.

Nanging, kutha kasebut uga duwe omah kayu sing disimpen saka geni. Nanging, simbol gedhe sawijining sudut pandang gunung alaska, sing bisa menek liwat luwih saka patang atus langkah, nanging uga dening mobil. Pemandangan kutha, dumunung ing pitung pulo, spektakuler.

Geiranger

Geiranger

Geiranger kanthi lingkungan alam sing nyengsemake

Terus menyang fjord saka Geiranger sampeyan bakal nemokake kutha kanthi jeneng sing padha, kadhaptar minangka Warisan Donya. Uga, dianggep tujuan wisata paling apik ing Skandinavia dening guide adiluhung Planet sepi. Iki minangka desa tradisional Norwegia kanthi omah kayu lan gereja cilik. Nanging, sawijining sakubengé apik banget, karo panggonan kaya ing gunung dalsnibba. Ora kebeneran yen ana limang hotel utawa saben taun nampa luwih saka satus seket kapal pesiar.

Ing kesimpulan, kita wis ditampilake sampeyan kabeh sing perlu kanggo ngerti make a pelayaran fjord norwegia. Kita mung pengin ngelingake yen sampeyan uga duwe keajaiban alam sing nyengsemake saka jinis iki ing negara liya kayata Islandia, Skotlandia lan malah Selandia Anyar y Inggris. Wani ngerti panggonan unik iki.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*