Penasaran ing Paris sing bakal nggawe sampeyan bisu

Paris

Paris minangka kutha sing duwe akeh sing ditawakake. Papan sing kebak pesona sing bakal kelangan awakmu ing akeh utawa tugu sing luar biasa sing nghias ibukutha, nalika ngrasakake iklim sing nyenengake sajrone taun.

Kanthi jembaré 105 kilometer persegi, lan akeh banget keajaiban sing bisa dideleng ing pojok endi wae, mesthine 10 rasa penasaran Paris yen dakkandhani, sampeyan ora ngerti.

Sudut Mesir ing ibukutha

Piramida Louvre

Piramida Louvre Museum dirancang dening arsitek Ieoh Ming Pei, lan diresmekake ing taun 1989. Nduwure 20,1 juta lan 673 panel kaca laminasi. Bobot 180 ton, ing suhu kasebut padha karo sing terdaftar ing piramida Cheops, ing Mesir: 51 derajat Celcius. Opo maneh, nduweni ukuran sing padha.

Ana telung Patung Liberty!

Sing paling misuwur yaiku ing Amerika Serikat, ing sisih kidul pulau Manhattan, nanging ana rong replika sing ana ing Prancis: siji ing Colmar, diresmekake ing taun 2004, lan liyane ing Paris. ing Pulo Swan. Sing terakhir dirancang dening seniman Italia-Prancis Auguste Bartholdi, lan diresmekake tanggal 4 Juli 1889.

Kanggo sarapan, roti lan keju. Lan kanggo nedha awan, lan kanggo nedha bengi ...

baguette

Yen sampeyan wis nate krungu wong ujar manawa wong Paris mangan roti lan keju saben dina lan sampeyan ora precaya, mula sampeyan salah. Kanggo wong-wong mau, loro panganan iki dhasarSupaya dheweke ngetutake aturan sing ketat banget kanggo entuk baguette sing paling apik lan keju sing paling apik. Lan apik banget yen digawe ...!

Apa sampeyan bisa mbayangake Paris kanthi guillotine sing gedhe?

Sithik ditinggalake kanggo mbangun. Lan, yaiku kanggo Pameran Universal taun 1889, dianakake sayembara kanggo ngrancang karya monumental, sing bakal dadi tilase kutha kasebut. Antarane usulan-usulan liyane, ana sing gawe guillotine setinggi 274 meter, kanggo mengeti kontribusi Prancis ing praktik iki. Untunge, pungkasane, diputusake nggawe Menara Eiffel, sing ora bisa nyerang lan bisa gumunggung duwe nilai hias sing dhuwur.

Latin Quarter, papan sing paling gedhe swasanane

Dumunung ing sisih kidul Ile de la Cité, lan minangka salah sawijining lingkungan paling urip. Sajrone Jaman Medieval, iki dipanggoni dening siswa sing nganggo basa Latin. Sampeyan kudu ujar manawa iki minangka salah sawijining titik panas sajrone Revolusi Mei 1968, sanajan saiki minangka lingkungan sing sepi, restoran lan kafe sing nyenengake ngajak sampeyan lungguh lan istirahat.

Kilometer nol, ing alun-alun Notre Dame

Point Zéro

Iki dudu pusat Prancis, nanging uga ing Paris. saka titik iki, saka Point Zéro sing diarani, sampeyan bisa ngetung jarak kabeh dalan ing kutha. Ing wilayah kasebut asring dikandhani manawa wong sing ngetrapake kemungkinan bakal bali, amarga nasib apik bakal ngancani dheweke sajrone nginep.

Kita ora ngerti apa sejatine utawa ora, nanging papan kasebut mesthi apik.

Paris nyingkiri 13 distrik

Nomer 13 (lan saiki isih akeh budaya) nganggep nomer nasib ala. Sajrone Revolusi Prancis taun 1795, 12, lan 48 subdivisi didegake, nanging dheweke ora pengin nggawe siji maneh amarga wedi yen kutha iki bakal tiba saka sih-rahmat. Ana prekara sing sejatine durung kedadeyan, amarga saiki wis 20 kabupaten lan saiki isih urip.

Tangga spiral Museum Louvre

Ing Museum Louvre, kita bisa ndeleng lan nggunakake tangga spiral sing apik. Nanging, apa sampeyan ngerti manawa ana macem-macem jinis lan beda fungsine? Dheweke minangka elemen sing narik kawigaten, mula uga arsitek terkenal wis 10 taun sinau. Saiki dheweke wis nindakake tugas sing nyengsemake, nalika dheweke crita, pentinge dheweke, sebab sukses, lan liya-liyane. Kanggo informasi luwih lengkap, disaranake sampeyan maca tesis doktor arsitek Alberto Sanjurjo.

Misteri Katedral Notre Dame

Gargoyle

Katedral Gothic sing paling misuwur ing saindenging jagad iki, lan minangka tugu sing paling asring dikunjungi ing Paris. Sampeyan bisa nemokake ing Ile de la Cité, ing endi gargoyles sing ngevakuasi banyu saka atap, sing dipercaya bisa tangi nalika wengi Joan of Arc diobong.

Salam, seni

Ora cukup kanggo ngucapake Bonjour utawa Bonsoir (kaya biasane) kanthi nada swara sing normal, latihan akeh supaya metu bisa alam. Warga Paris seneng basane, mula yen sampeyan salam kanthi paling penting, amarga kasampurnan sing mutlak ora ana - salam sing sampurna, aku yakin sampeyan bakal seneng obrolan sing luwih akeh.

Paris minangka kutha sing kesasar mesthi nyenengake, apamaneh sawise maca rasa penasaran iki, sampeyan ora mikir?

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*