Pantai Barat Irlandia, perjalanan sing penting (I)

Irlandia Moher
Dina iki aku bakal nerangake pérangan pisanan rute aku ndamel sadawane pesisir kulon Irlandia, pesisir Atlantik. Area lanskap sing luar biasa. Aku nganggep Irlandia sejati.

Total lelungan 6 dina, 5 ing sisih Atlantik negara kasebut lan sedina ing ibukota Irlandia (sing sadurunge dak dolan). Titik wiwitan kanggo saben wisata yaiku Galway City, ing sisih kulon sisih kulon.

Pesisir Atlantik negara kasebut duwe mujur nengen kanthi padang rumput sing ijo banget amarga iklim, udan lan angin dijamin sepanjang taun.

Galway minangka salah sawijining kutha paling penting ing Irlandia, sanajan mung duwe 75000 jiwa. Kutha iki minangka kutha universitas, kanthi kegiyatan budaya, lan 2 jam nganggo mobil saka Dublin.

Negara Anglo-Sakson nawakake kabeh sing sampeyan butuhake kanggo para pecinta alam, katenangan, crita rakyat lan adat istiadat tradisional.

ijo moher irlandia

Kepiye carane tekan Galway lan apa sing kudu ditindakake?

Saiki ora ana penerbangan langsung sing nyambung kutha Spanyol karo Galway. Sing paling cedhak yaiku mabur menyang Dublin utawa Cork lan saka kana pindhah menyang Galway.

Aku yakin manawa Galway minangka pilihan sing paling apik kanggo base camp supaya bisa nindakake rute lan wisata sing beda ing wilayah kasebut. Yen sampeyan pengin fokus ing sisih Lor lan nyakup Irlandia Lor, Westport (udakara 100Km ing sisih lor Galway) minangka kutha liyane sing cukup gedhe lan cukup apik kanggo dianggep minangka titik tengah lan miwiti lelungan.

Aku nyaranake sampeyan mabur menyang Dublin lan nyewa mobil langsung ing bandara. Kanthi cara iki, kita bisa ngunjungi ibukutha Irlandia lan kastil ing tengah Irlandia.

pesisir moher irlandia

Kira-kira jarak antarane rong populasi kasebut yaiku udakara 200Km, udakara 2 setengah jam nganggo mobil, umume liwat dalan gedhe. Saka Cork jarake meh padha nanging dalane dalan, mula kudu luwih saka 3 jam kanggo nggayuh tujuan budhal.

Jalan raya lan dalan negara kasebut pancen apik banget lan kajaba Dublin ora akeh kiriman. Elinga yen sampeyan drive ing sisih kiwa!

Galway minangka kutha kanthi ukuran medium lan bisa mlaku kanthi gampang.

El pusat bersejarah cukup ayu lan nyorot dalan utama sing mlaku lan pub Irlandia asli. Iki minangka papan sing apik yen duwe pint Guinness sing apik nalika ngrungokake lagu khas negara kasebut.

Area saka dermaga lan mlaku liwat segara minangka pilihan liyane sing apik.

jurang moher irlandia

Dina 1: Cliff of Moher, kudu dideleng ing Irlandia

Ruteku bakal diwiwiti karo situs turis paling penting ing negara kasebut. Lan tanpa mangu-mangu tontonan alam, kudu katon. Kita ora bisa lelungan menyang Irlandia tanpa ndeleng Cliff of Moher.

Wektu paling apik kanggo ndeleng dheweke pancen musim panas, nanging uga paling rame. Aku ngunjungi wong-wong mau ing wulan November, lan sanajan cuaca ora apik (kita ing Irlandia, meh mesthi udan) kita dhewe! Kita bisa mlaku ing jalur utama lan kabeh lampiran kanthi tenang, ora ana siji-sijine. Sanajan udan lan angin deres, kita bisa ngrasakake tamasya, pager babar blas dicocogake kanggo inclemencies wektu lan nyebrang kanggo kabeh abad.

Cliff saka moher duwe ketinggian luwih saka 100 meter ing ndhuwur segara. Titik paling dhuwur yaiku Tembok vertikal 200 meter tumuju segara. Lintasan wis disiyapake sing mlaku ing sadawane garis pantai 10 km sing dienggoni watu kasebut.

ireland moher atlantic

Kanggo nggayuh saka Galway sing paling cocog njupuk dalan N18 menyang desa Kilcolgan lan banjur menyang dalan N67. Total, udakara 75 km sing luwih saka separo ngliwati lanskap, lapangan lan padang rumput sing unik sing tekan segara, gunung-gunung sing watu-watu peteng sing endah, ...

Aku nyaranake sampeyan ngaso bebarengan kanggo ndeleng pemandangan, kita ana ing sisih kulon Irlandia sing asli. Setengah dalan sampeyan bakal ketemu Kastil Dunguaire, mandheg wajib.

Ing kana kita bisa parkir tanpa masalah. Kita mlebu ing lawang mlebu lan ing kana mbayar kanggo ngakses Presid Moher, udakara 6 euro saben wong kanggo nglindhungi tebing, mlebu Pusat Pengunjung lan parkiran.

Sawise mlebu, kita ngetutake jalur utama lan sawise sawetara meter, jurang sing nyengsemake bakal nggumunake kita. Sampeyan bisa duwe perspektif sing apik saka Cliff saka O'Brien's Tower, mapan ing sisih ndhuwur salah siji tebing lan ngetutake jalur utama ing sisih lor.

padang rumput moher irlandia

Ana agensi sing nawakake ndeleng perengan saka segara nganggo prau. Aku ora nindakake, nanging mesthine kudu hebat deleng moher saka ngisorYen sampeyan duwe wektu, aku bakal ngerteni.

Sawise kunjungan iki rampung, aku saranake sampeyan bali menyang Galway kanthi dalan darat tinimbang sing pesisir.. Desa lan kutha-kutha cilik sing diubengi padang rumput ijo iku sing bakal sampeyan deleng. Landskap sing apik ing endi wae sampeyan katon.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*