Pantai lan Pulo Paling Apik ing Filipina (Bagean 1)

Palawan ing Filipina

Yen sampeyan seneng pantai ngimpi banjur sampeyan kudu nyelehake Filipina ing radar sampeyan. Mesthi dadi tujuan liburan musim panas sing apik.

Kanggo ngatur perjalanan sampeyan kanthi becik, sampeyan kudu luwih ngerti babagan pulau lan pesisir, mula tulisen iki consejos supaya ora ketinggalan sing paling apik. 

Filipina

Teras ing Filipina

Minangka negara pulau mula digawe saka ewu pulau. Sing angel nggawe kabeh chip nalika mutusake lelungan lan mula luwih becik mikirake rute kasebut kanthi becik. Penerbangan internal minangka norma lan mulane priksa kaca Cebu Pacific, maskapai sing murah.

Sithik luwih saka 7 ewu satus pulau dipérang dadi telung wilayah: Luzon, sing dununge Manila, ibukota, Mindanao y Ing Bisaya.

Pantai Bocaray

Ing Luzon sampeyan bisa mlaku liwat sejarah Manila lan ngerteni warisan barat, nanging sampeyan uga bisa mlaku-mlaku teras-teras apik banget udakara udakara enem jam.

Ana teras ing Batad, Banaue, Sagada lan Bontoc, lan sampeyan bisa lunga dhewe utawa ndhaptar tur lan ngerteni, kayata Bontoc lan Sagada ing plancongan sing padha.

Filipina

Ya nduwe iklim rumit mula ana mangsa kemarau, musim panas lan musim panas, dadi garing. Kapisan wiwit Maret nganti Mei, sing teles antara wulan Juni lan November lan sing pungkasan yaiku saka Desember nganti Februari. Pancen panas banget.

Pantai ing Filipina

Pungkasan, apa sampeyan divaksinasi? Sampeyan kudu duwe Vaksin Tetanus, Diphtheria, lan Hepatitis A lan B. Ngerti kabeh iki, saiki kita bisa pindhah menyang tujuan paling apik ing Filipina.

Boracay

Bocaray

Punika a pulau sing asri sing udakara 300 km saka Manila, ing Kapuloan Visayas. Jembar udakara 10 kilometer persegi lan pesisir wis dadi salah sawijining tujuan wisata paling populer.

kapal ing boracay

Ora duwe bandara Dhewe bisa tekan segara saka pulau tetangga Panay lan pelabuhane, Caticlan. Sampeyan bisa teka ing kana nganggo pesawat utawa feri saka pulau tetanggan utawa saka Manila. Sampeyan bakal ngerti manawa ana loro bandara tanggi sing mesthi ditawakake: Caticlan lan Kalibo.

Sawise ana ing endi wae, sampeyan kudu liwat plabuhan lan saka kana njupuk feri. Bandara Caticlan Luwih cedhak lan rute darat meh limang menit, nanging 90 minangka menit sing misahake pelabuhan kasebut Kalibo. Transportasi murah banget, ya.

Perjalanan numpak kapal menyang pulau Boracay, luwih saka feri yaiku kapal, uga murah lan cendhak banget, limang menit karo segara sing tenang. Ing sisih liyane, sampeyan bisa numpak becak kanggo njaluk menyang akomodasi.

Boracay dipérang dadi tetanggan o kang dadi desa. Wilayah sing paling turis, yaiku bar lan restoran, yaiku desa Yapak, ing sisih lor. Banjur ana desa Balabag, ing tengah, lan sisih kidul ana desa Manoc-Manoc.

Boracay ing wengi

Kanggo nyritakake sejatine jeneng kasebut sing ora bakal dirungokake, sampeyan ora bakal bisa ndeleng ing majalah utawa blog lelungan amarga umume dheweke diarani Stasiun 1, 2 lan 3.

Dadi, Stasiun 1 minangka gabungan saka party urip kanthi paling ayem, ana sawetara perkara. Saiki yen mlaku-mlaku ing pinggir pantai luwih cepet mula ya Stasiun 2 sing dadi pusat pimpinan partai, rame lan pawai.

Stasiun 1 ing Filipina

Ngambah dalan sampeyan tekan Stasiun 3, yaiku segara sing tentrem. Warta sing apik yaiku ora ana restoran, toko, supermarket lan hadiah sing ana.

Yen seneng ngulandara sampeyan bisa tekan kana kanthi numpak prau saka Manila Nanging perjalanan iki luwih dawa, udakara sangang jam, nanging sing penting yaiku tekan lan nikmati salah sawijining telung puluh pantai.

Pulo Malapascua

Mesthi ana sawetara sing luwih populer tinimbang liyane: Pantai putih Iki minangka sing paling apik kanthi papat kilometer putih. Uga ana ing Pantai Diniwid Lan Pukka utawa Pantai Bulabog, sing paling apik kanggo kitesurfing utawa selancar angin.

El Nido, Palawan

El Nido ing Filipina

Uga ing Visayas ana propinsi Palawan lan wilayah kasebut ibukutha yaiku Puerto Princesa. Setengah wis sepi lan dikenal minangka perbatasan ekologis pungkasan ing Filipina.

Ing sisih lor ana banyu sing bening kaya kristal, flora lan fauna sing subur lan pantai putih. Yaiku papan dununge El Nido lan Taytay, loro tujuan wisata penting Iki ditondoi dening lanskap watu watu gamping lan kaendahan ing ndhuwur lan ngisor banyu kanthi iwak lan karang lan uga penyu laut.

Susuh

Sampeyan bisa tekan Palawan kanthi pesawat lan kanggo pindhah ing kana sampeyan nggunakake bus. Sampeyan ora bisa mandheg ngunjungi Karang Koron, ing teluk kanthi jeneng sing padha: pitung tlaga sing diubengi tebing, papan sing apik kanggo renang lan snorkel ing antarane sisa kapal lan pesawat saka Perang Dunia II.

El Taman Nasional Sungai Subterania Puerto Princesa Iki bakal ngungkapake jagad kali sing apik ing kali iki sing metu ing segara lan sugih ing keanekaragaman hayati. Taman iki lan taman laut liyane, ing Karang Tubbataha, wis dinyatakake Warisan Donya UNESCO.

El Nido ing Filipina

Yen seneng pindhah, sampeyan bisa ngunjungi desa nelayan San Vicente sing cedhak karo Puerto Princesa. Sampeyan teka ing prau lan nikmati Pantai Panjang sing wedhi putih 14 kilometer kaya glepung.

Bohol

Bohol

Kutha iki ana ing sisih kidul Nusantara, ing Visayas Tengah. Dheweke duwe pantai putih sing apik banget lan misuwur amarga pemandangan apik banget sing dibaptis kanthi jeneng Chocolate Hills: akeh bukit kapur kerucut sing disebar ing area 50 kilometer persegi.

Bukit coklat

Iki dipisahake karo pulau Cebu, tujuan liyane sing apik, miturut selat supaya gampang teka lan lunga. Pulo Virgin minangka pesona, kanthi basa putih sing dikumbah ing loro pesisir ing pinggir segara, lan Pulo Lamanoc, sawijining pulau cilik sing ana ing Anda sing wis akeh dikikis lan saiki katon pulau kasebut luwih kaya watu tinimbang ngambang ing segara .

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*