Pantai paling apik ing Filipina

Pantai paling apik ing Filipina

Salah sawijining tujuan sing paling eksotis ing donya yaiku Filipina. Aku ujar eksotis amarga campuran budaya ing kene fenomenal lan asil saka gabungan unsur Spanyol lan Eropa sing umum karo unsur Asia. Kabeh aneh.

Republik Filipina minangka negara pulau sing ana ing Asia Tenggara, ing perairan Pasifik, cedhak Vietnam, China lan Taiwan. Iki minangka salah sawijining papan biodiverse sing paling akeh ing planet iki, tujuan sing lembab, kanthi vegetasi ijo, iklim tropis, ing endi ana angin topan, alas lembab lan pantai sing apik. Lan dina iki kita bakal ngomong kanthi tepat pantai paling apik ing Filipina.

Riwayat ringkes ing Filipina

Manila

Ana akeh teori babagan tekane manungsa pisanan ing pulau kasebut, manawa teka kanthi ngetutake rute perdagangan, yaiku asale saka Sunda, Malaysia, Polinesia utawa pulau Taiwan sing cedhak. Ing taun 1000 ana pirang-pirang suku lan ing pirang-pirang abad kepungkur, ijol-ijolan komersial lan budaya dadi tertib.

Wong Spanyol teka ing abad kaping XNUMX ing tangane Fernando de Magallanes lan dheweke ngedegake ibukutha, Manila, ing 1571. Kanthi koloni kasebut dadi penyatuan politik. Filipina dadi Jenderal Kapten sing gumantung karo Viceroyalty New Spain sing dununge ing Meksiko lan wis suwe dadi duweke Spanyol kaya kepulauan Pasifik liyane nalika semana.

Revolusi lan kamardikan sabanjure bakal kedadeyan ing pungkasan abad kaping XNUMX. Filipina lolos saka kontrol Spanyol nanging ambruk ing Amerika Serikat, lan nalika Perang Dunia II, pulau kasebut dikuasai getih dening Jepang. Akhire, ing taun 1946 Filipina entuk kamardikan.

Pesisir ing Filipina

Pantai ing Filipina

Filipina bisa dianggep minangka swarga alam cilik ing donya. Nusantara arupa 7.107 pulau sing mung ana 2000 jiwa.

Saben mutiara keanekaragaman hayati kanthi bakau, alas udan, terumbu karang, gunung lan pantai kanthi kualitas internasional.  Ayo ndeleng sawetara pesisir paling apik ing FilipinaAna liyane, nanging aku yakin manawa sampeyan ngerti, sampeyan ora bakal bisa ngrebut Filipina.

Pantai ing Boracay

Pantai Boracay

Pulo Boracay cilik lan udakara 315 kilometer saka Manila, ing provinsi Aklan. Dheweke duwe pantai pasir putih sing lembut, perairan beningan kristal lan udakara 350 resor saka kabeh rasa lan rega. Minangka salah sawijining tujuan paling populer ing Filipina.

Sampeyan bisa olahraga olahraga kanggo ngrasakake banyu lan flora lan fauna ing jero banyu (snorkeling, nyilem, ski jet, kayak) lan seneng bar lan restoran awan awan lan wengi. Sampeyan malah bisa mbayar nyilem nganggo helm kaca khusus sing ngidini sampeyan mlaku ing dhasar dasar laut.

Nduweni Playa Blanca, salah sawijining sing paling apik ing saindenging jagad, ing pesisir wétan pulo, lan Sisih wetan yaiku pesisir Bulabog, kanthi angin luwih akeh. Disaranake dikunjungi ing antarane wulan November nganti Mei amarga ana monsoon ing wulan Juni lan Oktober.

El Nido, ing Palawan

Susuh

Pulo Palawan paling ora duwe 50 pantai pasir putih sing paradisial lan akeh jinis manuk lan fauna laut kanthi lumba-lumba, karang lan macem-macem jinis iwak. Dadi luwih Pantai El Nido lan dasar laut minangka cadangan kehidupan laut paling gedhe ing Filipina.

Uga duwe laguna rahasia yaiku apik kanggo renang lan snorkeling. Disaranake ngunjungi ing antarane Desember lan Mei, ora udan lan ana sawetara wong. Antarane April lan Mei ana luwih akeh wong lan rega sing luwih dhuwur. Sampeyan bisa tekan pulau iki nganggo pesawat utawa numpak prahu.

Pantai ing Pulo Apo

Pantai Pulo Apo

Saka ibukutha Negros oriental, tekan sawijining pulau sing diarani Apo sing adoh sejam. Minangka papan sing apik kanggo para backpacker lan pantai sing adoh dadi swarga.

Pantai Sugar, Teluk Tambobo utawa Pulo Siquijor minangka kaendahan.

Pantai ing Puerto Galera

Pantai Puerto Galera

Tujuan iki ana ing provinsi Oriental Mindoro lan Wiwit taun 1973, papan iki dilindhungi UNESCO. Mung jarak 130 kilometer saka Manila lan ana akeh pantai pasir putih sing cocog kanggo santai lan olahraga banyu.

Saka Manila sampeyan bisa tekan kana nganggo mobil, plancongan telung jam, utawa liwat bis. Luwih becik pindhah ing antarane wulan April lan Juni, musim dhuwur, amarga ing musim rendheng adhem adhem lan ora ana sing ngunjungi papan kasebut supaya ora bisa seneng srengenge lan segara, bener?

Pantai Samal

Resor ing Samal

Pulo Samal minangka kebon nyata, kebon ing Filipina, kaya sing dikandhakake. Jarak iki adoh banget saka Manila, udakara 1400 kilometer, nanging iki minangka papan perlindungan alam sing apik banget, adoh saka akeh wong sing lagi rame.

Sanajan jarake saka Manila iku tujuan wisata sing populer banget karo akeh resor kelas dunia sing ngerti carane njupuk kauntungan saka pantai putih. Gunggunge ana 70 hotel.

Pantai Panglào

Pantai Panglào

Pulo iki padha karo Boracay kanthi banyu beninge kaya kristal lan pasir putih, cocog kanggo nyilem lan snorkeling amarga ana urip segara sing akeh: 250 spesies iwak lan krustasea lan 2500 spesies moluska! Diperkirakan duwe keanekaragaman hayati luwih gedhe tinimbang gabungan Mediterania lan Jepang.

Ing antarane pantai, pantai Alona katon apik banget, pantai sing rada larang nanging apik. Dheweke uga Doljo lan pesisir Dumaluan. Mesthi wae, disaranake mlebu ing antarane Desember lan Maret, sing luwih adhem, nanging ing antarane wulan April lan Juli udan deres.

Pantai Coron Island

Pulo Coron

Pulo iki nyimpen salah siji saka sepuluh papan paling apik ing donya sing bisa nyilem. Iki minangka papan suci suci, kanthi formasi rock sing apik banget, laguna pirus rahasia lan pantai putih.

Ora gampang tekan kono, nanging luwih becik yen mlumpat saka jurang utawa nglangi ing terowongan segara.

Pantai Mactan Island

Pantai Pulo Mactan

Iki minangka salah sawijining pulau sing duwe pedunung paling gedhe ing Filipina lan dadi tujuan wisata uga amarga duwe macem-macem macem-macem bio lan cocog kanggo nyilem lan snorkeling. Ing sakiwa tengene akeh islet.

Musim tanpa udan yaiku saka wulan Januari nganti Mei nanging umure suwene setaun wis umum. Ana resor sing bisa dipilih, restoran, lan akeh tur.

Kaya sing dakkandhani, Filipina duwe akeh pulau kanthi pantai sing apik lan umume ngrasakake keanekaragaman hayati sing pancen nyenengake. Minangka salah sawijining tujuan sing ora disenengi para pecinta lanskap jinis iki.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*